„Tyto albos“ vadovei šis apdovanojimas buvo iš tiesų maloni stagmena. „Laikau didele garbe dar ir todėl, kad įteikiant statulėles ta pačia scena dalijausi su Asmik Grigorian, režisieriumi Arūnu Mateliu, kunigu Algirdu Toliatu. Jaučiausi pakylėta į tam tikrą lygmenį, smagu šalia matyti tuos žmones, kuriuos gerbi“, – pasakojo leidėja. L.Varanavičienei ši graži Šv. Kristoforo statulėlė yra brangi ir dėl to, kad įvertinta ne ji pati, o reiškinys, kurį sukūrė visi – leidėjai, rašytojai, skaitytojai. „Juk Vilniaus knygų mugė yra ne leidėjų šventė, tai visų žmonių pastangomis sukurtas didžiulis kultūros renginys“, – pripažino L.Varanavičienė.

Leidėjos teigimu, Šv.Kristoforo apdovanojimai – tai iškilių miesto gyventojų įvertinimas: „Vilnius yra mano jaunystės miestas, atvažiavau studijuoti ir nuo tada sostinė yra mano meilės, pačių gražiausių dienų vieta. Galiu išdidžiai pasakyti, kad su Vilniumi susiję viskas, kas buvo geriausia gyvenime. Esu mačiusi labai gražių didmiesčių, gyvenusi juose, objektyviai galiu įvertinti architektūrą ir daugelį kitų aspektų, tačiau Vilnius yra nuostabiausias ir džiaugiuos matydama kasmet jį besikeičiantį į gerąją pusę“. Todėl jei reikėtų siūlyti garbingą vilnietį šiai nominacijai, „Tyto Alba“ direktorė pamąstytų apie tuos, kuriems Vilnius yra svarbus kaip savastis. „Rašytojai Ričardas Gavelis ir Jurga Ivanauskaitė buvo tie Vilniaus žmonės, tačiau, deja, jie jau nebegaus Kristoforo.“.

Vilniaus savivaldybė kviečia į rinkimus vilniečius, įvairias bendruomenes ir organizacijas. Siūlant kandidatą, prašoma paminėti reikšmingus jo nuopelnus per 2019 metus Vilniaus miestui ir miestiečiams, taip pat trumpai ir konkrečiai pristatyti patį kandidatą, nurodyti nominaciją ir objektyviai įvardyti, kodėl būtent šis kandidatas yra vertas Šv. Kristoforo statulėlės.

Bronzinėmis Šv. Kristoforo statulėlėmis, sukurtomis žymaus skulptoriaus Eriko Daugulio, apdovanojama už nuopelnus Vilniaus miestui įvairiose veiklos srityse: švietimo, kultūros, teisėsaugos, medicinos, mokslo, sporto, verslo ir kt. Gali būti apdovanojami fiziniai asmenys (vilniečiai ir užsieniečiai), taip pat įstaigos bei organizacijos. Apdovanojimai neturi griežto statuso. Nominacijų pavadinimus ir skaičių gali keisti apdovanojimo komitetas, į kurį kviečiami mokslo, kultūros, verslo, medicinos, sporto, žiniasklaidos ir miesto savivaldybės atstovai.

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijos užsakymą. Turinys apmokėtas.

Užsakymo nr.: PT_82932369