Sudėtingo pasiruošimo pradžia

Aurimo kelionė Atlantu prasidėjo dar gerokai iki tol, kol įsėdo į valtį. Jis jau ne kartą keliavo po pasaulį įvairiais būdais, tačiau ši kelionė buvo išskirtinė. Šis naujas jo gyvenimo iššūkis reikalavo nepalyginamai daugiau – detalizuoto ir apgalvoto pasiruošimo. Sekė įvairūs sprendimai dėl įrangos atnaujinimo ir pritaikymo, siekiant užtikrinti sklandžią Aurimo kelionę per vandenyną, kurios metu jis turėjo pasikliauti vien savo jėgomis ir išradingumu. Juk likus vienam neaprėpiamo dydžio vandenyne nebus žmonių, kurie padėtų įvykus netikėtumams.

Pasiruošimas apėmė ne tik fizinį valties paruošimą, bet ir išsamų maisto atsargų planavimą. Tai buvo sudėtingas procesas, nes reikėjo tiksliai apskaičiuoti, kiek energijos Aurimas turės suvartoti irkluodamas, kad išlaikytų reikiamą jėgų lygį. Be maisto, valtyje turėjo tilpti ir kiti būtini daiktai: apranga, navigaciniai bei komunikaciniai įrenginiai, pirmosios pagalbos priemonės, atsarginės dalys. Nepaisant šių logistinių iššūkių, Aurimas neprarado ryžto savarankiškai įveikti Atlantą.

Vienas svarbiausių pasiruošimo etapų - fizinės ištvermės didinimas

Tokiai kelionei pasiruošti buvo svarbu ne tik psichologiškai, bet ir fiziškai. Atlanto vandenyno perplaukimas irkline valtimi visapusiškas iššūkis. Aurimas, pasitelkęs trenerio įžvalgas ir patarimus, atkakliai įgyvendino jam sudarytą treniruočių režimą. Buvo nuolat analizuojami jo ištvermės bei jėgos pokyčiai.

Mokymai vyko ne vien uždarose patalpose, bet ir atviro vandens telkiniuose. Pradiniai bandymai įvaldyti irklavimą ant vandens paviršiaus atrodė nesudėtingi, tačiau intensyvūs pratimai Latvijos uostamiestyje atskleidė, jog vien fizinės ištvermės nepakanka. Absoliučiai būtina buvo ir fizinė jėga, kuri gali būti išugdyta tik per nuoseklų darbą. Būtent šiame etape „Sportgates“ atvėrė Aurimui savo erdves, suteikdami prieigą prie aukšto lygio treniruoklių bei mokymo metodikų, kurios įgalino jį papildomai gerinti fizinį pasirengimą bei psichologinį atsparumą. Papildomos jėgos ir ištvermės treniruotės tapo neatsiejama dalimi siekiant užsibrėžto tikslo horizonto.

Aurimo mokymų planas buvo subtiliai suderintas su jo treneriu, įtraukiant esmines jėgos bei ištvermės ugdymo treniruotes, itin svarbias norint tinkamai pasiruošti Atlanto išbandymui. Programoje buvo pabrėžtas raumenų augimas, aerobinės treniruotės ir psichologinis atsparumas, leidžiantis Aurimui pasiekti optimalų pasirengimo lygį jo gyvenimo kelionėje.

Bendruomenės palaikymas

Aurimo tikslas virto ne vien jo asmenine misija, bet ir visos „Sportgates“ bendruomenės įkvėpimo šaltiniu. „Sportgates” klubo nariai ir treneriai nuolat stebėjo jo progresą bei šventė kiekvieną pasiekimą. Aurimo kelionė įrodė, kad su tinkama parama, bet koks tikslas yra pasiekiamas.

Nepalaužiama valia padeda siekti tikslų

Aurimo Valujavičiaus solo kelionė per Atlantą – tai išskirtinis pavyzdys, demonstruojantis, kad sudėtingi tikslai pasiekiami tik esant neįtikėtinam pasiruošimui ir nepalaužiamai valiai. „Sportgates“ didžiuojasi galėję prisidėti prie šios įkvepiančios kelionės, suteikdami ne tik fizinio pasiruošimo priemones, bet ir būdami moralinio palaikymo dalis.

Aurimo pasiekimas yra ryškus pavyzdys, kad, kai kūnas ir protas veikia sinergijoje, įmanoma įveikti net atrodo nepasiekiamus iššūkius.

Mes, „Sportgates“, esame pasiryžę padėti kiekvienam, siekiančiam įveikti savo asmeninį „Atlantą“, ir kviečiame drąsiai žengti link savo svajonių, nepaisant jų masto. Mes esame čia, kad palaikytume jus kiekviename jūsų siekio žingsnyje, transformuojant svajones į realybę.

Turime puikių naujienų - jau kovo 14 d., Mindaugo g. 14b, Vilniuje duris atveria naujas„Sportgates“ sporto klubas. Laukiame visų, kuriems sportas yra gyvenimo dalis. Nauji klientai turės galimybę pirmą kartą pasinaudoti sporto klubo paslaugomis nemokamai.

Daugiau informacijos apie Sportgates24/7 rasite čia.