Kaip tinkamai pasirinkti veido odos priežiūros priemones pavasarį, kad jų užtektų vos kelių gerų ir koncentruotų, pataria grožio studijos „URB studio" įkūrėja ir kosmetologė Kristina Urbonaitė.

„Labai svarbu „neužsiciklinti" ant tų pačių, jau keletą metų naudojamų priemonių. Keičiasi ne tik metų laikai, keičiasi oda ir jos būklė, todėl jai tikrai ne visada reikia tų pačių produktų, kurie tiko anksčiau. Juos vertėtų keisti periodiškai – atkreipiant dėmesį į odos poreikius būtent tuo periodu", – atkreipia dėmesį kosmetologė.

Pirmas žvilgsnis – į kosmetikos sudėtį

Po žiemos papilkėjusiai ir spindesį praradusiai veido odai K .Urbonaitė rekomenduoja rinktis niacinamido, vitamino C ir hialurono rūgšties sudėtyje turinčias priemones. Pasak kosmetologės, šiuo metu jos turėtų pakeisti žiemą naudotus aktyviuosius ingredientus, kurie maitina odą ir sukuria jos apsauginį barjerą: amino rūgštis, keramidus bei kitus odos porų nekemšančius lipidus.

Niacinamidas nepakeičiamas kovojant su pigmentinėmis dėmėmis ir siekiant suvienodinti odos spalvą, jis padeda atkimšti poras, mažina raukšleles ir paraudimus bei turi raminančių odą savybių. Galingas antioksidantas vitaminas C itin pasitarnauja siekiant sumažinti UV spindulių keliamą žalą odai, jis taip pat liaupsinamas už skaistinančias ir stangrinančias savybes. O štai hialurono sudėtyje turinčias priemones kosmetologė rekomenduoja drąsiai naudoti visiems odos tipams ir visais metų laikais – drėkinti odą būtina visiems ir visada.

Kosmetologė pastebi, kad žmonės vis labiau domisi kosmetikos sudėtimi, dėl jos konsultuojasi su grožio specialistais. Šiais laikais, pasak K. Urbonaitės, sudėtis gana išsamiai analizuoja ir įvairios išmaniosios aplikacijos. Jos padeda aptikti ne tik odai naudingus, bet ir žalingus ingredientus bei kvapiklius. Žinoma, anot K. Urbonaitės, 100 proc. pasitikėti programėlėmis negalima, tačiau bent jau 70–80 proc. jos nukreipia teisinga linkme.

Visa priemonės sudėties esmė išvardinta INCI (ang. International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Tai Europos Sąjungoje ir daugelyje pasaulio šalių standartizuoti oficialūs sudedamųjų dalių pavadinimai, kuriuos privaloma nurodyti gaminio pakuotėje. Universali taisyklė, pasak kosmetologės, yra paprasta – visi aktyvūs priemonės ingredientai turėtų būti lentelės viršuje, antraip pakuotė turės tik skambų pavadinimą.

Kosmetologė Kristina Urbonaitė

„Užrašas ant pakuotės, kad serumas yra su hialurono rūgštimi, dar gali nieko nereikšti – jeigu tas hialuronas bus lentelės gale, jis ten bus įdėtas tik dėl formalumo. Kitas dalykas – gyvename alergenų ir kitų dirgiklių gausioje aplinkoje, tad mums jų tikrai papildomai nereikia iš kosmetikos. Ją vertėtų rinktis švarios sudėties, su geru kainos ir kokybės santykiu", – pastebi kosmetologė.

Kosmetikos krepšelis pavasarį – minimalistinis

1. Skaisčios veido odos pagrindas – kruopštus valymas. Šiltuoju sezonu K. Urbonaitė rekomenduoja veidą prausti „Pharma Oil" putomis „Sunshine Foaming Face Wash". Niacinamidu, vitaminu C, agurkų bei rožių vandeniu praturtintos švelnios prausimosi putos veiksmingai šalina nešvarumus ir makiažą, ramina, maitina ir drėkina odą. Ši priemonė itin patiks netoleruojantiems kvapų – ji yra bekvapė.

Odai, kurią vargina įkyrūs paraudimai, išsiplėtusios poros ir spartesnė sebumo gamyba, po prausimo putomis patiks universalus „Pharma Oil" tonikas „Complex Toner". Jo išmintingai sukurta formulė, praturtinta net 4 proc. niacinamidu, glicerinu, hialurono rūgštimi ir alaviju, pasirūpins, kad oda būtų sudrėkinta, nuraminta, švytinti ir apsaugota nuo neigiamo aplinkos poveikio.

