Atsiskaityti už įkrovimą – vos prilietus kortele

Mūsų šalyje sukurta ir pagaminta viešo įkrovimo stotelė „CityCharge V2“ lyginant su analogais rinkoje išsiskiria savo dizainu, inžineriniais sprendimais bei išmaniomis funkcijomis. Visa tai žymiai palengvina įkrovimo procesus.

Vienas tokių – mokėjimas už įkrovimą. Ne visada jis yra paprastas, dažnu atveju tenka atsisiųsti programėlę, susikurti anketą, pridėti mokėjimo informaciją. Dėl to „Elinta Charge“ sukūrė ir pagamino viešo įkrovimo stotelę „CityCharge V2“ su rinkoje retai sutinkamu sprendimu – mokėjimu už įkrovimą ne tik per mobiliąją programėlę, bet ir naudojantis bekontakte banko kortele. Tai ypač patogu tose elektromobilių įkrovimo vietose, kur vairuotojas yra retesnis svečias.

 Stotelė

Sukurta veikti itin efektyviai

Kalbant apie įkrovimo stotelės, žodis „išmanus“ čia tarsi ir savaime aiškus. Nes tik išmani įkrovimo infrastuktūra suteikia galimybes sklandžiai ir energetiškai efektyviai elektromobilių infrastruktūros plėtrai. Greta klasterinės sistemos, integracijos su saulės elektrinėmis, šiuo metu aktualiausia yra efektyvus turimos galios panaudojimas.

 CityChargeV2

„Elinta Charge“ įkrovimo sprendimai leidžia galią balansuoti net trimis lygiais. Pirmasis balansavimo lygis vyksta tarp stotelių, kuomet turima galia efektyviai paskirstoma visiems įkraunamiems elektromobiliams. Antrasis lygis – tarp pastato ir įkrovimo infrastruktūros. Dinaminio apkrovos valdymo funkcija leidžia įkrauti elektromobilius net turint ribotą įvado galią. Išmanus energijos skaitiklis matuoja, kiek energijos pastate yra sunaudojama, o likutį nukreipia elektromobilių įkrovimui. Tai leidžia įkrauti elektromobilį net jei turima energija yra ribota. Dieną, kai intensyviai naudojamės elektriniais prietaisais, įkrovimas bus lėtesnis, tačiau naktį galėsime elektromobilius įkrauti greičiau. Trečiasis balansavimo lygis vyksta tinklo lygiu. Tiesa, kol kas vykdomi tik pilotiniai projektai, tačiau jų sėkmingas įgyvendinimas leis išvengti tinklo perkrovos bei prisidės prie darnios energetikos vystymo.

 Ignas Mikutis CEO, (Elinta Charge nuotrauka)

Įvertinta ne vienu apdovanojimu

Kadangi įkrovimo stotelės neišvengiamai tampa urbanistikos dalimi, „Elinta Charge“ kuria ir gamina tokias stoteles, kurios ne tik darniai įsilietų į aplinką dabar, bet tai pat moderniai joje atrodytų ir po dešimtmečio. Dizainas harmoningai dera prie bet kokios aplinkos. Naudojamas specialia technologija apdirbto aliuminio korpusas laikui bėgant visiškai nekeičia savo išvaizdos ir nereaguoja į aplinkos poveikį, o RGB LED juostų apšvietimo spalvinė gama pritaikoma prie eksterjero. Ir net prie progos! Štai pastaruosius kelis metus per Lietuvos valstybės šventes šios elektromobilių įkrovimo stotelės daugelyje šalies vietų nušvito trispalvės spalvomis.

 Stotelės šviečia trispalvės spalvomis

Inžinerinius sprendimus su nepriekaištingu dizainu sugebėjusios suderinti įmonės „Elinta Charge“ produktas buvo įvertintas pasauliniu lygiu – 2018-aisiais viešo įkrovimo stotelė „CityCharge V2“ gavo prestižinį dizaino asociacijos „RedDot“ apdovanojimą už produkto dizainą, o praėjusiais metais „Tech Top 2021“ apdovanojimuose tapo Lietuvos technikos pasiekimu. Taip pat praėjusiais metais Lietuvos pramonininkų konfederacijos rengiamame kasmetiniame konkurse įmonė „Elinta Charge“ buvo pripažinta Lietuvos metų eksportuotoju bei „Metų CTO“ rinkimuose įmonės technologijų vadovas Dainius Janulevičius pateko į stipriausiųjų finalinį penketuką.

Eksportuojama daugiau nei į 30 šalių

Išskirtinės kokybės lietuvių kuriamas produktas vertinamas ir tarptautinėje rinkoje. Šios įkrovimo stoteles eksportuojamos daugiau nei į 30 valstybių, Europoje ir už jos ribų. Viešo įkrovimo stotelė „CityCharge V2” buvo eksponuojama tarptautinėse parodose Vokietijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje ir Norvegijoje.

 Stotelė

„Elinta Charge“ Lietuvoje kuria ir gamina elektromobilių įkrovimo stoteles bei teikia stotelių valdymo ir administravimo sistemos programinės įrangos paslaugas. Tai didžiausia EV stotelių gamintojų-eksportuotojų įmonė Lietuvoje.