Žaidimų vairas

Sutikite, kompiuteriniai žaidimai – viena iš smagiausių laisvalaikio praleidimo formų, kurias renkasi ne tik vaikai ar paaugliai, bet ir suaugusieji. Na, o vienas populiariausių tokių žaidimų žanrų – lenktynės. Siekiant praturtinti šio žanro patirtį ir lenktynes perkelti į visai kitą lygį, kompiuteriniu žaidimų entuziastai žino, kad žaidimų vairas – geriausias pasirinkimas.

Svarstantiems, ar žaidimų vairas iš tiesų yra verta dėmesio dovana, pravartu susipažinti su pagrindinėmis jo suteikiamomis naudomis. Pirmiausia, toks prietaisas suteikia daugiau kontrolės ir geresnį žaidimo valdymą. Antra – žaidimų vairas leidžia jaustis taip, tarsi vairuotumėte tikrą transporto priemonę, nes kartu su šiuo įrenginiu į komplektaciją neretai įeina ir pavarų svirtis bei pedalai. Galiausiai, šis prietaisas tinka ir kitų žanrų žaidimams, tačiau, žinoma, geriausiai su juo jaučiamasi žaidžiant lenktynes.

Nusprendus, kad žaidimų vairas yra dėmesio vertas dovana, renkantis jį, reikėtų atkreipti dėmesį į keletą pagrindinių kriterijų. Vienas jų – pasukimo kampas, nuo kurio priklausys žaidžiančiojo patirtis. Kuo platesnį pasukimo kampą turi žaidimų vairas, tuo labiau jis tampa panašus į tą, kurį galima rasti automobilyje, tad nesuklysite pasirinkę geresnius parametrus siūlantį modelį.

Grįžtant prie realistiškų pojūčių, reikėtų paminėti, kad žaidimų vairai gali būti skirtingo dydžio. Kuo labiau šio gaminio matmenys primena tikrą vairą, tuo lengviau galime įsijausti į žaidimą, tačiau neretai tokie gaminiai reikalauja ir didesnių išlaidų. Tuo tarpu mažesnis žaidimų vairas dažnu atveju bus kur kas pigesnis. Visgi, tai tikrai nereiškia, kad dėl to suprastės ir jo kokybė. Be to, mažesni modeliai gali puikiai tikti jauniesiems vairuotojams, tad kai kuriais atvejais toks variantas gali būti net ir geresnis pasirinkimas.

Svarstant, kuris žaidimų vairas bus tinkamiausias, reikėtų atsižvelgti ir į grįžtamąjį ryšį. Patys paprasčiausi gaminiai dažnai yra aprūpinami tik vibracijomis, tačiau modernesni prietaisai turi integruotus variklius, suteikiančius pasipriešinimą ir kur kas įvairesnius potyrius. Toks žaidimų vairas leis jausti kelio nelygumus, reljefo pokyčius, smūgius ir kitus pojūčius – dėl to dar labiau bus galima įsitraukti į žaidimą.

„Lego Friends“

Klasikų klasika, kuris niekada neišeina iš mados. Pigu.lt „Lego Friends“ konstruktorių serija – vienas geriausių pasirinkimų mažiesiems. Namas, kirpykla, ligoninė, lėktuvas ir kiti rinkiniai įkvepia mažuosius statytojus žaisti vaidmenimis, atkurti realų pasaulį, skatina vaizduotę ir kūrybiškumą.

„Lego Friends“ konstruktorių gausa tokia didelė, kad jie turi ką pasiūlyti, nepriklausomai nuo konstravimo įgūdžių – nuo paprastų „4+“ rinkinių iki sudėtingesnių Hartleiko miesto scenų.

Žaisdami su „Lego“ konstruktoriais, vaikai gali įkurti parduotuves, tapti aplinkosaugininkais ir gelbėti gyvūnus, įsikūnyti į policijos, gaisrinės, greitosios pagalbos darbuotojus ir daugeli kitų personažų. Visos šios gyvenimiškos situacijos paskatins vaikus bendrauti, drauge ieškoti sprendimų ir kompromisų – šie įgūdžiai jiems pravers ir realiame gyvenime.

