„FL Technics“ generalinio direktoriaus Žilvino Lapinsko teigimu, prestižinis sertifikatas yra ne tik reikšmingas įvertinimas, bet ir tuo pačiu įrodymas apie globalios aviacijos profesionalų komandos augimą ir tobulėjimą.

„Esame globali organizacija, jungianti komandas nuo Kanados iki Jungtinių Arabų Emyratų, o Lietuva yra šio verslo širdyje, todėl didžiuojamės gautu sertifikatu, kuris įrodo mūsų įsitraukimą ir pastangas kuriant aplinką, leidžiančią mūsų darbuotojams siekti tiek asmeninių, tiek profesinių tikslų tarptautiniu mastu.

Mūsų komandą sudaro atviri žmonės, kurie formuoja bendrovės kultūrą, skatinančią bendradarbiavimą, įvairias iniciatyvas bei bendrų tikslų siekimą. Tačiau tai tik vienas iš daugelio etapų nuolatiniame mūsų augimo ir tobulėjimo procese, siekiant „FL Technics“ vizijos – būti pirmuoju pasirinkimu visiems mūsų veikloje – žmonėms, partneriams ir visuomenei“, – sako Ž. Lapinskas.

Pasak jo, „Top Employer 2023“ statusas ne tik įvertina dabartinį „FL Technics“, kaip darbdavio, statusą, tačiau kartu tampa ir gairėmis bei įsipareigojimu tobulėjimui, kuris apima daugybę skirtingų sričių, įskaitant puoselėjamos pamatines vertybes ir procesus.

Nuolatinis augimas ir tarptautiškumo svarba

Būtent progresas, kaip teigia Ž. Lapinskas, yra viena iš pagrindinių „FL Technics“ vertybių, vedančių visą organizaciją ir kiekvieną komandos narį į priekį.

„Kasmet plečiamasi kiekvienoje iš esamų verslo sričių, nuo orlaivių techninio aptarnavimo iki logistikos ar lėktuvų variklių remonto paslaugų. Natūraliai kuriamos naujos darbo vietos ir karjeros galimybės Lietuvoje bei pasaulyje. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovėje įsidarbino daugiau nei 200 įvairių sričių specialistų ir ekspertų – nuo inžinierių iki IT specialistų, o nuolatinis augimas diktuoja tik didesnį talentų poreikį“, – teigia „FL Technics“ generalinis direktorius.

Tuo metu bendrovėje vyraujantis komandiškumas, kaip teigia pašnekovas, sujungia ne tik žmones, dirbančius Lietuvoje, tačiau ir bendradarbiaujančius visame pasaulyje, nepriklausomai nuo komandos ar įmonės, kurioje jie dirba.

„Globali organizacija ir struktūra atveria daugybę galimybių ne tik kurti tvarų verslą, tačiau ir augti kiekvienam žmogui, dalintis kultūra ir iniciatyvomis, kurios puoselėjamos įvairiuose pasaulio kraštuose ir tuo pačiu praturtinančios kasdienę veiklą. Nuo Europos iki Azijos, nuo Amerikos iki Artimųjų Rytų. Jei trumpai – aviacijoje kiekviena diena išskirtinė ir atneša naujų patirčių bei galimybių“, – tikina Ž. Lapinskas.

Asmeninis tobulėjimas ir kompetencijų auginimas

„FL Technics“ generalinio direktoriaus teigimu, bendrovės ambicijos yra daugiau nei tik nuolatinis noras siekti aukštesnių tikslų – tai ir visapusiškas įsipareigojimas ir abipusis pasitikėjimas tarp įmonės darbuotojų.

„Tai santykis, leidžiantis realizuoti save, nuosekliai augti tiek organizacijai, tiek kiekvienam žmogui komandoje. Galimybė kaupti patirtį ir mokytis iš industrijos lyderių užtikrina unikalias karjeros galimybes, todėl nenuostabu, kad mūsų komandose daugiau kaip 10 proc. darbuotojų atranda vidinių karjeros augimo galimybių – inžinieriai tampa komandų vadovais, pardavimų vadovai – persikelia vystyti verslo nutolusiose organizacijos įmonėse, veikiančiose visame pasaulyje“, – pasakoja Ž. Lapinskas.

Tuo metu kompetencijos šioje įmonės yra svarbios ne tik remontuojant lėktuvą ar ruošiant jo dokumentaciją klientams, bet ir tobulėjant profesinėje veikloje.

„Nesvarbu, ar esi mechanikas, ar personalo specialistas – bet kurioje veiklos srityje kiekvienas mūsų komandos narys supranta savo kompetencijų svarbą ir veiklos kokybės reikšmę. Asmeninės kompetencijos ir profesinis tobulėjimas organiškai palaikomas visoje organizacijoje, išnaudojant vidinius ir išorinius ugdymo ir mokymų įrankius bei platformas“, – aiškina bendrovės vadovas.

O kompetencijų tobulinimo įrankių ir programų čia išties netrūksta – nuo dedikuotų ir specializuotų mokymų kursų iki asmeninių konsultacijų ir mentorystės galimybių.

„Visa tai nuosekliai vystoma užtikrinant aukščiausio lygio kokybę, kuri reguliariai vertinama tarptautinių organizacijų, pagal atitinkamus standartus, nuo ISO ar EASA iki minėtų nepriklausomų vertintojų, tokių kaip „Top Employer Institute“, – sako Ž. Lapinskas, kuris priduria, kad tai tik maža dalis „FL Technics“ pastangų ir investicijų, kuriant darbuotojų gerovę ir išskirtines augimo galimybes globalioje aviacijos industrijoje.

„FL Technics“ priklauso Airijos įmonei „Avia Solutions Group“ — didžiausiai pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikiančių įmonių grupei, kurios orlaivių parką sudaro 192 lėktuvų. Grupės įmonės taip pat teikia įvairias aviacijos paslaugas, tokias kaip orlaivių remontas, pilotų bei įgulos mokymai, antžeminis aptarnavimas, ir kitas.