Tiesiausias kelias technologinės karjeros link

Kaip pasakoja „Technologijų rimtu“ vedėja, „CodeAcademy“ rinkodaros ir komunikacijos projektų koordinatorė Greta Jasiunavičiūtė, idėja sukurti tinklalaidę kilo iš noro paprastai, tačiau įdomiai pateikti su technologijomis susijusį turinį tiek akademijos bendruomenei, tiek ir visai plačiajai auditorijai.

„Norėjosi, kad visa mūsų bendruomenė ir auditorija atrastų sau naudingo turinio. Pavyzdžiui, tie, kurie dar svarsto, ar pasirinkti tech karjerą, geriau suprastų, kaip atrodo šios srities „užkulisiai“, koks karjeros kelias jų laukia. Tuo metu tie, kurie studijuoja ar jau dirba IT srityje, galėtų atrasti naudingos informacijos, išgirstų aktualiausias naujienas, galėtų lengvai sekti šių dienų tendencijas“, – teigia G. Jasiunavičiūtė.

Tačiau, pasak jos, ši tinklalaidė bus aktuali ne tik besiruošiantiems žengti žingsnį link karjeros IT ar tai jau padariusiems, bet ir visiems norintiems geriau suprasti technologijų svarbą mūsų gyvenime.

„Kone kiekvienas joje ras sau įdomių įžvalgų, naudingų patarimų bei galės lengvai pajausti šios srities pulsą. Kartais gali atrodyti, kad esame toli nuo technologijų, tačiau tai tikrai nėra tiesa – jomis naudojamės ir esame apsupti kiekvieną dieną. Ateityje turėsime taikyti ir naudoti dar daugiau įvairiausių technologinių įrankių, tad sekti jų ritmą ir pasisemti naujų žinių iš savo srities profesionalų – ne tik įdomu, bet ir labai svarbu“, – neabejoja tinklalaidės vedėja.

Technologijos kiek kitokiame amplua

G. Jasiunavičiūtė žada, kad šioje tinklalaidėje žodis „technologijos“ skambės ne tik įprastuose kontekstuose ir populiariose temose, tokiose kaip dirbtinis intelektas, naujausi išradimai ar kibernetinis saugumas, bet ir labiau netikėtose – tvarumas, psichologija ar net menas.

„Paliesime tiek įvairias tech pasaulio naujienas ir tendencijas, tiek ir tokias temas, kurios iš pirmo žvilgsnio neturi nieko bendro su technologijomis. Tinklalaidėje pateiksime įdomius faktus bei įvykius, paliesime tiek karjeros temas, tiek temas apie žmogų, kuris gyvena technologijų ritmu. Pasakosime, kur semtis ir kaip išlaikyti motyvaciją, kaip nebijoti keisti(s), kodėl svarbu domėtis, klausti bei nesustoti mokytis. Kaip ir minėjau, technologijos yra ir mūsų kasdieninės palydovės – šiuo metu jau kone kiekviena sritis persipina su technologijomis – medicina, menas, sportas, verslas, tad kad ir kokią sritį bepasirinktumėme, be technologijų negalime žengti nė žingsnio“, – teigia „CodeAcademy“ rinkodaros ir komunikacijos projektų koordinatorė.

„Technologijų rimtu“ vedėja garantuoja ne tik intriguojantį turinį, bet ir ne ką mažiau įdomius pašnekovus, kurie tinklalaidėje dalinsis savo patirtimi, įžvalgomis, patarimais ir prognozėmis.

„Norime, kad turinys būtų itin kokybiškas ir galėtų įkvėpti klausytojus, todėl kviesime tiek mūsų partnerius, tiek ir įvairius kitus specialistus, savo sričių profesionalus. Kadangi pašnekovai bus iš labai skirtingų sričių, technologijos atsiskleis įvairiausiuose kontekstuose ir įvairiausiomis spalvomis. Tikiu, kad pasiklausę tinklalaidės, klausytojai išsineš tiek geras emocijas, tiek ir naujų žinių bei minčių kupiną galvą“, – sako G. Jasiunavičiūtė.

Jos teigimu, tokio turinio, kurį žada „Technologijų rimtu“, Lietuvoje labai trūksta, todėl ši tinklalaidė – tai lyg naujas standartas video ir audio turinio platformose.

„Norisi apie technologijas kalbėti visiems suprantama, įdomia kalba – pasakoti istorijas, perteikti patirtis. Būtent tai ir yra mūsų tikslas. Atsižvelgdami į tai, kad mūsų bendruomenė – skubantys, greitą gyvenimo tempą propaguojantys žmonės, tinklalaidę kūrėme itin patogiu formatu – trukmė iki valandos, o jos klausytis galima visur, kur patogu ir kada patogu, tuo pačiu užsiimant ir kitomis veiklomis“, – sako tinklalaidės vedėja.

„Technologijų rimtu“ kartą per mėnesį bus talpinama „YouTube“ ir „Spotify“ platformose, o pirmąjį epizodą jau galima pamatyti čia arba pasiklausyti čia.

„Technologijos keičiasi ir tobulėja labai greitai, tad nepameskite jų pulso ir judėkite „Technologijų rimtu“!“, – ragina G. Jasiunavičiūtė.