Anot vyriausiosios restoranų tinklo „Čili Pizza“ technologės Sandros Graibutės, norint išgauti čilipicišką namuose ruošto maisto skonį, svarbiausia naudoti kokybiškus produktus, parinkti tinkamą temperatūrą ir stengtis nenukrypti nuo gaminimo eigos. Jūsų dėmesiui – rinkimų rezultatai ir daugiau nei dvi dekadas savo maisto titulų laukę patiekalai bei mūsų meistrės rekomendacijos, kaip juos geriausiai pasigaminti patiems.

Keptos kategorijos laimėtoja – „Mafijos“ pica

Užteks 3–4 asm., gaminsite 30–40 min.

Picai reikės:

400 g picų tešlos
1 svogūnas
1 aitrioji paprika
5–6 konservuotos žaliosios paprikos
250 g tarkuoto sūrio
Pagal skonį konservuotų svogūnėlių, džiovintų aitriųjų paprikų, džiovinto raudonėlio

 Mafijos“ pica

Padažui reikės:

120 g trintų pomidorų pastos
60 ml vandens
1 arbat. š. alyvuogių aliejaus
Pagal skonį džiovintų bazilikų, druskos

Faršui reikės:

500 g maltos jautienos
60 ml vandens
60 g trintų pomidorų pastos
1 valg. š. aliejaus ir česnakų padažo
Pagal skonį druskos, maltų pipirų, mėsos prieskonių, džiovintų petražolių

S. Graibutė pataria pradėti nuo padažo ir faršo masės. Trintą pomidorų pastą sumaišykite su virintu vandeniu, aliejumi, pagardinkite prieskoniais – paruoštą padažą atidėkite į šalį. Keptuvėje pakepinkite smulkintą jautieną, sumaišytą su vandeniu, nuolat maišykite mentele, kol išgaruos susidaręs skystis. Sudėkite pomidorų pastą, sumaišytą su virintu vandeniu, česnakiniu aliejumi ir prieskoniais, ir kepinkite 5 min.

Smagiausias etapas – picos gaminimas. Iškočiotos tešlos pagrindą ištepkite paruoštu pomidorų padažu, užberkite sūrio, paskirstykite faršo masę. Išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytus svogūnus. 15–20 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje, nustatę picos kepimo funkciją ir 280–320º C temp. Pagardinkite konservuotomis paprikomis ir svogūnėliais, šviežiais smulkintais aitriaisiais pipirais, džiovintu raudonėliu.

Virtos kategorijos laimėtoja – firminė „Čili Pizza“ sriuba

Užteks 4 asm., gaminsite 50–60 min.

Sriubai reikės:

600 g maltos mėsos (jautienos kumpio)
200 g trintų pomidorų pastos
400 g konservuotų raudonųjų pupelių
150 g tradicinio pomidorų kečupo
2 raudonosios aitriosios paprikos
2 svogūnai
600–650 ml vandens
Pagal skonį aitriųjų paprikų prieskonių (jei mėgstate, aštresnių), druskos, džiovinto oregano, aliejaus (kepti)

 Firminė „Čili Pizza“ sriuba

Patiekti reikės:

100 g tarkuoto sūrio
10 g šviežių petražolių

Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais, raudonąsias aštriąsias paprikas smulkiai sukapokite. Svogūnus šiek tiek pakepinkite įkaitintame aliejuje, pamaišykite. Sudėję smulkintą papriką, kepinkite 3–5 min. Tuomet į puodą supilkite vandenį, sudėkite mėsą ir virkite 30–40 min. ant silpnos kaitros, nuolat maišydami. Sudėkite konservuotas pupeles, pomidorų pastą, kečupą ir kepintas daržoves. Kai sriuba užvirs, sumažinkite kaitrą ir pavirkite dar apie 10 min. Pagardinkite druska, oreganu, prieskoniais, patiekite su sūriu ir smulkintais žalumynais.

Sočios kategorijos laimėtojai – gruzdinti koldūnai su mėsa


Užteks 2 asm., gaminsite 30 min.

Koldūnams reikės:

400 g šaldytų koldūnų su mėsa
1 svogūnas
200 g virto kumpio
4 valg. š. grietinės (30 % riebumo)
150 g tarkuoto sūrio
Pagal skonį druskos, aliejaus
10 g šviežių krapų
Aliejaus (kepti)

 Gruzdinti koldūnai su mėsa

Pirmiausia – koldūnų gruzdinimas ir padažas. S. Graibutė pataria aliejų gruzdintuvėje įkaitinti iki ~170º C temp. ir gruzdinti koldūnus 3–4 min., kol įgaus šviesiai rusvą atspalvį. Ištraukus juos reikėtų nusausinti riebalus, tiesiog išklojus indą popieriniu rankšluosčiu. Per tą laiką pasigaminkite padažą. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Jiems suminkštėjus, sudėkite pjaustytą virtą kumpį, pagardinkite druska, permaišykite ir pakepkite 3–4 min.

Kitas žingsnis – gruzdintų koldūnų ruošimas kepti. Sudėkite juos į kepimo indą ir supilkite kepintus svogūnus su kumpiu. Šaukštu tolygiai paskirstykite grietinę, apibarstykite tarkuotu sūriu. 6–7 min. kepkite iki 250º C temp. įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus. Patiekite pagardinę smulkintais krapais.

Saldžios kategorijos laimėtojas – austriškas pyragas su varške

Užteks 5 asm., gaminsite 60–90 min.

Pyragui reikės:

450 g sluoksniuotos tešlos
400 g varškės
3 kiaušiniai
140 ml pieno
200 g cukraus
Saujelė razinų

Padažui reikės:

50 g sviesto
250 g grietinėlės (35 % riebumo)
150 ml pieno
1 valg. š. miltų
1 arbat. š. vanilinio cukrus
Pagal skonį cukraus

 Austriškas pyragas su varške

Paruoškite varškės masę: į dubenį sudėkite varškę, 2 kiaušinius, cukrų, pieną, viską suplakite iki vientisos masės, tada suberkite nuplautas, nusausintas razinas ir viską išmaišykite. Pailgą švarią ir sausą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir imkitės pyrago formavimo. Tieskite lakštą sluoksniuotos tešlos, sudėkite pusę varškės įdaro, išlyginkite, užlenkite tešlos lakštą. Sudėkite likusią varškės masę, tešlą vėl užlenkite. Paruošto štrudelio viršų aptepkite kiaušinio plakiniu, paviršių subadykite. Kepkite 40–60 min. iki 170º C temp. įkaitintoje orkaitėje iškepus atvėsinkite 30 min. ir tik tada išimkite iš formos.

Kol pyragas vėsta, S. Graibutė siūlo pasigaminti padažą. Į puodą sudėkite susmulkintą sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite 1 min., po truputį pilkite grietinėlę su pienu ir cukrumi. Virkite 2–3 min., kol padažas ims tirštėti. Patiekite austrišką varškės pyragą su užlietu padažu, kol šis dar šiltas, pagardinkite cukraus pudra.

Labiau už viską džiaugiamės matydami jus savo restoranuose ar pristatydami „Čili Pizza“ virtuvės šefų bei picų meistrų su meile pagamintus patiekalus jums į namus. Tačiau puikiai suprantame, kad kažko pažįstamo išsiilgusiai širdžiai neįsakysi: porcijos gerų emocijų gali prireikti ir vidury nakties ar gulint po atogrąžų palme. Tad gaminkite į valias, tik nepamirškite vieno esminio triuko, kuris tiesiog maistą paverčiu savu maistu – mėgautis juo be rūpesčių!

Užsakymo nr.: PT_87606271