„Apie investicijų pritraukimą, jų svarbą savivaldybės stiprinime kalbame nuolatos. Tačiau šioje srityje mums reikia ir realių žingsnių, ir veiksmų, kurie mums leistų tai sustiprinti. Verslo forumo „Telšē StarTown" pagrindinė dedamoji ir akcentas – pristatoma konkreti identifikuota pramonės parko steigimui numatyta teritorija, į kurią kviesime investuotojus atkreipti dėmesį. Savivalda esame pasiruošusi visomis priemonėmis lengvinti sklandų verslo atėjimą į Žemaitijos istorinį centrą sostinę Telšius: siūlome paramą jauniems verslams, biudžete numatėte lėšas tam tikrų mokesčių kompensavimui, mūsų komanda yra pasiruošusi konsultuoti ir teikti profesionalą pagalbą. Todėl tikiu, kad sutelkę jėgas ir atlikę visus namų darbus su šiuo forumu žengsime realų žingsnių ir tai pavyks įgyvendinti" – prieš verslo forumą „Telšē StarTown" kalba Savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.

Manto Karečkos nuotr.

„Džiaugiuosi, kad IQ forumas pagaliau atkeliavo ir į Telšius. Tai – puiki platforma susitikti regiono politikos ir verslo lyderiams, pasidalinti idėjomis, planais ir problemomis. Forume aptariamų temų spektras aprėpia nuo vietos iki tarptautinių tendencijų, nes globaliame pasaulyje, ypač šiais krizių ir sukrėtimų laikais, visi esame itin susiję",– teigė IQ žurnalo vyriausiasis redaktorius Ovidijus Lukošius.

IQ forumo partneriai Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Finansų ministerija regionų verslininkams ir sprendimų priėmėjams pristatys Europos Sąjungos „Next Generation EU" finansuojamą planą „Naujos kartos Lietuva", o diskusijose su verslo ir savivaldos atstovais bus aptariama, kaip racionaliausiai panaudoti šias investicijas.

Manto Karečkos nuotr.

„Naujos kartos Lietuva" plane numatytos reformos ir investicijos į žaliąją energetiką ir transportą, skaitmeninimą, švietimą, sveikatos ir socialinę sritis didins Lietuvos atsparumą galimoms krizėms ateityje. Šios 2,225 mlrd. eurų investicijos skatins tvarų, į aukštą pridėtinę vertę orientuotą, Lietuvos ekonomikos augimą tuo pačiu investuojant ir į žmonių kompetencijas bei įgūdžius.

IQ forume pranešimus skaitys Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Mantas Serva, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega, Finansų ministerijos bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijų atstovai. Forumą vainikus diskusija „Telšių regiono tvari plėtra: kur esame ir kur link einame".

IQ forumo Telšiuose pradžia – 11 val., renginys vyks Telšių Ješivoje, Iždinės g. 11.

Renginys nemokamas, registruotis galima čia https://bit.ly/3DcYDYt

Programa:

LaikasPranešimas
11.00Sveikinimai
11. 10Europos Sąjungos atsakas į krizes: nuo karo Ukrainoje iki energetinio saugumo. Marius Vaščega, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas.
11.40„Naujos kartos Lietuva" – reformos ir Investicijos, kurios padės išvengti būsimų krizių skaudžių pasekmių? Finansų ministerijos pranešimas (laukiama patvirtinimo).
12.10Teritorijų, skirtų naujoms investicijoms pritraukti ir esamoms plėsti, vystymas iki 2030 m. Pranešėjas (laukiama patvirtinimo)
12.40 – 13.10 Kavos pertrauka
13.10Investicijų pritraukimo į Telšių rajoną galimybių studija. Mantas Serva, Telšių rajono savivaldybės vicemeras
13:40Verslo potencialas Telšių regione. Šiaulių prekybos pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vytis Lembutis
14.10Diskusija
14.40Forumo pabaiga


Po forumo, informacija bus papildyta – įkelsime skaitytus pranešimus.

#TelsēStarTown

Manto Karečkos nuotr.