Žinių lygio sumažėjimas per vasaros atostogas

Mokslo metais intensyviai besimokę moksleiviai vasarą besiilsėdami gali prarasti dalį įgytų žinių. Jeigu buvo daug darbo įdėta mokantis, pavyzdžiui, matematikos, tikėtina, kad po vasaros atostogų kai kurios žinios jau bus pasimiršusios. Dėl šios priežasties atostogų metu reikėtų vis pasikartoti jau turimas žinias. Žinoma, tai nereiškia, kad vasarą reikia praleisti prie knygų sprendžiant lygtis. Tačiau per savaitę kelios valandos, skirtos mokomiesiems dalykams, padės nepamiršti įgytų žinių ir leis lengviau pasikartoti praeitos klasės kursą, o mokslo metų pradžioje bus kur kas greičiau bus judama prie naujų žinių, negaištant laiko jau turimoms pasikartoti.

Elements.envato.com

Edukacinės stovyklos – anglų kalbos įgūdžiams lavinti

Kokybiškiausiai palaikyti anglų kalbos žinių lygį padės edukacinės stovyklos, kuriose jaunimas derina mokymąsi ir aktyvias veiklas. Dalį dienos moksleiviai atlieka įdomias užduotis, žaidžia žaidimus, lavinančius jų anglų kalbos kalbėjimo, klausymo, rašymo ir skaitymo įgūdžius. Tokia mokymosi forma ne tik yra linksma, bet greitai ir lengvai vaikų įsisavinama, o jau turimų žinių pasikartojimas tik dar labiau visa tai užtvirtina. Likusią dienos dalį užima išvykos, žygiai, būreliai, tad moksleiviai būna visiškai užimti kokybiškomis veiklomis. Naudingiausia, jeigu visa stovyklos aplinka – tiek stovyklautojai, tiek darbuotojai – yra tarptautinė, nes tai leidžia moksleiviams gyvai lavinti šnekamąją anglų kalbą įvairiose situacijose, ugdyti pasitikėjimą savimi ir savo turimomis kalbinėmis žiniomis.

Elements.envato.com

Socialinių įgūdžių lavinimas

Edukacinės stovyklos leidžia palaikyti ne tik mokomųjų dalykų žinių lygį, tačiau ugdo ir daug svarbių jauno žmogaus kompetencijų, reikalingų šiuolaikiniame pasaulyje. Stovyklautojai dažnai veiklas atlieka grupelėse, kas leidžia ugdyti komandiškumą, bendravimo įgūdžius, pagarbą vienas kitam, moko išklausyti kitų nuomones. Vaikai tampa kur kas savarankiškesni ir gali už save atsakyti, o tai vėliau tik išeina į naudą, pavyzdžiui, keliaujant į užsienio stovyklą. Stovyklose jaunuoliai negali ilgai naudotis telefonais, todėl tau puiki galimybė atsitraukti nuo išmaniųjų ekranų, pailsėti nuo socialinių tinklų ir užmegzti gyvas draugystes su bendraamžiais.

„Kalba.Lt“ jau metai iš metų rūpinasi kokybiška vaikų edukacija vasaros atostogų metu – galima rinktis tiek dienos, tiek savaitės trukmės anglų kalbos arba karjeros stovyklas Druskininkuose, kur stovyklautojai ne tik tobulina anglų kalbos žinias ar stengiasi atrasti savo potencialą, bet ir smagiai leidžia laiką smagiose ir kokybiškose veiklose kartu su naujaisiais draugais. Visą informaciją ir pamainų datas rasite čia.