Vidas Bareikis

„Džonas Vikas 3“ (angl. John Wick 3. Parabelum)

Antroje serijos dalyje, atkeršijęs jį apgavusiam Italijos mafijos bosui Santinui, Džonas Vikas patenka į nepavydėtiną padėtį. Nužudęs Santiną viešbutyje „Continental“, teikiančiame nusikaltėliams absoliutų prieglobstį, Džonas pažeidžia vieną svarbiausių samdomų žudikų bendrijos įsakų. Viešbučio valdytojas Vinstonas neturi kitos išeities, kaip paskelbti atlygį už paties Džono Viko galvą. 14 milijonų dolerių – riebus kąsnelis net ir geriausiai besiverčiantiems nusikaltėliams, tad prabėgus valandai, kurią jam davė Vinstonas, Džoną ims medžioti daugybė aukščiausio kalibro samdomų žudikų. Džonui Vikui reikia kuo greičiau išsinešdinti iš Niujorko. Kartu su vienintele jam likusia sąjungininke – žudike Sofija – Džonas leidžiasi į kruviniausią savo gyvenimo kelionę.

„Labai mėgstu visą Džono Viko trilogiją ir rekomenduoju ją visą, bet trečioji dalis neabejotinai išsiskiria savo įtampa, efektais ir veiksmo gausa. Kovinių filmų mėgėjams. Tai visiškai naujo lygmens veiksmo filmas“, – tikina V. Bareikis.

Filmą galite rasti ČIA.

„Ad Astra“ (angl. Ad Astra)

Prieš dvidešimt metų astronautas Klifordas Makbraidas išskrido į tolimą kelionę link Neptūno. Precedentų neturintis skrydis per visą Saulės sistemą buvo skirtas nežemiškos protingos rasės egzistavimo užuominų paieškoms. Pirmoji Klifordo kelionės dalis vyko kaip ir planuota, tačiau tuomet astronautas staiga dingo iš radarų ekranų. Dabar į kelionę tuo pačiu maršrutu, Neptūno link, iškeliauja Klifordo sūnus Rojus.

„Filmas apie kosmosą, bet kartu ir mažiausius ir trapiausius mūsų vidinio pasaulio kampelius, todėl patiks tiek mokslinės fantastikos, tiek ir psichologinių filmų gerbėjams“, – neabejoja laidų vedėjas ir muzikantas.

Filmą galite rasti ČIA.

„Varnas“ (angl. The Crow)

Pasak legendos, varnas gabena mirusiųjų sielas į kitą pasaulį. Tačiau kartais tas pats varnas padeda neramiai sielai grįžti pas gyvuosius nubausti blogio. Po savo mirties į gyvųjų pasaulį sugrįžęs Erikas, kurio pasiuntiniu tampa varnas, vieną po kito suranda ir baudžia savo nelaimės kaltininkus.

„Siaubo fantastika. Verta pažiūrėti vien dėl to, kad šiame filme bene geriausią savo vaidmenį sukūrė Bruce Lee sūnus Brandon Lee. Žiūrovai filmą išvydo jau po jo mirties, kurią gaubia paslaptis“, – pasakoja V. Bareikis.

Filmą galite rasti ČIA.

„Laiko kilpa“ (angl. Looper)

Ateityje pasaulį užvaldžiusi verslo imperija rado būdą atsikratyti neparankių žmonių. Juos pasiunčia į praeitį. Dabartyje juos pasitinka specialiai paruošti žudikai, atsikratantys aukos ir jos kūno. Tačiau ką daryti, kai sulaukęs siuntinio iš ateities pamatai save?

„Vienas tų filmų, kuris sujaukia tavo protą ir nė sekundei nepaleidžia viso filmo metu. Žiūrėjau jį jau tris kartus. Žiūrėsiu dar tiek pat. Ypatingai rekomenduoju fantastikos ir mistikos gerbėjams“, – sako muzikantas.

Filmą galite rasti ČIA.

„Šaltasis kalnas“ (angl. Cold Mountain)

Mažame Pietų Karolinos miestelyje gyvenantis jaunasis Inmanas karštai pamilsta nuostabiąją Adą Monro – neseniai į miestelį atsikrausčiusio pastoriaus dukterį. Įsimylėjėlius negailestingai išskiria prasidėjęs karas: Inmanas išeina kovoti pietiečių armijos gretose... Tačiau herojus nepamiršta savo mylimosios. Sunkiai sužeistas, gavęs nevilties kupiną, maldaujantį Ados laišką, Inmanas ryžtasi dezertyruoti. Tuo metu Adai tenka nė kiek ne lengvesni išbandymai. Mirus tėvui, jai tenka vienai rūpintis ferma, apginti nuo priešų savo turtą, garbę ir gyvybę.

„Įtempta ir verčianti pergalvoti visus savo poelgius drama apie meilę, karą, neapykantą bei neviltį. Ir puikus aktorių trio: Nicole Kidman, Jude Law bei Renée Zellweger“, – pasakoja V. Bareikis.

