Didžiausią automatinių degalinių tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės „Neste Lietuva“ vadovė J. Matisonė bendrovėje dirba daugiau nei 16 metų. Per šį laikotarpį ne kartą keitėsi einamos pareigos organizacijos viduje, tačiau pagrindinė motyvacija augti įmonėje iki šių dienų – įvairovę ir darbuotojų įtrauktį puoselėjanti vidinė kultūra bei praktikoje taikomos vertybės.

„Neste“ vidinė kultūra yra paremta pagarba darbuotojams – jų gerovės puoselėjimu bei atviros ir saugios atmosferos kūrimu. Patirtis rodo, kad tokia praktika yra naudinga ir pačiai organizacijai – jos darbuotojų kaita yra žema, įsitraukimas – aukštas, o motyvacija – aukšta dėl jaučiamo visokeriopo rūpesčio ir asmeninio indėlio, siekiant įmonės tikslų“, – sako J. Matisonė.

J. Matisonė gegužės 11 d. 10.40 val. LOGIN konferencijos „Scaled“ scenoje skaitys pranešimą apie tai, kokią pridėtinę vertę įvairovės ir įtraukties puoselėjimas kuria organizacijos darbuotojams, klientams ir pačiai įmonei.

Siekdama ambicingų klimato tikslų, Suomijos kompanija „Neste“ jau daugiau nei dešimtmetį kuria sprendimus, prisidedančius prie kovos su klimato kaita ir spartinančius perėjimą prie žiedinės ekonomikos: tvarų aviacinį kurą, dyzeliną iš atsinaujinančių žaliavų bei kitus tvarius produktus. Korporacija yra užsibrėžusi tikslą iki 2030 m. vieną pagrindinių savo naftos perdirbimo gamyklų, esančią Porvo mieste, padaryti tvariausia Europoje, o iki 2035 m. pasiekti anglies dvideginio atžvilgiu neutralią gamybą. Kompanija taip pat siekia iki 2030-ųjų padėti savo klientams sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas bent po 20 mln. tonų kasmet.