Kaip ir kiekvienais metais TECH TOP 2023 apdovanojimuose laimėtojus lemia kompetentingos komisijos bei technika besidominčių žmonių balsai. Daugiau nei dvidešimties narių komisiją šiemet sudarys technologijų akademikai bei verslo atstovai, menininkai, technologijas mylintys žinomi savo sričių profesionalai. Komisijai patikėta užduotis – vertinimo balus technikos įrenginiams skirti pagal tokius kriterijus kaip įrenginio funkcionalumas ir techninės savybės, paprastumas naudotis, tvarumas, inovatyvumas, dizainas ar potencialas tapti populiariu. Kitą pusę balsų lems technika besidominantys žmonės. Pastaruosius penkerius metus balsų skaičius viršija 1 milijoną. Nacionalinius technikos apdovanojimus organizuoja kūrybos namai ELITAZ su partneriais: „Topo centras“ - „Euronics“ grupės narys Lietuvoje, naujienų portalas Delfi, LNK televizija.

Šių metų Nacionaliniai technikos apdovanojimų ašis – dirbtinis intelektas. Pasak vieno iš renginio iniciatorių „Topo centro“ vadovo Remigijaus Štaro, dirbtinio intelekto ir jo poveikio žmonių gyvenimui tema jau kurį laiką kelia emocingas diskusijas. „Tiek viešoje erdvėje, tiek privačiuose pokalbiuose diskutuojama apie dirbtinio intelekto privalumus bei grėsmes, bet neretai pamirštame arba net nesusivokiame, kad jau ne vienerius metus dirbtinis intelektas mums padeda kiekvieną dieną. Atlikdami tam tikras darbines užduotis dažnai naudojame dirbtinį intelektą pasitelkiantį „ChatGPT“ įrankį. Namų elektronikoje dirbtinis intelektas užtikrina išskirtinės kokybės vaizdą televizoriuose, daugelis išmanių namų apsaugos, garso ar energetinio efektyvumo sistemų jau yra su integruotais dirbtinio intelekto sprendimais, tokiais kaip balso ir veidų atpažinimas. Tai, kad daugelį buityje naudojamų įrenginių galime valdyti balsu ar per mobiliąsias programėles irgi reikia padėkoti dirbtinio intelekto sprendimams. Džiugu, kad jau devynis metus iš eilės Nacionalinių technikos apdovanojimų metu turime galimybę supažindinti žmones su namų technikos inovacijomis, kurios gali kasdienį mūsų gyvenimą padaryti komfortiškesniu“, - savo įžvalgomis dalijasi R. Štaras.
Susipažinti su pretendentais į geriausius įrenginius savo kategorijoje bei palikti savo balsą už mylimiausią labiausiai patikusį galima visose „Topo centras“ parduotuvėse, internetinėje parduotuvėje www.topocentras.lt bei specialiame Delfi.lt balsavimo polapyje.

Balsuojančiųjų laukia specialūs prizai – iš viso 7 išmanieji Sony televizoriai, o atvykusiems balsuoti parduotuvėse – ir papildomi vertingi prizai: QLED Samsung televizoriai, Samsung Galaxy Flip5 mobilieji telefonai, Ecovacs dulkių siurbliai robotai, Philips dantų šepetėliai. Prizų laimėtojai kiekvieną savaitę bus išrenkami atsitiktiniu būdu ir skelbiami balsavimo polapiuose.

Nacionalinių technikos apdovanojimų TECH TOP 2023 organizatorius - kūrybos namai ELITAZ. Partneriai: „Topo Centras“ – „Euronics“ grupės narys Lietuvoje, naujienų portalas Delfi, LNK televizija.