Vertė studentams ir darbdaviams

Programa „Work & Study“ padės suvesti patraukliausius darbdavius ir gabiausius, dalyvauti programoje norą išreiškusius ISM tarptautinės magistrantūros studentus. Pasinaudojusieji šiuo projektu pradės ne tik studijuoti, bet ir dirbti juos pasirinkusiose tarptautinėse įmonėse – taip šie ISM bendruomenės nariai įgytas žinias bei įgūdžius nuo pat pirmos studijų dienos galės pritaikyti praktikoje.

Kadangi visų ISM tarptautinės magistrantūros studijų programų – Verslo tvarumo vadybos, Tarptautinės rinkodaros ir vadybos, Inovacijų ir technologijų vadybos, Finansų ekonomikos ir Globalios lyderystės ir strategijos – paskaitos vyksta anglų kalba, tai galimybė Lietuvoje įsitvirtinti ir užsieniečiams. Juk šalyje veiklą vysto ir tarptautinės įmonės, kuriose su klientais ir kitais įmonės biurais bendraujama angliškai.

Kaip teigia ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius dr. Dalius Misiūnas, magistrantūros studijos yra sudarytos tokiu principu, kad studijas būtų ypač lengva suderinti su darbu, o projektas „Work&Study” padeda šias sąlygas išnaudoti savo karjeros auginimui.

„Jaunieji ekspertai nori tobulėti ir įgyti naujų žinių, o pastarųjų siekti motyvuoja besikeičianti aplinka: magistrantūros studijos yra kone būtinos norint pasiekti užsibrėžtų karjeros tikslų, jų metu įgaunamos žinios tampa įrankiu išlaikyti savo konkurencingumą ir atveria daugybę karjeros pasirinkimų. Tai puikiai supranta ir darbdaviai, tad nestebina, kad impulsas šiai programai atėjo būtent jų. Pastebime, kad darbdaviai taip pat nenori atsilikti nuo naujausių tendencijų ir pokyčių – atsiranda vis daugiau įmonių, kurios siekia savo darbuotojams suteikti geriausias sąlygas išsilavinimui siekti, sudaro galimybes jį įgyti, ypač vyraujant hibridiniam darbo modeliui, netgi kompensuoja su studijomis susijusius kaštus“, – sako dr. D. Misiūnas.

Patenkins rinkoje vis labiau ieškomų ekspertų poreikį

Programa „Work & Study“ itin naudinga ir verslams – jie turės progą pirmi susitikti su reikiamų žinių įgavusiais ir gebėjimus formuojančiais tarptautinės magistrantūros studentais, juos pritraukti į laisvas darbo vietas ir taip užtikrinti sėkmingą savo veiklą. Programa „Work & Study“ startuos su tarptautinėmis įmonėmis Lietuvoje, žadančiomis puikias karjeros ir profesinio tobulėjimo galimybes. Dalis įmonių ypatingai domisi ISM ruošiamais tvarumo ekspertais ir jau dabar akcentuoja, ketinančios įdarbinti daugiau nei šimtą tvarumo specialistų. Besimokantieji pagal programą „Work & Study“ tai pat gali tikėtis studijų finansavimo projekto partnerių.

Kaip sako Mingailis Bajorinas, ISM magistrantūros studentų priėmimo vadovas, tvarumo ekspertai tiesiog būtini šiuolaikiniam verslui norint būti sėkmingam ir konkurencingam – tvarumas vis sparčiau integruojamas į organizacijų strategijas, ši perspektyvi ir itin nauja sritis vis dažniau tampa įmonių sėkmės garantu.

„Lietuvoje tvarumo ekspertai ruošiami ISM Verslo tvarumo vadybos (angl.k. Business Sustainability Management) magistrantūros studijų programoje – čia jie mokomi kurti ir įgyvendinti naujos kartos tvarumo strategijas. Esame įsitikinę, kad visi ISM ruošiami profesionalai puikiai atliepia rinkos poreikius, o programa „Work & Study” bus naudinga abejoms pusėms – ji padės užmegzti tvirtą ir ilgalaikį tarpusavio ryšį, sukurs galimybę studentams pritaikyti žinias ir siekti karjeros išsirinktoje srityje“, – įsitikinęs M. Bajorinas

Programa „Work & Study” jau sulaukė didelio susidomėjimo iš tarptautinių įmonių Lietuvoje, o organizacijų, siekiančių užsitikrinti galimybę pritraukti gabiausius šalies ir užsienio talentus, ratas auga. Šiuo metu programa startuoja su tokiomis tarptautinėmis organizacijomis, kaip „Moody’s Lietuva“, „Telia“, „Nasdaq“ bei startuoliais kaip „Oxylabs“ ir „Whatagraph“. Prie programos netrukus prisijungs ir kitos stipriausios tarptautinės Lietuvoje įmonės, kurios bus kruopščiai atrenkamos pagal jų reputaciją, patirtį darbinant užsienio piliečius ar lietuvius, siūlomas motyvavimo priemones, sudaromas galimybes darbuotojams planuoti savo karjeros kelią įmonės viduje.

Būsimi ISM tarptautinės magistrantūros studentai iš Lietuvos į studijas gali registruotis iki rugpjūčio 27 d., studentai iš užsienio - iki rugpjūčio 20 d.

Daugiau apie „Work&Study“ ČIA.