Tačiau tam, kad „Lego Friends “ išties atlėptų mažylių lūkesčius, labai svarbu parinkti jiems tinkamą kaladėlių rinkinį. Pradėkite nuo amžiaus: dažniausiai ši serija yra rekomenduojama ne jaunesniems nei penkerių metų sulaukusiems vaikams, tačiau jeigu rinkinyje yra daugiau smulkių detalių, amžius atitinkamai gali būti ir dar didesnis. Pasirinkę būsimų žaidėjų amžių, iš karto galėsite matyti būtent jiems tinkančius konstruktorius, o dėl to paieškos bus dar spartesnės.

Taip pat svarbi ir tematika, kuri priklauso nuo vaiko asmenybės –„Lego Friends“ konstruktoriai gali padėti atskleisti pačius įvairiausius talentus. Paskaitykite prekių aprašymus ir pagalvokite, kokie scenarijai jūsų vaikams būtų įdomiausi. O jeigu atžalos yra vyresnės, galima pasiteirauti ir jų pačių nuomonės. Galiausiai beliks atsižvelgti į kainas, kurios priklauso nuo rinkinių dydžio ir komplektacijos.

„Lego“ suaugusiems

Kas sakė, kad „Lego“ skirti tik vaikams? Šių konstruktorių populiarumas toks didelis, kad išskirtinėmis statybomis užsiimti gali ne tik mažieji, bet ir suaugusieji. „Lego“ suaugusiems rinkiniai tikrai patiks tiems, kurie turi laisvo laiko, kuri nori išnaudoti kūrybiškumui.

Suaugusiųjų tarpe itin mėgstami „Lego Art“ konstruktoriai leidžia sukonstruoti žymiausių meno atstovų atvaizdus. Žavingoji Marilyn Monroe, garsieji „The Beatles“, „Žvaigždžių karų“ lordai – tai tik keli populiariausi variantai. Šie „Lego“ konstruktoriai išsiskiria tuo, jog kiekvieną meno kūrinį galima surinkti net keliais skirtingais būdais. Be to, kartu su kaladėlėmis pridedamas ir atitinkamos tematikos garso takelis, leidžiantis dar geriau įsijausti į atliekamą užduotį – tokia veikla gali tapti puikiu pabėgimu nuo ganėtinai įtemptos rutinos.

Transporto priemonių gerbėjams turėtų patikti ir „Technic“ serijai priklausantys „Lego“ žaislai – nors tarp jų yra ne vienas jaunesniems vaikams pritaikytas modelis, pavyks surasti ir tokių statinių, prie kurių ir suaugusiems reikės gerokai paplušėti. Pavyzdžiui, galimybė sukonstruoti labai realistiškai atrodantį „Lamborghini“ automobilį – kai projektas bus baigtas, jis neabejotinai taps namų puošmena. Šie konstruktoriai turėtų sužavėti visus technikos entuziastus, kadangi daugelyje iš jų naudojamos labai realistiškos detalės.

Besidomintiems kelionėmis ir architektūra, ar tiesiog norintiems patiems sukonstruoti naujas interjero puošmenas, turėtų patikti „Lego Architecture“ konstruktoriai. Nors daugelis jų tinka ir vaikams nuo 12 metų, neapsirikite: smulkios detalės ir didelis jų kiekis įtrauks ir suaugusius.

Tiesa, norintiems rimtų iššūkių, nebūtina rinktis tik nuo 18 metų rekomenduojamų kaladėlių – kartais net ir jaunesniam amžiui pritaikyti konstruktoriai gali labai maloniai nustebinti. Tad vertėtų įvertinti ir dovanos adresato galimybes – pradedantiesiems iš pradžių vertėtų išbandyti savo jėgas konstruojant kiek paprastesnius statinius.

Indai, lėkštės ir pietų servizai

Jei manote, kad indai nėra gera kalėdinė dovana – labai klystate. Kaip dažnai jums yra nutikę, kad susirinkus gausiam svečių būriui, pritrūkote kelių vienodų taurių ar lėkščių? Greičiausiai, kad tikrai ne kartą. Indai, lėkštės, pietų servizai – virtuvės reikmenys, kurie reikalingi kasdien, o gausus jų asortimentas suteikia galimybę papuošti stalą ir tokiu būdu sukurti ypatingą atmosferą.

