Sudėtingas kelias į suvokimą, kad privalu savimi rūpintis

G. Žvinklytė pasakoja, kad meilė sau jai asocijuojasi su daugybe dalykų – sportu, sveikesne gyvensena, mityba, darbu su savimi, terapija, kokybišku poilsiu. „Tačiau svarbiausias dalykas, kuris man reiškia meilę sau, yra savęs priėmimas, artumas su savimi, įsiklausymas savo vidinio balso, kuris nebeteisia, nebekritikuoja, nebemenkina, o kaip tik palaiko, paskatina, atleidžia ir yra svarbiausias „varikliukas“, vedantis pirmyn“, – sako stilistė.

J. Ramanauskienė meilę sau apibūdina kaip gerą miegą, aktyvų laisvalaikį, visavertę mitybą ir kokybiškus maisto papildus. „Tinkamai pasirūpinus savo kūnu, jis visada atsidėkoja energingumu ir puikia išvaizda“, – įsitikinusi moteris.

Visgi nuomonės formuotoja pripažįsta išgyvenusi etapą, kuomet meilė sau buvo visiškai nustumta į šoną.

„Tai buvo maždaug prieš šešerius metus, gimus dukrai. Visas pasaulis sukosi tik apie mažylės poreikius, manieji, galima sakyti, atsidūrė užribyje. Didžiausia meilė sau buvo nueiti į dušą. Tačiau, laikui bėgant, supratau, jog tik tinkamai pasirūpinusi savimi, sugebėsiu tinkamai pasirūpinti savo vaiku“, – sako J. Ramanauskienė.

Su kiek kitokia nemeilės sau forma praeityje buvo susidūrusi ir G. Žvinklytė. „Kažkada vaikystėje susiformavo įsitikinimas, kad nesu pakankamai gera. Su tuo jausmu gyvenau daugybę metų, kol nusprendžiau pradėti terapiją. Su terapeute dirbome gal dvejus metus, kol pagaliau paleidau savo įsitikinimus“, – prisimena moteris.

Ne tik terapija, tačiau ir didelis noras pakeisti požiūrį į save galiausiai išmokė ją save pamilti, vertinti.

„Norėčiau tai Gretai praeityje bei kitoms moterims pasakyti: esi pakankamai gera, tau nereikia niekam nieko įrodyti, niekam įtikti, tu gali pasakyti žmonėms ir situacijoms, kuriose nesi laiminga, „ne“ ir gyventi savo gyvenimą, kaip iš tiesų nori. Viskas tau susidėlios palankiausiu ir geriausiu būdu, o situacijos, kurios atrodo „pasaulio pabaiga“, yra tik pamokos, kurias turi priimti tam, kad dar labiau užaugtum“, – įsitikinusi stilistė.

Jai pritaria ir J. Ramanauskienė bei priduria, kad jai taip pat padėjo suvokimas, jog tik būdama sveika ir energinga, gali tinkamai pasirūpinusi savimi bei savo šeima.

„Sveikata man yra prioritetas, o gera savijauta, kaip žinome, susideda iš daugelio dalykų, kuriuos paminėjau anksčiau, – kokybiškas miegas, aktyvus laisvalaikis, visavertė mityba ir kokybiški maisto papildai. Taip pat pasitikėjimo savimi suteikia ir spindinti veido oda, sveiki plaukai. Tad rūpintis savimi reikia visapusiškai“, – neabejoja nuomonės formuotoja.

Nauji įpročiai, kurie kardinaliai keičia gyvenimo kokybę

G. Žvinklytės teigimu, mūsų gyvenimo kokybei įtakos turi režimas, įpročiai, tad svarbiausi moters dienos momentai susideda iš sporto, tinkamos mitybos ir laiko, skirto sau.

