Štai 10 filmų, kurie ne tik pasakoja tikras istorijas, tačiau ir sulaukė didelio kino salių žiūrovų susidomėjimo. Filmų seansai šiuo laikotarpiu vyksta namuose, o visus dešimt kino juostų, aprašytų straipsnyje, galite rasti išmaniojoje televizijoje internetu „Go3|BITĖ“. Žiūrėkite jums patogiu laiku ir su kokiu tik norite įrenginiu: telefonu, planšete, kompiuteriu, išmaniuoju televizoriumi.

„Bohemijos rapsodija“

Tai garsios britų grupės „Queen“ ir jų lyderio Fredžio Merkurio istorija. Filmas per garsiąsias dainas pasakoja, kaip grupė lyg meteoras įsiveržė į muzikos pasaulį. „Queen“ sulaukė neįtikėtino pripažinimo, tačiau, patyręs prastą įtaką, Fredis paliko grupę ir bandė dainuoti vienas. Be grupės kankinęsis Fredis galiausiai vėl susivienijo su likusiais grupės nariais, kaip tik prieš „Live Aid“ koncertą.

Filmas žavi smulkmeniškai atkurta istorija, nuostabiu muzikiniu takeliu ir nepaprastai įtaigia pagrindinio herojaus, įkūnijusio Fredį, vaidyba.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Visi pasaulio pinigai“

1973 m. liepos 10-osios naktį, maždaug trečią valandą ryto, šalia Farnezi rūmų Romoje buvo pagrobtas 16-metis Džonas Polas Getis Trečiasis. Pagrobimą organizavę Kalabrijos nusikalstamo susivienijimo „Ndrangheta“ nariai puikiai žinojo, į ką taikosi. Jaunojo Džono senelis Dž. Polas Getis tuo metu buvo turtingiausias pasaulio žmogus, kompanijos „Getty Oil“ įkūrėjas ir savininkas. Jo turtas buvo vertinamas 1,2 mlrd. JAV dolerių (pritaikius infliaciją, dabar būtų beveik devyni milijardai). Pagrobėjai pareikalavo 17 mln. dolerių išpirkos. Deja, šykštus ir kietas kaip titnagas senelis apie išpirką nenorėjo nė girdėti. Pagrindinis tokio jo sprendimo motyvas – sumokėjus nusikaltėliams, šiems atsivertų nauja „uždarbio“ galimybė ir tuomet pavojuje atsidurtų visi 14 jo anūkų.

Džono mama stoja į kovą su pačiu turtingiausiu ir, tuo pačiu, šykščiausiu žmogumi – savo uošviu. Laikas spaudžia, nes nusikaltėliai netrunka jai atsiųsti nupjautą sūnaus ausį.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Frida“

Filmas buvo nominuotas 28-iems skirtingiems apdovanojimams ir pelnė net 12 prizų, tarp kurių „Oskaras“ ir „Auksinis gaublys“ už geriausią garso takelį bei „Oskaras“ už geriausią aktorių makiažą. Beje, už pagrindinį Fridos vaidmenį „Oskarui“, „Auksiniam gaubliui“ bei „BAFTA“ apdovanojimui nominuota buvo ir garsioji aktorė Salma Hayek.

Būdama dvidešimties, Frida ištekėjo už garsiausio Meksikos menininko Diego Riveros, nebejauno, turtingo ir pasileidusio. Praeina vos keletas metų ir ji, savo kurtais paveikslais, užkariauja Paryžių, o apie jo skandalą su Rokfeleriu rašo visi Amerikos laikraščiai! Meilė, aistra ir bene garsiausia šių laikų menininkė – istorija tikrai kausto kraują.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Didelės akys“

Pagal tikrus įvykius sukurtas filmas pasakoja sukrečiančiai komišką 6-ajame ir 7-ajame dešimtmečiais garsios dailininkės Margaret Keane istoriją. Užburiančios ir kiek baugios didžiulės akys tapytojos paveiksluose plačiai atidaro juose vaizduojamų vaikų, daugiausiai mergaičių, vidinio pasaulio gilumas. Tokiam nematytam menui pirkėjai plačiai atlapoja savo pinigines. Bėda tik ta, kad Margaret vyras įtikina ją, kad moters sukurtas menas nebus paklausus, todėl tapybos darbus pora pristato ne kaip Margaret, bet kaip Valterio kūrinius. Komercija įsisuka, sutuoktiniai sėkmingai prekiauja paveikslais, tų paveikslų kopijomis ir atvirutėmis su paveikslų atvaizdais.

