„Kiek prisimenu T. Augulį, jo muzikiniuose klipuose, koncertuose visada būdavo du dalykai: daug gražių merginų ir akiniai nuo saulės“, – šmaikštavo laidos vedėjas O. Gasanovas.

Pats atlikėjas neslepia, kad akiniai nuo saulės yra jo vizitinė kortelė – kur jis, ten ir jie. „Akiniai yra pats mėgstamiausias mano aksesuaras, kurį nešioju visur ir visada. Žmonės manęs neatpažįsta be akinių. Jei į laidą būčiau atėjęs be jų, žiūrovai nesuprastų, kas čia toks atėjo“, – juokavo T. Augulis.

Mažai kam žinoma, tačiau akinius nuo saulės dainininkas nešioja ne tik dėl įvaizdžio. Šis jo aksesuaras slepia kur kas rimtesnę istoriją.

„Per vieną koncertą scenoje man labai stipriai akis apšvietė neteisingu kampu pastatytas vadinamasis šviesos pistoletas. To rezultatas – pažeistas akies obuolys. Nuo to karto gydytojai į sceną man lipti leidžia tik su tamsintais akiniais“, – pasakojo atlikėjas.

Vyras pripažįsta, kad koncertavimas su akiniais nuo saulės turi tiek pliusų, tiek ir minusų. „Jei esi kuklesnis, gali tarsi pasislėpti nuo minios, nereikia palaikyti akių kontakto. Tačiau yra ir nepatogumų – gali kažko nepamatyti, užkliūti, parvirsti – kažkada po pasirodymo tamsiuose užkulisiuose vos nenukritau“, – prisiminė T. Augulis.

Po linksmų pokalbių apie scenos reikalus pašnekovai priėjo ir prie virtuvės temų. Jei žiūrėjote ankstesnes „Gamink su Dvaro. Legendos virtuvėje“ laidas, puikiai žinote, kad Orijus yra didelis kefyro mėgėjas. Pasirodo – toks pat yra ir Tomas.

„Meilė kefyrui atsirado dar vaikystėje – vasarą tėvai mane veždavosi į šeimos vienkiemį Aukštaitijoje. Visus tris mėnesius su broliu leisdavome kaime. Vasaros dienos būdavo karštos, tad geriausiai atgaivindavo šaltas kaimiškas rūgpienis arba kefyras“, – pasakojo T. Augulis.

„Neseniai lankiausi Kalifornijoje ir mane labai nustebino, kad Amerikoje šiais laikas kefyras taip pat yra labai populiarus – jo galima rasti kone kiekvienoje parduotuvėje“, – įsiterpė O. Gasanovas.

Laidos svečias ne tik mėgsta gerti kefyrą, bet ir ragauti įvairius iš jo pagamintus patiekalus. Mėgstamiausias jų – šaltibarščiai. Būtent vienu iš jų gamybos variantų laidoje Tomas ir pasidalino.

„Mums reikės 3,2 proc. riebumo „Dvaro“ kefyro, ridikėlių, svogūnų laiškų, krapų, druskos ir pipirų.

Supjaustome ridikėlius, susmulkiname žalumynus. Į gilų indą pilame pakelį kefyro, dedame ridikėlius, svogūnų laiškus – viską išmaišome. Tuomet elegantiškai pabarstome krapų, šiek tiek druskos, pipirų ir dar kartą truputį pamaišome. Štai ir viskas“, – receptą atskleidė T. Augulis.

„Bet čia tokia, sakyčiau, tinginio sriuba – nereikia virti nei kiaušinių, nei bulvių“, – stebėjosi O. Gasanovas.

„Visiškai sutinku, tačiau tai nereiškia, kad ji kažkuo nusileidžia patiekalams, kuriems reikia skirti daugiau laiko“, – antrino dainininkas.

Vos per kelias minutes pagaminto patiekalo kaip mat buvo paragauta. „Jaučiuosi, kad dabar už lango yra koks liepos mėnuo, karšta, akiniai nuo saulės, šaltas kefyras – super. T. Augulis – amžinos vasaros žmogus“, – paralelių tarp laidos svečio ir jo patiekalo ieškojo Orijus.

„Išties visi ingredientai labai gaivūs ir puikiai dera. Manau, kad kiekvienas, pabandęs šį receptą, tikrai nenusivils“, – garantavo T. Augulis.

Atsigaivinę šalta sriuba, pašnekovai priėjo prie tradicinės iššūkio rubrikos. Šį kartą laidos svečiui teko gaminti kefyro kokteilį, tačiau ne bet kaip, o su netikėtu siužeto vingiu. Tik teisingai atsakęs į Orijaus klausimą, Tomas gaudavo po vieną ingredientą kokteiliui. Kaip jam sekėsi – žiūrėkite laidoje.