SMK ugdymo pamatą sudaro vertybių sistema, kuri formuoja stiprias asmenines kompetencijas, įgalinančias jauną žmogų suvokti save, derinti laisvės ir atsakomybės sampratas, valdyti savo karjerą, dirbti komandoje. Čia didžiulis dėmesys skiriamas studentų kūrybiškumui ir individualių gebėjimų ugdymui, vidinio pašaukimo ir talentų atskleidimui. SMK jaunam žmogui suteikiamos visos galimybės ne tik mokytis iš geriausių savo srities profesionalų, bet ir tobulėti bei skleistis kaip asmenybėms, atlikti praktiką didžiausiose Lietuvos įmonėse. SMK absolventai studijas baigia radę savo tikrąjį pašaukimą, išsiugdę pasitikėjimą savimi ir savo gebėjimais.

SMK palankios galimybės studijuoti dirbantiems žmonėms

Socialinių mokslų kolegijoje galima rinktis ne tik nuolatines dienines, bet ir nuolatines sesijines, ištęstines bei intensyvias studijas. Pasak SMK direktorės Viktorijos Palubinskienės, pernai pradėta taikyti naujovė - nuolatines sesijinės studijos - puikiai prigijo. „Dirbantys studentai labai džiaugiasi galėdami derinti studijų grafiką su darbu. Studijuojant nuolatiniu sesijiniu būdu, paskaitos vyksta vakarais nuo pirmadienio iki šeštadienio po 1 savaitę per mėnesį. Per vienerius studijų metus paskaitos vyksta iš viso 8 savaites. Studijų trukmė 3 metai. Paskaitų orientacinis laikas pirmadieniais – penktadieniais nuo 16.30 val. iki 21.00 val. ir šeštadienį nuo 9.00 val. iki 16.00 valandos“, - nuolatinių sesijinių studijų privalumus vardijo SMK direktorė.

Socialinių mokslų kolegijoje taip pat galima rinktis ir intensyvias studijas, kurios puikiai tinka tiems, kurie yra baigę profesinę mokyklą, mokėsi kitoje aukštojoje mokykloje, tačiau studijų nebaigė, arba nori įgyti kitą specialybę. Tokie studentai gali būti priimti į aukštesnį kursą ir studijuoti pagal sudarytą individualų studijų planą. Jiems ne tik sutrumpės studijų laikas, bet ir sumažės studijų kaina.

Platus studijų programų pasirinkimas

Kolegija siūlo platų studijų programų pasirinkimą informatikos, sveikatos, menų, verslo ir viešosios vadybos, teisės, socialinių mokslų studijų krypčių grupėse. Čia dėsto savo sričių profesionalai, praktikai: TV renginių vedėjas, prodiuseris Arūnas Valinskas, aktorė Ilona Balsytė, mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė, mados namų įkūrėja Erika Vitulskienė, verslininkė Sabina Repčenkienė, profesionali makiažo meistrė, tinklaraštininkė Vytautė Žališkevičiūtė, aktorė Eglė Jackaitė, renginių organizatorius ir vedėjas Remigijus Žiogas ir kiti. SMK Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje populiariausios studijų programos yra Estetinė kosmetologija, Kūrybos ir pramogų industrijos, Tarptautinė prekyba ir muitinės logistika, Teisė.

Socialinių mokslų kolegija

Taip pat abiturientai mielai renkasi Restoranų ir kavinių vadybą, Tarptautinį verslą ir komunikaciją, Transporto ir logistikos verslą, Skaitmeninę komunikaciją, Bankininkystę, Bankininkystę ir investicijų valdymą, Mados ir stiliaus vadybą, Turizmą ir poilsį, Marketingą ir reklamos kūrimą, Tarptautinį verslą, Programavimą ir multimediją, Video-kūrybą ir medijas.