Indrė Kavaliauskaitė

„Purvini šokiai“ (ang. Dirty Dancing)

Pasak I. Kavaliauskaitės, šis filmas yra tarsi niekada neatsibostanti klasika: „Galima žiūrėti milijoną kartų kaip ir „Mamma Mia“.“ Istorija pasakoja, kaip septyniolikmetė Beibi su šeima atvyksta atostogų į prabangų viešbutį. Naivi ir miela mergina kaipmat susidraugauja su viešbučio personalu, vienas kurių – žavingas šokėjas Džonis. Bandydama padėti į keblią padėtį patekusiai vyruko šokių partnerei Peni, mergina tampa Džonio šokių mokine, o netrukus ir žengia ant parketo. Tačiau svaiginantys muzikos ritmai, vis labiau kaistanti atmosfera ir žavingas šokių mokytojas pakerta Beibi. Mergina leidžiasi suviliojama šokių ir pasiduoda meilei. Filme dominuoja fantastiški uždegantys šokiai, nostalgiją kelianti muzika.

Filmą rasite ČIA.

„Visi pasaulio pinigai“ (angl. All the Money in the World)

Šis filmas patiks tiems, kurie nevengia istorinio konteksto, nes istorija yra paremtas tikrais įvykiais. 1973 m. liepos 10-osios naktį, maždaug trečią valandą ryto, šalia Farnezi rūmų Romoje buvo pagrobtas šešiolikmetis Džonas Polas Getis Trečiasis. Pagrobimą organizavę Kalabrijos nusikalstamo susivienijimo „Ndrangheta“ nariai puikiai žinojo, į ką taikosi. Jaunojo Džono senelis Dž. Polas Getis tuo metu buvo turtingiausias pasaulio žmogus, kompanijos „Getty Oil“ įkūrėjas ir savininkas. Jo turtas buvo vertinamas 1,2 mlrd. JAV dolerių (pritaikius infliaciją, dabar būtų beveik devyni milijardai). Pagrobėjai pareikalavo 17 mln. dolerių išpirkos, bet senelis mokėti atsisakė.

Berniuko mamai Geilei, kuriai vaiko gyvybė užvis svarbiausia, į pagalbą atskuba turtingojo naftininko padėjėjas, buvęs CŽV operatyvininkas Flečeris Čeisas. Kartu su į neviltį puolusia Džono motina Flečeris bando surasti išeitį iš beviltiškos situacijos. Nusikaltėliams paštu atsiuntus nupjautą pagrobto vaikinuko ausį, jie su siaubu suvokia, kad laiko sprendimams lieka vis mažiau.

Filmą rasite ČIA.

„Trys metrai virš dangaus“ (angl. Tree Steps Above Heaven)

Tai istorija, kurią yra matę visi, neabejingi romantikai, o kas ne – tiesiog privalo pamatyti. Ispaniškas mentalitetas, karštas klimatas ir jauni žmonės, kurie nori gyventi, mylėti, džiaugtis. Nors sakoma, kad šią dramą dievina visi pasaulio paaugliai, tačiau ir suaugusieji tikrai neprašaus, ją pasižiūrėję.

Pagrindinis herojus kaltinamas žiauriu žmogaus užpuolimu, todėl jam gresia pusantrų metų laisvės atėmimo, bet yra paleidžiamas už užstatą. Dabar ramus gyvenimas kabo ant plauko – vienas neteisingas sprendimas gresia kalėjimu. Atsitiktinis susitikimas su miela mergaite, kuri jam patiko, jį priverčia rizikuoti. Juk dabar reikės užkariauti jos širdį, kas yra nepaprasta – ji kilusi iš turtingos šeimos ir įprasti viliojimo būdai čia nepasiteisins. Laimei, pasirodo, kad jos geriausia draugė susitikinėja su jo draugu ir dabar jie galės dažniau matytis.

Filmą rasite ČIA.

„Pagrobimas“ (angl. Taken)

Įtampos kupinas siužetas, kuris neleidžia nė sekundei atsikvėpti. Filmą itin jautru žiūrėti tiems, kas turi ir savo vaikų. Kita vertus, istorija moko, kaip reikia saugoti save ir artimuosius, o ypač – vaikus bei paauglius.

Septyniolikmetė Kim gyvena Kalifornijoje su mama ir patėviu. Jos tikrasis tėvas Brajanas Milsas kadaise dirbo slaptuoju agentu, tačiau metė tarnybą, kad galėtų kuo daugiau laiko praleisti su dukra. Kai Kim su drauge Amanda susiruošia skristi į Paryžių, ji paprašo savo tėčio pasirašyti sutikimą kelionei į užsienį. Brajanas pasirašo po ilgų dvejonių. Netrukus jis sužino, kad Paryžiuje jo dukrą bei jos draugę pagrobė albanų mafija, užsiimanti prekyba žmonėmis.

Filmą rasite ČIA.

