Vasario mėnesį prasidėjusiame Nacionaliniame IT iššūkyje moksleiviai aktyviai dalyvauja ekspertų parengtose vaizdo pamokose, susipažįsta su šiuolaikinių technologijų galimybėmis, programavimo pagrindais. Užsiregistravę moksleiviai gali peržiūrėti visas dešimt vaizdo žaidimo programavimo pamokų ir sukurti pirmuosius savo vaizdo žaidimus.

Susitikimas mokykloje

Balandžio 24 d. vyks didysis Nacionalinio IT iššūkio žinių patikrinimas – testas. Dvidešimt geriausius rezultatus pademonstravusių moksleivių ne tik laimės išmaniuosius laikrodžius, tačiau taip pat drauge su patyrusiais profesionalais galės įgyvendinti savo vaizdo žaidimų idėjas. Trijų geriausių projektų autoriai laimės nešiojamus žaidimų kompiuterius. Birželio pradžioje dalyviai ir mokytojai bus pakviesti į Nacionalinio IT iššūkio uždaromąjį renginį ir apdovanojimų ceremoniją.

Norintys dalyvauti balandžio 24 d. vyksiančiame didžiajame žinių patikrinime turi užsiregistruoti Nacionalinio IT iššūkio tinklalapyje www.itissukis.lt. Pasitikrinti žinias gali visi norintys, bet pretenduoti į prizus ir patekti į kitą projekto etapą galės tik 7-9 klasių moksleiviai.

Susitikimas mokykloje

Nacionalinis IT iššūkis – pirmasis projektas, skirtas visos Lietuvos mokiniams gerinti žinias IT srityje ir patirti tiesioginį technologijų panaudojimą. „Telia Global Services Lithuania“ kompetencijų centro pradėtame ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamame iššūkyje aktyviai įsitraukia mokyklos ir moksleiviai iš visos Lietuvos. Šiemet aktyviausios mokyklos – iš Vilniaus, Klaipėdos, Telšių, Utenos, Alytaus apskričių.

Projekto metu „Telia“ technologijų ekspertai taip pat vyksta į Lietuvos mokyklas ir pristato karjeros IT srityje galimybes ir atsako į moksleivių klausimus. Technologijų ekspertus į savo mokyklą galima pakviesti užpildžius formą IT iššūkio tinklalapyje www.itissukis.lt.