SMK vyksta nemokamos orientavimo karjerai konsultacijos

Suvokdami, kaip šiandien jaunam žmogui sunku pasirinkti tinkamą profesinį kelią, atitinkantį jo galimybes, gebėjimus, svajones ir norus, SMK patyrę specialistai teikia nemokamas nuotolines konsultacijas. Šių konsultacijų tikslas - suteikti žinių ir pagal jo gebėjimus nukreipti jauną žmogų tinkama profesine linkme. Nemokamos nuotolinės konsultacijas yra skirtos stojantiesiems ir jų tėvams. Konsultacijos metu patyrę specialistai atsakys į visus stojantiesiems ir jų tėvams rūpimus klausimus, plačiau supažindins su SMK gyvenimu, studijų procesu. Konsultacijos vyksta suderintu laiku ir pasirinktu patogiausiu būdu. Daugiau informacijos apie nemokamas konsultacijas priemimas@smk.lt arba +370 615 30 899. Į konsultaciją galima registruotis ir tiesiogiai https://forms.gle/7ZBYyMf3Yc7d64K88

SMK studentai ambasadoriai atsako į visus klausimus

Į visus su stojimu į SMK susijusius klausimus gali atsakyti ne tik patyrę administracijos darbuotojai, karjeros specialistai, bet ir SMK studentai-ambasadoriai. Jau keletą metų iš eilės SMK studentai savanoriai elektroniniu paštu ar per asmeninius socialinius tinklus draugiškai ir atvirai bendrauja su norinčiaisiais studijuoti SMK ir atsako į jiems rūpimus klausimus. „Pastebėjome, kad šiuolaikinis jaunimas kur kas drąsiau jaučiasi bendraudamas su savo bendraamžiais. Jiems daug paprasčiau užduoti klausimus bendraamžiams ne tik elektroniniu paštu, bet ir tiesiogiai per socialinius tinklus. Todėl labai džiaugiamės ir esame dėkingi savo studentams už tai, kad iniciatyva „Klausk studento“ (https://www.smk.lt/lt/stojantiesiems ) yra tokia sėkminga”, - sakė SMK marketingo skyriaus vadovė Laura Skučienė.

Socialinių mokslų kolegija

Papildomas svarbus atrankos kriterijus stojant į SMK - motyvacija

SMK - tai aukštoji mokykla, kuri skatina aukštojo mokslo prieinamumą ir atvirumą visiems, kurie nori bei siekia įgyti aukštąjį išsilavinimą ir tobulėti. Todėl, stojant į SMK, svarbus atrankos kriterijus yra ne tik brandos atestate įrašyti pažymiai, bet ir stojančiojo motyvacija mokytis. Būtent motyvacinis pokalbis gali padėti būsimiems studentams ne tik tinkamai pasirinkti studijų programą, kuri labiausiai atitiktų individualius gebėjimus ir atskleistų jų asmenybės potencialą, bet ir pridėti papildomų stojamųjų balų. Už motyvaciją stojantysis maksimaliai gali gauti 2 balus. Motyvacijos vertinimą rekomenduojama atlikti visiems stojantiesiems, tačiau motyvacijos vertinimas tampa privalomu tiems stojantiesiems, kurių konkursinis balas mažesnis nei 4,3 balo. Užsiregistruoti SMK motyvacijos vertinimui galima pildant registracijos anketą. Motyvacinis pokalbis su specialistu daugeliui gali padėti geriau pažinti savo galimybes ir tinkamai pasirinkti profesinį kelią.

Norintys studijuoti SMK prašymus gali teikti internetu Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje www.lamabpo.lt arba Atskiruoju priėmimu SMK priėmimo sistemoje https://my.smk.lt/.

SMK studijos yra mokamos ir finansuojamos studijuojančiųjų lėšomis, mokant nustatytą studijų kainą.

Jei turite klausimų, kreipkitės paštu priemimas@smk.lt arba tel. +370 601 74 830

Užsakymo nr.: PT_84594111