Visgi, vieną dieną moteris nusprendžia „atsiimti“ savo šlovę. Tačiau garbėtroškos apakintas vyras nelinkęs atsisakyti pripažinimo ir menininko įvaizdžio. Tiesa, istorija stebina ir savo komiškąja linija, kuri kartais atrodo, galbūt, net absurdiška, tačiau filmui suteikia daug spalvų.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Žalioji knyga“

Pagal tikrą istoriją sukurta biografinė drama, pasakojanti apie netikėtą inteligentiško, talentingo juodaodžio pianisto Donaldo Širlio ir netašyto italų kilmės apsaugininko iš Bronkso – Frenkio „Lūpos“ Valelongos draugystę.

Praėjusio amžiaus viduryje pietinėse Amerikos valstijose dar galiojo segregacijos įstatymai, pagal kuriuos buvo legalu neįsileisti ar neaptarnauti juodaodžių įvairiose paslaugų ir pramogų vietose. Frenkis „Lūpa“ gauna pasiūlymą padirbėti juodaodžio pianisto Dono Širlio, iškeliaujančio į koncertinį turą Amerikos pietuose, vairuotoju. Abu herojai yra iš visiškai skirtingų pasaulių: Floridoje gimęs Donas kuria muziką, laisvai kalba aštuoniomis kalbomis ir yra tikras elegancijos ir etiketo įsikūnijimas. Italų kilmės Frenkis yra ryšių su mafija turintis storžievis, sunkiai sukurpiantis kelis sakinius anglų kalba.

Dėl Amerikos pietuose vis dar labai stiprios rasinės neapykantos „Lūpa“ nutaria vadovautis populiariu to meto kelionių gidu – „Negrų keliautojų žaliąja knyga“ – kurioje yra visa informacija apie viešas paslaugų ir pramogų vietas, nepavojingas juodaodžiams. Tačiau net ir su šio gido pagalba vyrus kelionėje lydi nuolatinės patyčios, agresija, įžeidinėjimai ir smurtas. Nuoširdžiai dirbdamas savo darbą, Frenkis visomis išgalėmis stengiasi apsaugoti savo darbdavį.

Šis filmas – labai jautri, svarbų istorinį kontekstą narpliojanti, bendražmogiškąsias vertybes atskleidžianti istorija, kurią išties verta pamatyti.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Le Manas'66. Plento karaliai“

Net šešerius metus iš eilės – nuo 1960-ųjų – Le Mano trasoje „Ferrari“ buvo nenugalimas! Todėl į komandą pasikvietęs genialų, tačiau sunkaus būdo, Didžiosios Britanijos lenktynininką Keną Mailsą, išradingasis „Ford“ inžinierius K. Šelbis pasiraitojo rankoves ir ėmėsi darbo. „Ford“ vadovai Henris Fordas II ir Li Jakoka užduočiai atlikti davė 90 dienų. Trys mėnesiai buvo įtempti ir sunkūs: nusivylimai, audringi ginčai, įniršis ir daugybė nemigos naktų.