Vytautas Rumšas jaunesnysis

„Mokytojas“ (angl. The Master)

Trims „Oskarams“ nominuotas filmas su gausybe kino žvaigždžių. Po karo namo grįžęs laivyno veteranas Fredis nebemoka gyventi civilizuotoje visuomenėje. Gyvenimas slysta iš po kojų, o ateitį temdo migla. Tačiau buvęs kareivis stipriai įsitraukia į keisto kulto veiklą, kuri turėtų padėti išsklaidyti kylančias dvejones, tačiau ar tai padarys bent kokią esminę įtaką Fredžio gyvenimui?

„Psichologiškai rimtas filmas su nuostabia aukščiausio lygio aktorių plejada. Kas įvertino J. Phoenixo vaidybą filme „Džokeris“, šioje juostoje gali įžvelgi tam tikros formos „pasiruošimą“ ateities Džiokerio vaidmeniui“, – pastebi V. Rumšas.

Filmą rasite ČIA.

„Mes“ (angl. Us)

Visi puikiai įsivaizduojame, kaip atrodo įprastas siaubo filmas, komedija ar siaubo komedija. Tačiau naujuoju siaubo filmų genijumi tituluojamo Jordano Peele filmas „Mes“ neatitinka nei vieno iš šių trijų žanrų stereotipų. Nors filme tikrai nemažai vietų, kuriuose išspausite šypseną, pati filmo atmosfera yra ypatingai tamsi, bauginanti ir kelianti šiurpą.

Juostos epicentre atsiduria Adelaidė ir Geibas, drauge su vaikais atvykę ramaus poilsio prie jūros. Lydima draugų, jauna šeima praleidžia jaukią popietę paplūdimyje, tačiau po traumos gyjančiai Adelaidei ima atrodyti, jog jie – pavojuje. Vos sutemus, ant ramiu prieglobsčiu turėjusio tapti namo slenksčio išdygsta rankomis susikibę keturi nepažįstamieji. Nelaukti svečiai nenusiteikę ramiems pašnekesiams ar jaukioms atostogoms – jie atvyko medžioti, gąsdinti ir žudyti, tačiau pasislėpti nebus lengva – jie atrodo bei masto kaip mes.

„Šis filmas ne tik nuotaikingai linksmina savo šaržais „Comedy central“ situacijose, bet ir priverčia kūną eiti pagaugais, nors tai, atrodo, nesuderinami dalykai. Tai labai skoningas kinas, kuris nukelia į tamsiausias šeimos gyvenimo baimių gelmes“, – sako aktorius.

Filmą rasite ČIA.

Mantas Bartuševičius

„Grėsmingasis aštuonetas“ (angl. Hateful Eight)

Sukti, šaltakraujai, godūs bei pavojingi, pasipuošę plačiabriaunėmis skrybėlėmis ir ginkluoti rūkstančiais revolveriais – tai „Grėsmingasis aštuonetas“. Po Pilietinio karo prabėgus keliams metams, vaizdingoje Vajomingo kalnų papėdėje siaučia galinga pūga. Žvarbus vėjas ir užpustyti keliai įvairaus plauko prašalaičius, keliaujančius į Red Roko miestelį, suburia diližanų stotelėje – vienintele užuovėja nuo gamtos šėlionių tapusioje smuklėje. Čia susitinka aštuoni nepažįstamieji – kiekvienas su savo motyvais ir istorija.

„Filmo režisierius Quentinas Tarantino yra tikras kino Einšteinas. Niekam taip mielai neatiduodu savo laiko, kaip būtent jam. Kaip ir filme „Palaidotas“, taip „Grėsmingame aštuonete“ mane žavi tai, kad visą juostos laiką sugebama išlaikyti žiūrovo dėmesį, nors veiksmas vyksta vienoje patalpoje“, – sako pašnekovas.

Filmą rasite ČIA.

„Atkirtis“ (angl. Whiplash)

Filmas pasakoja apie 19-os metų Andrew Neimaną, kuris studijuoja geriausioje JAV muzikos mokykloje, svajoja groti būgnais garsiame šalyje, Terence’o Fletcherio vadovaujamame, džiazo orkestre bei siekia tapti vienu geriausių būgnininkų. Tačiau dėl laiko stokos vaikinui tenka išsiskirti su jam patinkančia mergina, kęsti nuo per didelio krūvio kraujuojančių rankų skausmą ir, svarbiausia, psichologinį bei net fizinį orkestrui vadovaujančio despoto smurtą.

„Mėgstu muziką ir mėgstu filmus, todėl „Atkirtis“ yra du zuikiai vienu šūviu. Viskas su šituo filmu yra labai gerai, nuo aktorių vaidybos iki siužeto linijų, o tai, kad Milesas Telleris filme iš tikrųjų pats groja būgnais – tiesiog neįtikėtina“, – aktoriaus sugebėjimais žavisi Mantas.

Filmą rasite ČIA.

Užsakymo nr.: PT_84449979