Orijui pasiteiravus, ar Irma yra dažnas svečias virtuvėje, atlikėja neslėpė, kad turėdama laisvą minutę, visada mielai ją išnaudoja gamindama.

„Kai tik turiu laisvo laiko, visada su malonumu ką nors pakurkulinu. Mėgstu eksperimentuoti, pavyzdžiui, žuvis kokosų piene su pomidoriukais ir pievagrybiais“, – sakė I. Jurgelevičiūtė.

Tačiau pastaruoju metu per daug laisvo laiko dainininkė neturi, mat legendinės grupės „Dinamika“ 30-mečio proga ji vėl sugrįžo į sceną.

„Visada jaučiau viduje, kad išmuš ta lemtinga sugrįžimo valanda. Kaip bebūtų, turime nuostabių dainų, kurias žmonės nori girdėti, tad sugrįžimas buvo neišvengiamas“, – pasakojo laidos viešnia.

Nors „Dinamika“ praeityje buvo išties labai populiari grupė, kurios dainos iki šiol daugeliui kelia malonius prisiminimus, Irma sako nesijaučianti didele žvaigžde ar legenda.

„Gyvenu įprastą gyvenimą, esu paprasta moteris. Žinoma, būna, kad jaučiu iš žmonių didesnį dėmesį, pasisveikina kažkur prie kasos, užleidžia, bet tik tiek, nieko perdėto“, – sakė I. Jurgelevičiūtė.

Linksmai pasišnekučiavę, Orijus ir Irma priėjo prie pagrindinio laidos akcento – gaminimo. Savo įgūdžiams virtuvėje pademonstruoti atlikėja pasirinko varškėtukus, kuriuos laidos vedėjas tiesiog dievina.

„Nedideliame indelyje užplikome avižinius dribsnius, kitame – keletą džiovintų abrikosų. Kol jie brinksta, į dubenį įmušame du kiaušinius, dedame kelis šaukštelius medaus ir išplakame. Tada dedame apie 300 g 9 proc. „Dvaro“ varškės, šiek tiek vanilės, kepimo miltelių ir viską sutriname trintuvu. Tada į tešlą įmaišome išbrinkusius avižinius dribsnius, supjaustytus abrikosus ir šiek tiek neplikytų avižų. Tuomet dedame 3–4 šaukštus miltų, šiek tiek druskos ir viską išmaišome“, – gaminimo eiga nupasakojo I. Jurgelevičiūtė.

Begaminant varškėtukus, netikėtai kalba pasisuko apie Irmos amžių. Sužinojęs, kad jai 51-eri, Orijus negalėjo atsistebėti.

„Vau! Aš, kai buvau Amerikoje, tai ten sunku patikėti, kad moteriai 51-eri, atrodo daug vyresnės. Amerikonkos, slėpkitės, mes Lietuvoje turime kuo didžiuotis. Tikriausiai čia dėl sveikos mitybos“, – viešnios jaunatviška išvaizda stebėjosi O. Gasanovas.

„Tikrai taip, sveika gyvensena“, – juokėsi moteris.

Išmaišius tešlą, atėjo laikas formuoti varškėčius ir dėti juos į keptuvę. „Formuojame plonyčius varškėtukus ir dedame ant gerai aliejumi įkaitintos keptuvės. Kepame iš abiejų pusių. Kol varškėtukai kepa, karštu vandeniu užpilame džiovintas slyvas. Iškepus varškėčiams, juos gardiname 30 proc. riebumo „Dvaro“ grietine, šilauogėmis, lašeliu skysto medaus, džiovintomis slyvomis“, – gaminimo procesą užbaigė I. Jurgelevičiūtė.

Kol Orijus varvino seilę, Irma dar spėjo jam ir laidos žiūrovams pravesti trumpą biologijos pamokėlę.

„Kuo riebesnė ir kokybiškesnė varškė, tuo žmogus gauna geresnius baltymus, kurie turi visą žmogui reikalingų aminorūgščių grandinę. Todėl sportininkai ir vartoja varškę“, – aiškino laidos viešnia.

„Iš paprastų ingredientų – nepaprasti grožiai. Vau, tai kulinarinis šedevras. Vieni gražiausių mano matytų varškėčių, net neabejoju, kad koks nors restoranas nukopijuos. Prašome pavadinti „Jurgelevičiukais“. Privaloma“, – labai estetiškai atrodančiu patiekalu žavėjosi O. Gasanovas.

Ne tik išvaizda, tačiau ir skonis nepaliko abejingų. „Skonis, konsistencija, visko čia pilna ir pakanka, labai skanu. Išlaikei mano varškėčių egzaminą“, – pagyrų I. Jurgelevičiūtės patiekalui negailėjo laidos vedėjas.

„Varškės karaliene“ Irmą titulavęs Orijus viešniai metė iššūkį – ragaujant skirtingo riebumo varškę, atpažinti jos riebumą. Kaip Irmai sekėsi įveikti šią užduotį bei su kokia dovana atlikėja paliko studiją – žiūrėkite laidoje.