Šis filmas – tikra įtampos ir veiksmo karuselė, kuri patiks ne tik biografinių, tačiau ir veiksmo filmų gerbėjams.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Marija, Škotijos karalienė“

Mėgstate karališkas realijas ir dramas? Tuomet šis filmas būtent jums. Angliją valdant Elžbietai I, į gimtinę sugrįžta Prancūzijos karalienė Marija Stiuart, pareiškusi norą susigrąžinti teisėtai jai priklausantį Škotijos sostą ir karūną. Vyrų viešpatavimo epochoje į kovą dėl valdžios kyla dvi nepalaužiamos kraujo seserys, besivaržančios dėl karalienės titulo, meilės ir pripažinimo. Savo rankose sutelkusios valdžią, apsuptos priešų, mylimųjų ir melo pinklių, Marija Stiuart ir Elžbieta I privalo žaisti negailestingą karalienių žaidimą, atlaikyti priešų atakas, sąmokslus, sukilimus, apkalbas bei amžiams perrašyti krauju paženklintą Anglijos istoriją.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Gogenas: kelionė iš Taičio“

Biografinis Edourdo Delucavec‘o režisuotas filmas „Gogenas: kelionė iš Taičio“, kuriame dailininką vaidina Vincentas Casselis. Gogenas, pavargęs nuo bohemiško gyvenimo Paryžiuje, išvyksta į kitą pasaulio kraštą, kur ieško įkvėpimo ir naujų gyvenimo spalvų. Šis filmas patiks tiems, kas pasiilgo kelionių, egzotiškų vaizdų, nes nukels į tikrą gamtos rojų, o ir filmo pagrindinis herojus – dailininkas, kurio darbai bei gyvenimo būdas tapo istorija.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Vieša paslaptis“

Šis filmas pasakoja apie drąsą ginti savo principus ir situacijos absurdiškumą, kai būdamas teisus, esi visuomenės pasmerkiamas. Tai tikra istorija apie paprastą merginą, suardžiusią galingiausių pasaulio valstybių planus. 2001 m. rugsėjo 11-ąją Niujorke po teroristų išpuolių sugriuvę Pasaulio prekybos centro bokštai davė pradžią daugybei įvykių, veiksmų ir istorijų, pakeitusių pasaulio veidą. 2003 m. sausio 31 d. Didžiosios Britanijos žvalgybos Vyriausybiniame komunikacijos centre dirbusi vertėja Katerina Gan perskaitė amerikiečių Nacionalinės saugumo agentūros darbuotojo Franko Kozos elektroninį laišką. Jame JAV saugumietis konfidencialiai prašė britų kolegų padėti įtaisyti pasiklausymo aparatūrą šešių valstybių atstovų Jungtinėse Tautose darbo kabinetuose. Tuo metu šios šešios valstybės – Angola, Bulgarija, Kamerūnas, Čilė, Ginėja ir Pakistanas – buvo dar neapsisprendę dėl JTO rezoliucijos, leidžiančios pradėti karinę invaziją į Iraką. JAV žvalgybininko laiške buvo išreikšta viltis, kad slapta gautos informacijos pagalba diplomatus būtų galima paraginti apsispręsti teisingai ir balsuoti už rezoliuciją.

Sukrėsta ir pasipiktinusi tuo, ką perskaitė, Katerina slapta atspausdino elektroninį laišką ir perdavė jį savo bičiuliui, turėjusiam ryšių su žiniasklaida. Nieko pernelyg daug nesitikėjusi ir visą vasario mėnesį nieko apie tai negirdėjusi, kovo 3 dieną Katerina pamatė savo perduoto laiško kopiją išspausdintą populiariame dienraštyje „The Observer“. Norėjusi liti nuošalyje, staiga ji tampa visų dėmesio centre: daugelis ją smerkia, tačiau atsiranda ir tokių, kurie bando apginti drąsiai pasielgusią moterį.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

„Džeimsas Braunas: pakeliui į viršų“

Tai istorija apie charizmatiškąjį soul muzikos tėvą bei vieną praeito amžiaus didžiųjų asmenybių – Džeimsą Brauną. Filme pasakojama apie jo duobėtą kelią į šlovę, perlipant ne tik per save, tačiau ir sudėtingas socialines bei ekonomines aplinkybes baltųjų pasaulyje. Pasirodo, šis atlikėjas, jo istorija vėliau įkvėpė ir Maiklą Džeksoną bei Princą. Dėmesio verta istorija, kuri ypač patiks melomanams.

Filmą ir jo anonsą rasite čia

Visus šiuo filmus galite rasti internetinėje televizijoje „Go3|BITĖ“.

Užsakymo nr.: PT_84231387