Kompanijos „Procter&Gamble“ prekės ženklo „Always“ užsakymu reprezentatyvią Lietuvos moterų apklausą fizinio aktyvumo pokyčių brendimo laikotarpiu (11-17 m.) šių metų liepą atliko „Spinter tyrimai“.

Prekės ženklas „Always“ jau daugiau nei 35 metus vykdo švietimo programą, kuria skatina mergaičių pasitikėjimą savimi visame pasaulyje.

„Vykdydami programą pasiekėme daugiau nei 17 milijonų mergaičių daugiau nei 70 šalių. Siekiame, kad visos moterys didžiuotųsi tuo, kas jos yra. Brendimas paauglystėje neturėtų būti atsisakymo sportuoti priežastis. Bet kokia sportinė veikla padeda žmogui tobulėti, stiprina savigarbą, gerina savijautą ir mažina įtampą“, – teigia Andrejs Hamanovs, „Procter&Gamble“ marketingo vadovas Baltijos šalims.

„Always“ socialinė kampanija surinko 15 tūkst. eurų paramos

Siekdamas sportu skatinti merginų pasitikėjimą savimi, prekės ženklas „Always“ šių metų rugpjūčio 16 – spalio 2 dienomis Lietuvoje vykdė socialinę kampaniją „Palaikykime sportuojančias“. Bendra paramos suma siekė 15 000 eurų.

Už socialinės kampanijos metu surinktas lėšas prekės ženklas „Always“ kartu su „Aktyvus jaunimas“ organizacijos atstovais surengs 30 sportinių ir edukacinių užsiėmimų Lietuvos mokyklose. Taip pat prekės ženklas padovanojo 100 000 higieninių paketų jų stokojančioms moterims ir merginoms. Produktai perduoti Naujininkų pabėgėlių stovyklai Vilniuje, Vilniaus arkivyskupijos Caritui ir Vilniaus miesto krizių centrui.

Brigita Virbalytė

Geri pavyzdžiai užkrečia

Pasak trejų olimpinių žaidynių dalyvės, Lietuvos sportinio ėjimo rekordininkės ir čempionės, lengvaatletės Brigitos Virbalytės, paauglystėje sportinė veikla žymiai pakėlė jos savivertę, padėjo pasiekti tikslų ne tik profesionaliame sporte, bet ir gyvenime.

„Aš esu gyvas pavyzdys, kaip sportas padeda augti asmenybei ir sudėlioti prioritetus gyvenime. Esu ne tik profesionali sportininkė. Daug metų po mokyklos ir studijų, kurias baigiau su pagyrimu, dirbau LRT televizijos sporto žurnaliste ir šiuo metu esu viešųjų ryšių ir įvaizdžio projektų vadovė Nacionalinėje sporto agentūroje. Pasitikėjimas savimi, motyvacija veikti, laiko planavimas, darbas komandoje ir drąsa atlikti viską iki pabaigos – tai yra be galo svarbūs įgūdžiai, kurių gali išmokyti sportinė veikla“, – pasakoja sportininkė.

Brigita Virbalytė įsitikinusi, kad paauglystėje susidėlioti prioritetus gali padėti šalia esantys suaugusieji, o motyvuoti kantriai siekti savo tikslo – autoritetai.

„Profesionalios sportininkės pavyzdys dažnai tampa geriausia motyvacija ir įkvėpimu siekti savo tikslo. Dar daugiau motyvacijos suteikia artimiausios aplinkos palaikymas. Todėl tiek tėvai, tiek mokytojai turėtų būti labiau edukuojami, kaip skatinti ir palaikyti sportuojančias paaugles, supažindinti su sportininkių sėkmės istorijomis. Prekės ženklo „Always“ iniciatyva yra labai sveikintina ir labai tikiuosi, kad dar daugiau mergaičių patikės ir išdrįs rinktis tokį kelią, kokį jos nori rinktis, o sportas gali būti vienas tų kelių“, – teigia lengvaatletė.

Sportas užgrūdina gyvenimui ir ugdo labai svarbias savybes

Judėjimas visuomet buvo neatsiejama Brigitos Virbalytės gyvenimo dalis, o sportas padėjo realizuoti save.

„Visada buvau pirmoji atstovaujanti mokyklai sportinėse varžybose. Nors artimiausioje aplinkoje profesionalių sportininkų ar stipriau prijaučiančių sportui nebuvo, manęs tai nesustabdė, o paauglystėje atsiradęs sportinis ėjimas apvertė mano gyvenimą aukštyn kojom“, – pasakoja sportininkė.

Ji įsitikinusi, kad sunkūs etapai sporte ar bet kokioje veikloje yra normalu ir svarbu juos įveikti.

„Tikrai buvo etapų, kai norėjosi viską mesti, ypač kai būdama paaugle mačiau, kiek daug pasirinkimų ir kelių, kuriuos galiu rinktis. Tačiau ir mano kūnas jausdavosi kitaip be treniruočių, ir suvokiau viduje, kad meilė sportui yra didesnė už visus fizinius ar aplinkos nepatogumus“, – prisimena lengvaatletė.

Brigita Virbalytė

Brigita Virbalytė sako esanti maksimalistė visose srityse, todėl išsikėlusi aukštus tikslus tiek sporte, tiek moksluose ji kryptingai siekė tikslo.

„Labai svarbu užsibrėžus tikslą nemesti visko atsiradus sunkumams. Sunkumai būna visose gyvenimo srityse ir juos įveikti reikia mokytis. Labai anksti sužinojau, kad profesionalaus sportininko aukščiausias tikslas – olimpinės žaidynės. Tai motyvavo mane nesustoti siekti savo olimpinės svajonės“, – teigia lengvaatletė.

Įprastai 20 kilometrų varžybose žingsniuojanti moteris įsitikinusi, kad sportuojantis žmogus ne tik geriau jaučiasi, bet ir ugdo labai svarbias žmogiškąsias savybes.

„Man nebuvo svarbu, kurioje srityje tobulėti – ir sporte, ir moksluose stengiausi siekti aukščiausių rezultatų. Sportas suteikia valios, tvirtybės, pasitikėjimo, motyvacijos, išmoko disciplinos, laiko planavimo ir sąmoningai siekti tikslo. Šie įgūdžiai yra labai svarbūs jaunam žmogui ir padeda mokytis bei augti kaip asmenybei“, – privalumus vardina Brigita Virbalytė.