2. Giliam drėkinimui – vos keli serumo lašai. Vakarinę arba rytinę grožio rutiną K. Urbonaitė rekomenduoja papildyti vitamino C bei hialurono rūgšties sudėtyje turinčiais serumais. Daugiafunkcio „Pharma Oil" serumo „Sunshine Serum" sudėtis praturtinta net 10 proc. vitaminu C, niacinamidu, odą raminančiomis savybėmis pasižyminčiu pantenoliu ir net penkių rūšių hialurono rūgštimis. Vos keli serumo lašai gali giliai drėkinti ir skaistinti odą, padidinti jos elastingumą.

Ypač drėgmės ištroškusiai odai itin patiks „Pharma Oil" serumas „Hydra-hug Serum". Serumo sudėtyje esanti 3 proc. skirtingų molekulių dydžio hialurono rūgštis skverbiasi į gilesnius odos sluoksnius, keramidai stiprina odos barjerą, o pantenolis apsaugo nuo drėgmės praradimo tam, kad oda ilgiau išliktų sudrėkinta iš vidaus.

3. Kremais neapsunkinta oda. Pasak kosmetologės, šiltuoju periodu, kai gausiau prakaituojama ir daugiau laiko praleidžiama gryname ore, vertėtų rinktis odos neapsunkinančius drėkiklius. Lengvas ir ypač giliai drėkinantis „Pharma Oil" veido kremas „Dew-o-Meter" praturtintas išskirtiniu „Septonic M3" cinko, vario ir magnio mišiniu, efektyviai drėkinančiomis poligliutamino ir hialurono rūgštimis, tyru taukmedžio sviestu bei kosmetologų itin vertinamu retinoliu.

Natūralia ir odos nedirginančia retinolio alternatyva bakučioliu, trimis peptidais, vitaminais ir proteinais prisotintas veido kremas „Skinergy" meistriškai drėkins ir padės atkurti po žiemos vis dar pažeistos odos barjerą. Tikrą revoliuciją grožio pasaulyje sukėlę ir kremo sudėtyje esantys biopeptidai taip liaupsinami ne be reikalo – jų smulkios ir vikrios molekulės gali paskatinti kolageno sintezę, odos atsinaujinimą ir sulėtinti senėjimo procesus.

4. Maksimaliems rezultatams – kaukės. K. Urbonaitė į grožio rutiną rekomenduoja kartą per savaitę įtraukti „Pharma Oil" veido kaukę „Glow Lowdown". AHA rūgštimis praturtinta veido kaukė skatina odos ląstelių atsinaujinimą, šalina nešvarumus, riebalų perteklių ir skaistina odą. Be to, pažymi kosmetologė, ši kaukė padeda odai geriau įsisavinti toliau naudojamas priemones.

Prieš atliekant makiažą ar tiesiog norint odą palepinti gilesne, intensyvia drėgme, bus nepamainoma lakštinė veido kaukė „Take A Sip". Ypač daug serumo turinti kaukė pasižymi galinga, elastingumo odai suteikiančia „Lipomoist" formule, žaibiškai stangrinančių savybių turinčiais mikrodumbliais ir išskirtine, meistriškai odą drėkinančia formule „Aqualance".

5. SPF ir lūpų oda. Kosmetologė primena, kad vienas paskutinių veido odos priežiūros žingsnių turėtų būti SPF priemonė – šylant orams svarbu saugoti odą nuo žalingo UV spindulių poveikio. Jų žala ne visada pastebima iš karto, tačiau ilgą laiką ignoruojant apsaugines priemones nuo saulės, neigiamas poveikis odai gali būti neatitaisomas.

Puoselėjant veido odą, svarbu nepamiršti palepinti ir lūpų. Plona jų oda itin neatspari žalingam aplinkos poveikiui, greitai sudirgsta ir šerpetoja. Turtingos tekstūros, nelipnus ir higieniškas naudoti „Pharma Oil" lūpų balzamas „Coconut Lip Balm" yra itin malonus lūpoms. Priemonės sudėtyje – jokių parabenų, mineralinių aliejų ir dirbtinių dažiklių, tik odą švelniai glostantis bičių vaškas, alyvuogių aliejus ir kaip natūrali SPF apsauga veikiantis taukmedžio sviestas.