BŪK DAUGIAU! – taip skamba šių metų festivalio šūkis. 2022 metų „Vibelift“ kvies susitikti ir išgirsti įkvepiančių pranešimų bei patirti, kaip jauno žmogaus svajonės gali virsti realybe ir ko reikia, kad jos realizuotųsi. Festivalyje susirinkusios garsiausios Lietuvos žvaigždės, menininkai, verslininkai, sportininkai, nuomonės formuotojai ir edukatoriai kalbės apie esminius gyvenimo klausimus: santarvę ir vienybę, pasirinkimo laisvę ir laisvą valią, ryžtą ir savidiscipliną, poreikius ir jų subalansavimą, emocijas bei jų valdymą.

VibeLift

„Mūsų misija – gerais ir įdomiais pavyzdžiais parodyti jaunimui, kaip atskleisti savo potencialą ir pasiekti savo tikslų. Pavyzdžiai dažniausiai būna žinomų žmonių, kurie gali įkvėpti jauną asmenį norui siekti daugiau ir nebijoti klysti. Būtent todėl mes rodome ne tik pasiekimų, bet ir klaidų kelią. Jie abudu eina greta vienas šalia kito, bet kurio žmogaus gyvenime“, – pasakoja festivalio pradininkė Gabija Skučaitė. SMK kanclerė pabrėžia, kad jaunieji kūrėjai turėtų suprasti tai, kad net ir sėkmingi žinomi žmonės turėjo praeiti įvairiais patyrimais ir iššūkiais grįstą kelią.

VibeLift

„Iššūkių, klaidų būna bet kurio žmogaus gyvenime, nepaisant „instagraminio“ pasaulio vaizdų. Čia nėra „žvaigždėto“ kelio, yra tik klaidų ir pasiekimų kelias. Einant juo jaunam žmogui svarbu žvalgytis į kitus ne bandant pasilyginti, o suvokiant, kad jis turi bendrakeleivių“, – pridūrė ji.

VibeLift

Socialinių mokslų kolegijos inicijuotas festivalis, prie kurio šiemet prisijungė ir edukacinis partneris Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU), siekia prisiliesti prie jauno žmogaus dar prieš priimant jo svarbius gyvenimo, akademinius ir karjeros sprendimus.
„Tai yra galimybė priartėti prie jauno žmogaus, dažniausiai mokyklinio amžiaus. Mums svarbu prisiliesti emociškai, kūrybiškai, intelektualiai, palikti jiems tam tikrą pėdsaką galimo pasirinkimo, įkvėpimo, emocijos ir suvokimo kokia yra Socialinių mokslų kolegija. Yra posakis: medį pažinsi iš vaisių. Tad „Vibelift“ ir yra mūsų vaisius, todėl jį paragavęs žmogus gali pažinti ir mūsų aukštosios mokyklos vertybinį pamatą“.

VibeLift

Kreipdamasi į jaunąją kartą, G.Skučaitė kviečia sudalyvauti festivalyje, kuris kaip ir kasmet žada unikalią galimybę per vieną dieną patirti neįkainojamų patirčių ir žinių kiekį bei pasikrauti motyvacijos savo dabarties ir ateities kūrimui.

VibeLift

„Tos patirties, kurią gali patirti festivalyje, kasdienybėje negausi. „Vibelift“ yra labai įtraukus emociškai – prisijungi, klausaisi, dalyvauji, šoki. Ne vienerius metus po festivalio gaudavome atsiliepimus iš vaikų, kad tai būdavo geriausia diena jų gyvenime. Mums tai yra didžiausia dovana ir pasiekimas. Tikiu, kad gyvenime jie turės dar geresnių momentų, bet ši diena – bus nepakartoja“, – žada G.Skučaitė.

"Vibelift" sumanytoja Gabija Skučaitė

Šiemet jaunimo festivalio „Vibelift“ vedėjo amplua patikėtas gerai žinomam atlikėjui ir aktoriui Vidui Bareikiui, kuris drauge su grupe „8 kambarys“ atidarys jau šeštus metus iš eilės vykstantį renginį. Festivalyje pranešimus skaitys tokios žvaigždės, kaip Dalia Belickaitė, Paul de Miko, Donatas Montvydas, Remigijus Žiogas, Emilis Mikulskis, broliai Lavrinovičiai, Vaidas Baumila ir kt. Apie tai, ką reiškia „Būti daugiau“ kalbės ir festivalio sumanytoja Gabija Skučaitė.

VibeLift

Scenoje virs ir atskiros diskusijos, kuriose bus audžiamos aktualios jaunimui temos. Akvilė Žirgulytė, Šarūnas Januškevičius, Ineta Stasiulytė, Eimutis Kvoščiauskas – puikiai žinomi teatro ir kino menininkai prisimins, koks buvo jų kelias nuo pašaukimo iki savirealizacijos. Atlikėjai Jessica Shy, Rūta Loop, FC Baseball ir Gabrielius Vagelis pasakos apie patyrimus kuriant muziką bei bandant prisikviesti mūzą. Vienaragių komanda Tadas Burgaila („KiloHealth“), Justina Langaitė („Vienaragių asociacija“), Monika Žvinklytė („Vilandra“), Mantas Mikuckas („Vinted“) pasidalins milijardo vertės sėkmės istorijomis ir paneigs daugybę mitų ar stereotipų apie vienaragių verslą.

VibeLift

Festivalio programa šiemet nuobodžiauti neleis net pertraukų metu, kadangi scenoje išvysime tokius atlikėjus kaip „8 kambarys“, Evita Cololo, Džiugas, Liepa, Sharray, o festivalio lounge zonoje žiūrovų lauks festivalio vaiberiai, jaunimo tarpe populiarūs nuomonės formuotojai ir pranešėjai, su kuriais bus galima pabendrauti ir įsiamžinti.

"Vibelift" sumanytoja Gabija Skučaitė

Galiausiai po visų pranešimų užsikurs tikras jaunimo metų vakarėlis, kuriame savo live show programą pristatys OG Version ir kiti, gerai žinomi scenos atlikėjai: Vilius Popendikis, Paulina Paukštaitytė, Omerta ir Hey!Mix.

VibeLift

Ilgai laukti gyvi susitikimai su mylimais ir populiariais nuomonės formuotojais ir atlikėjais, įkvepiančios pranešėjų istorijos, galimybės susipažinti ir įgyti naujų bičiulių, apjungti savo ir draugų svajones, išsigryninti tikslus ir, žinoma, puikiai praleisti laiką – visa tai laukia jau gegužės 13 d., Vilniuje, „Avia Soliutions Group“ arenoje, festivalyje „Vibelift“.

Festivalio programa ir bilietai yra ČIA.

VIBELIFT'19 Aftermovie: