Arba jei dėl staigių klimato pokyčių, egzotiško maisto ar perkaitimo sunegalavote?

Kelionės draudimas gali kompensuoti net tokias išlaidas, kaip jau sumokėtos viešbučių ar ekskursijų rezervacijos arba išsinuomotam automobiliui padaryta žala. Tereikia pasirikti tinkamą apsaugą.

Keliaujant nutikti gali visko

Draudimo bendrovės „If“ asmens draudimo produkto vadovė Lina Aidukevičienė sako, kad keliautojai jau įpratę draustis kelionės draudimu ir dažniausiai renkasi tik būtinosios medicininės pagalbos riziką, tačiau verta pagalvoti ir apie kitas situacijas.

„Dažniausiai nuostolius kompensuojame už medicininę pagalbą užsienyje. Antroje vietoje yra nenumatytos kelionės išlaidos dėl neįvykusios kelionės, pasikeitusių planų, nes nesklandumų su skrydžiais ar netikėtomis ligomis prieš kelionę pasitaiko tikrai neretai. Šias išlaidas padengia kelionė išlaidų draudimas.“

Pašnekovė pastebi, kad ši apsauga gali praversti daugybėje situacijų. Tik ne visi keliautojai yra susipažinę su jos privalumais.

„Pavyzdžiui, jei žmogus suserga prieš pat išvyką ir dėl to negali keliauti, kelionės išlaidų draudimas gali kompensuoti jau sumokėtus pinigus už viešbučio rezervaciją ar įvairias ekskursijas, pramogas tais atvejais, kai paslaugų teikėjas dėl įvairių priežasčių pinigų jau nebegrąžina“, – aiškina L. Aidukevičienė.

Pasirinkus bagažo draudimą, šis praverčia tokiais atvejais, kai dingsta bagažas, pametate asmens dokumentus, bilietus ar nukenčiate nuo vagišių.

„Kartu su kelionės draudimu galima įsigyti ir išsinuomoto automobilio išskaitos draudimą, kuris padės, jei išvykos metu nuomojatės automobilį ir nuomos kompanijos pateikia pretenzijas dėl sugadinto ar pavogto automobilio“, – sako„If“ asmens draudimo produkto vadovė.

Tačiau pašnekovė perspėja, kad prieš sudarant nuomos sutartį su bet kuria automobilių nuomos bendrove, reiktų atidžiai perskaityti sutartį ir įsitikinti, jog automobilis yra apdraustas kasko draudimu nuo pagrindinių rizikų: avarijų, vandalizmo, vagysčių.

Pasirūpinti ir namais, ir augintiniais

Kaip ir kelionės draudimas, taip ir būsto draudimas daugeliui lietuvių jau yra savaime suprantami. Tačiau jei vis dar neturite būsto draudimo, patogus variantas įmanomas jūsų išvykos laikotarpiu.

„Jei ruošiatės kelionei ir nerimaujate dėl galimų vagysčių, gaisro ar užliejimo, galite apdrausti namie esantį turtą kelionės laikotarpiui.

Vis tik „If“ asmens draudimo produkto vadovė teigia, jog rūpinantis namų saugumu, kur kas naudingesnis yra pilnas būsto draudimas, kai yra apdraudžiamos tiek namų sienos, tiek juose esantis turtas, tiek ir civilinė atsakomybė.

„Jei netikėtai įvyktų kokia nors vandentiekio avarija ir užlietumėte kaimynus, žalą jiems atlygintų draudimo bendrovė, nesvarbu, tuo metu dirbote ar buvote išvykę į tolimą kelionę“, – tikina pašnekovė.

L. Aidukevičienė pastebi, kad vis daugiau žmonių nori tinkamai pasirūpinti ir savo augintiniais.

„Augintinių draudimas – dar viena sparčiai populiarėjanti paslauga. Šis draudimas gali labai praversti, jei šuo ar katė susirgtų ar susižalotų. Ypač tai tampa aktualu per atostogas, kai nemažai žmonių juos laikinai palieka gyvūnų viešbučiuose ar patiki prižiūrėti draugams, ar artimiesiems“, – sako pašnekovė.

Svarbu žinoti

Nors draudimas gali gelbėti daugeliu staiga ir netikėtai atsitikusių atvejų, tačiau jis nekompensuoja aplaidumo ar užmaršumo.

„Jei nuolatos vartojate kokius nors vaistus, tačiau pamiršote juos pasiimti į kelionę, teks juos įsigyti savo lėšomis. Išmoka nepriklausys, jei susižalosite, tarkime, vairuodami transporto priemonę, kurios vairuoti neturite teisės ar esate apsvaigęs nuo alkoholio“, primena L. Aidukevičienė.

Ji perspėja, kad draudimo apsauga negalioja ir tais atvejais, jei, pavyzdžiui, palikote savo daiktus neprižiūrimus ir jie dingo. Net ir apsidraudus, reikia savo daiktus saugoti.

„Įsigiję kelionę iš karto apsidrauskite ir galėsite būti ramūs, jei užklups nesklandumai. Svarbu prisiminti, jog kelionės išlaidų draudimas pradeda galioti po trijų dienų nuo kelionės draudimo poliso įsigijimo dienos“, – primena L. Aidukevičienė. Ir pataria drąsiai tartis su „If“ draudimo konsultantais, mat net ir pačiai subtiliausiai situacijai gali būti pasiūlytas draudimo komplektas nuo aktualiausių rizikų.

Išsirinkite sau tinkamą kelionės draudimą.