Egipte lankosi kone kasmet

Vos keletos valandų skrydžiu iš Lietuvos pasiekiamas Egiptas keliautojus saule lepina ištisus metus, todėl išlieka itin populiaria atostogų kryptimi visų Baltijos šalių poilsiautojų tarpe, o ypač – atvėsus orams, kai norisi pabėgti nuo šalčio ir tamsos.

„Mes su vyru pailsėti į Egiptą keliaujame beveik kiekvienais metais. Labai mėgstame tokias atostogas, kai gali greitai ir paprastai nuskristi ten, kur šilta. Šįkart čia praleidome septynias dienas ir tikrai pilnai užteko. Pasigaudėme saulės, vitamino D ir geros nuotaikos. Jaučiamės galbūt ir truputį nusipelnę tų atostogų, nes visą vasarą praleidau ligoninėje, akys saulės nematė, tad norėjosi kažkiek tos vasaros paturėti“, – prisipažįsta Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.

Iškart po atostogų kalbinta moteris taip pat prisipažino, kad puikiai pailsėjusi su nekantrumu laukia sugrįžti į darbus, tuo metu gamtą mylintis jos vyras Liudas labai pasiilgo žūklės, todėl žvejoti išlėkė jau kitą rytą po to, kai grįžo iš Egipto.

I. Burlinskaitė-Vaisieta teigia, kad su vyru mėgsta tiek poilsines, tiek aktyvias keliones, todėl ir jų planavimo procesas labai skiriasi.

„Kai norisi kažkokių nuotykių, tuomet viską planuojamės patys, pavyzdžiui, praėjusiais metais keliavome automobiliu Italijoje. O kai keliaujame pailsėti ir po saule pagulėti, tuomet pasikliaujam kelionių agentūra. Tokiu atveju norime, kad viskas būtų suplanuota, įskaičiuota ir beliktų tik mėgautis. Jau daug metų renkuose „Kelionių Panoramą“, todėl visada, kai tik norim atostogų, rašom jiems ir laukiam pasiūlymų. Kažkaip jie visada labai gerai pataiko ir moka pasiūlyti tai, kas mums tinka ir patinka“, – atskleidžia moteris.

Viešbutis priminė Graikiją

Prieš dvejus metus žiedus sumainę Vaisietos atostogų Egipte metu pasirinko Hurgadoje esantį viešbutį „Serry Beach Resort 5*AI“, pasižymintį unikalia architektūra ir ypatingu dėmesiu maisto kokybei, patalpų švarai bei maksimaliam lankytojų poilsiui.

Visais šiais privalumais savo akimis įsitikino ir I. Burlinskaitė-Vaisieta, teigianti, jog daugumą dienų su vyru rinkosi vakarieniauti viešbutyje esančiame azijietiškame „a la carte“ restorane, kur rado itin aukštos kokybės jūros gėrybių, kurias Liudas tiesiog dievina.

„Džiaugiamės savo pasirinkimu, nes viešbutis labai modernus, kambariai švarūs ir maistas be galo skanus. Liudui labai patinka jūros gėrybės, o čia jų buvo į valias ir jautėsi, kad viskas, ką valgai, yra aukščiausios kokybės. Kai atradom azijietišką restoraną viešbutyje, tai ten leidom daugumą vakarų. Nes ne tik maistas skanus, bet ir pats restoranas labai gražus vizualiai ir jaukus. Nors aš įprastai su maistu eksperimentuoti nemėgstu, bet čia vis vien paragavau kažko naujo – išbandėm sušius, kokių Lietuvoje nesu mačiusi“, – įspūdžiais dalinosi sporto trenerė ir nuomonės formuotoja.

Kelionių agentūros „Kelionių Panorama“ rekomenduotas viešbutis Hurgadoje taip pat pasižymi ir unikalia architektūra bei tvarumo ideologija, kuria didžiuojasi patys viešbučio savininkai. Pastatas įrengtas naudojant ekologiškas medžiagas, kurios buvo užaugintos arba pagamintos Egipte.

„Kaip minėjau, Egipte esam buvę daugybę kartų, tačiau šis viešbutis buvo labai netipiškas, kitoks negu anksčiau lankyti viešbučiai. Nors pati nesu buvus Graikijoje, bet mačiau daug nuotraukų, tad man viešbučio stilius kažkuo priminė Santorinį. Dėl to, jei kas keliaus į Egiptą, tikrai labai rekomenduosiu pasiskaityti apie būtent šį viešbutį, nes, manau, tikrai nenusivils. Juolab, kad kainos ir kokybės santykis, mano nuomone, labai geras“, – priduria Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.

Viešbutyje jautėsi labai saugiai

Nors Egiptas lietuvių tarpe išlieka populiariausia atostogų kryptimi žiemą, paskutiniu metu nemažai atostogų planuotojų yra sunerimę dėl savo saugumo.

Indrė prisipažįsta, kad ji su vyru prieš kelionę taip pat turėjo dvejonių dėl dabartinės situacijos, tačiau, po savaitės praleistoje Hurgadoje, džiaugiasi, jog nepabijojo keliauti, nes čia jautėsi labai saugiai.

„Atvirai kalbant, dabartinė situacija mus su vyru iš pradžių tikrai truputį suglumino, todėl kreipiausi į agentūrą ir domėjausi ar šiuo metu keliauti saugu“, – atviravo moteris. – „Visgi, nuskridus ten visos abejonės išsisklaidė. Mumis puikiai pasirūpino tiek organizatoriai „Coral Travel“, tiek „Kelionių Panorama“. Iš oro uosto į viešbutį ir atgal mus nugabeno su individualiu vairuotoju, viskas greitai ir tvarkingai“.

„Šįkart norėjome pailsėti ir atsipalaiduoti, tad jokių ekskursijų ar išvykimų už viešbučio ribų neplanavome. Na, o pačiame viešbutyje jautėmės labai saugiai ir vienu metu net truputį pasimiršo, kad kažkas vyksta. Nesijautė, kad šįmet būtų kažkas kitaip, nei visais praėjusiais kartais, kai lankėmės Egipte. Labai džiaugiuosi, kad keliavome ir nepabijojome“, – pripažįsta Indrė Burlinskaitė-Vaisieta.

Sporto trenerės ir nuomonės formuotojos kelionių detalėmis jau ne vienerius rūpinasi agentūra „Kelionių Panorama“, savo paskutinės minutės skrydžių pasiūlymais taupanti lietuviams daug laiko ir pinigų, tuo metu saugią ir kokybišką Indrės ir Liudo Vaisietų kelionę į Hurgadą įgyvendino kelionių organizatorius „Coral Travel“.