„Sportas man svarbus, niekada jo nepraleidžiu, net jei atrodo, kad visiškai neturiu jėgų. Taip pat mano rutinoje būtinas kokybiškas poilsis be telefono ir televizoriaus bei geras miegas. Pradėjau daugiau dėmesio skirti būtent miegui – kiekvieną vakarą į lovą keliauju 21.30 val., 30 minučių skaitau knygą ir 22 valandą jau einu miegoti, o keliuosi kiekvieną rytą 6–7 val. Labai džiaugiuosi atradusi man tinkamiausią miego ritmą, nes jau po mažiau nei mėnesio dingo daugybę metų turėta nemiga bei nuolatiniai prabudimai naktį. Jaučiuosi daug produktyvesnė, energingesnė ir pozityvesnė“, – sako moteris.

Rūpintis reikėtų tiek savo išore, tiek ir vidumi, todėl G. Žvinklytės gyvenime svarbūs ir maisto papildai.

„Mano mėgstamiausi „Glofix Skin Boost“ maisto papildai odai ir „Viridian“ vitaminas D. Meilės sau išraiška man yra ir rūpinimasis savo oda, todėl jai skiriu labai daug dėmesio. Daug metų naudoju „Cell Fusion C“ korėjietiško prekių ženklo kremus bei serumus, kurie mano sausai odai yra tikras išsigelbėjimas.

Neapsieinu ir be „AIMX“ veido ir paakių kaukių. Stengiuosi kaukes naudoti 2–3 kartus per savaitę. Savaitgalis be jokių išimčių man asocijuojasi su „Namų SPA“ ir dar didesniu susitelkimu į grožio procedūras. Savaitgalį visada iš pat ryto užsidedu „Hydrate Me drėkinamąją veido kaukę su peptidais“, – pasakoja G. Žvinklytė.

Pirmiau aš, po to – mano šeima

Moterys, kurios visą savo laiką skiria šeimai ir vaikų rūpinimuisi, dažnai pamiršta save, o dėl to nukenčia šeima. J. Ramanauskienė sako, kad labai pritaria posakiui „laiminga žmona – laiminga šeima“, nes jame slypi labai daug tiesos.

„Svarbu atsiminti, kad tik tada, kai moteris viduje jaučiasi rami, laiminga, tą patį ji gali skleisti aplinkiniams, to paties moko ir savo vaikus. Tad, jeigu norite išmokyti savo vaikus pasitikėjimo, meilės sau, teisingo prioritetų skirstymo – pradėkite nuo savęs.

Todėl rytą pradedu pasirūpindama savo veido oda, kuri man atsidėkoja spindesiu. „Acwell“ prekių ženklo produktai drėkina ir nuramina mano veido odą, paruošia ją dienos iššūkiams. Vakare manęs laukia tokie pat ritualai – paruošiu veido odą miegui.

Po sočių pusryčių visada išgeriu maisto papildų; mano mylimiausi – „Viridian“ skystas vitaminas D, skysti žuvų taukai, „Elderberry Extract + Vit C“ kompleksas imunitetui ir „Glofix Skin Boost“ maisto papildai odai. O neseniai atrasti „TRX2“ maisto papildai suteikia plaukams apimtiems ir žvilgesio, kurio man labai trūko“, – pasakoja nuomonės formuotoja.

Kartą ar du per savaitę J. Ramanauskienė sako mėgstanti susikurti ramybės ritualą. „Paspaudžiu „stop“ mygtuką, užsidedu pamėgtą „AIMX“ prekės ženklo lakštinę veido kaukę, čiumpu knygą į rankas ir 20 minučių skiriu poilsiui. Manau, tiek laiko sau gali rasti kiekviena moteris. Labai stipriai mylėkite savo šeimą, bet niekada nepamirškite ir savęs“, – pataria ji.

„Newcrush“ švenčia meilės mėnesį ir skatina visas moteris labiau pasirūpinti savo išore ir vidumi. Atraskite www.newcrush.com aukštos kokybės maisto papildus ir grožio priemones, kurios prisidės prie meilės sau puoselėjimo.

SVARBU. Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.