Keičiantis madoms, norisi atnaujinti ir turimus stalo reikmenis, todėl indai dovanoms – puiki idėja tuomet, kai norisi padovanoti funkcionalų ir išties naudingą daiktą. Tokiose situacijose tiks dailiai atrodančios vaisių lėkštės, užkandžiams ar kitiems valgiams skirti indai, kurie žavi savo modernumu ir šiuolaikiškais dizaino sprendimais.

Apsisprendus dėl tipo, galima pagalvoti apie kitus svarbius aspektus. Vienas iš jų – medžiagiškumas, nuo kurio priklausys pagrindinės šių gaminių ypatybės. Viena populiariausių medžiagų – porcelianas nors kartais ji gali pasirodyti trapi, iš tiesų tokie indai stebina ilga tarnavimo trukme.

Stikliniai indai– dar vienas dažnas pasirinkimas. Jie pasižymi estetiška išvaizda ir yra pakankamai tvirti. Tiesa, taip dažniausiai apibūdinami grūdinto stiklo indai, kurie yra mažiau paveikūs išorės veiksniams. Paprasto stiklo gaminiai taip pat turėtų tarnauti solidžiai, tačiau juos teks kiek labiau pasaugoti. Vertinantiems puikų kainos ir kokybės santykį, vertėtų rinktis keramikinius indus, kurie yra ilgaamžiai ir lengvai prižiūrimi, o jų įvairovė turėtų nustebinti net ir pačius reikliausius.

Svarbu atsižvelgti ir į tai, jog indai kainuoja skirtingai. Jų vertė priklauso nuo medžiagų, dizaino sprendimų, gamintojų ir kitų panašių veiksnių, tad pavyks surasti įvairiems biudžetams pritaikytų gaminių.

Dovanų kuponai

Sakote, kad nė vienas iš pateiktų pasiūlymų nenustebintų jūsų artimojo ar draugo? Ne bėda. Patiems išrankiausiems geriausia dovana – tokia, kurią jie išsirinks patys. Būtent tokiais atvejais, kai pritrūksta idėjų ar tikrai žinote, kad jūsų dovana liks neįvertinta, gelbsti dovanų kuponai.

Moterims, vyrams ar šeimai tai itin praktiškas sprendimas, kuris visada bus maloniai sutiktas. Nors anksčiau būdavo teigiama, kad toks variantas yra ne visai asmeniškas, dabar tokios nuomonės vis dažniau atsisakoma. Parinkdami vieną ar kitą parduotuvę ar pramogą, artimiesiems galime parodyti, kaip gerai juos pažįstame, tačiau tuo pačiu neapkrauname jų daiktais, kurie iš tiesų nėra reikalingi.

Svarstantiems, ar dovanų kuponai iš tiesų bus sutikti palankiai, reikėtų dar kartą įsitikinti visomis šio pasirinkimo naudomis – jų iš tiesų netrūksta. Kone didžiausias, labiausiai akcentuojamas privalumas yra galimybė rinktis. Tikriausiai kiekvienas iš mūsų yra gavęs dovanų, kurios taip ir liko gulėti lentynoje ar netgi sandėliuke – dovanų kuponai padeda tokių situacijų išvengti.

Negana to, dovanų kuponai leidžia jaustis kur kas užtikrinčiau ir ramiau. Išrinkdami konkretų daiktą, ilgai svarstome, ar jis būsimiesiems dovanų gavėjams iš tiesų bus reikalingas, tačiau šiuo atveju galima būti tikriems, jog bičiuliai ar šeimos nariais patys išsirinks, kas jiems tinka ir patinka. Žinoma, galbūt tai nebus svajonės išpildymas, tačiau jeigu kuponą parinksite tikslingai, galėsite prisidėti prie jos įgyvendinimo.

Galiausiai reikėtų paminėti ir tai, jog dovanų kuponai yra patogus ir greitas sprendimas. Jei susiklostė tokia situacija, jog dovanos reikia čia ir dabar, tokį čekį galėsite labai efektyviai atsispausdinti ir vos po kelių minučių įteikti jį adresatui. Kitaip tariant, dovanų kuponai gali tapti ir paskutinės minutės dovanos idėja. Jų galiojimo laikas yra ganėtinai ilgas, tad artimieji galės bet kada susipažinti su visais pasiūlymais ir be jokio streso, jiems patogiu metu išsirinks labiausiai patinkančius gaminius.