Tam, kad namuose nesikauptų kalnai nereikalingų žaislų, renkant dovaną visai nebūtina verstis per galvą – pakanka vadovautis keliais paprastais kriterijais, sako bene didžiausią prekybos žaislais patirtį turinčio parduotuvių tinklo „Žaislų planeta" komercijos skyriaus vadovas Gediminas Gerulaitis.

 Paw Patrol

„Žinoma, dovana pirmiausia turėtų džiuginti. Būtų puiku, jei ji tuo pat metu ir lavintų. Tam, kad žaislas vaiką sudomintų, jis turi atitikti mažylio amžių ir pomėgius. Pastebime, kad pirkėjai Kalėdoms šiais metais ruošiasi iš anksto ir geidžiamiausi Kalėdų žaislai jau tirpsta iš parduotuvių lentynų. Tad jeigu norite suspėti elniams į roges prikrauti dovanų dar iki švenčių, pasirūpinkite jomis iš anksto ir šio svarbaus darbo nepalikite paskutinei minutei", – pastebi G. Gerulaitis.

 Batman

Smagiausi vaikui – jo galimybes atitinkantys žaislai

Renkant dovaną, svarbu ne tik atkreipti dėmesį, kokie knygų ir ekranų herojai vaiką labiausiai džiugina. Dovana, pasak žaislų eksperto, pirmiausia turi atitikti vaiko pomėgius ir amžių, antraip efektas gali būti ne toks, kokio tikimasi.

 Rainbocorns

„Skatindami mažylį greičiau lavinti tam tikrus įgūdžius, kartais tėvai ar seneliai dovanoja žaislus, skirtus vyresniems vaikams. Nors ketinimai labai geri, tokie veiksmai dažnai iššaukia priešingą efektą – vaikas nesidomi jo galimybių neatitinkančiu žaislu, nuliūsta ar suirzta negebėdamas juo savarankiškai naudotis. Ir atvirkščiai – vaiko amžių atitinkantys žaislai didina smalsumą, kantrybę ir pasitikėjimą savo jėgomis", – pataria G. Gerulaitis.

 Grumblies

Mažųjų gretose, pasak jo, draugiją mielai randa klasikiniai minkšti žaislai, pliušiniai meškinai. „Žaislų planeta" parduotuvių atstovas pastebi, kad vaikai vis aktyviau domisi ir interaktyviais pūkuotais gyvūnais: „Grumblies", „Furreal", My Fuzzy Friends", „Lumies". Šie kačiukai, vienaragiai ir kiti fantastiniai padarėliai į prisilietimus reaguoja skleisdami smagius garsus.

 Rainbocorns

O štai gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų ir matematikos žinias lavinančią STEAM kategoriją įvertins kiek ūgtelėję vaikai. Smalsiems protams patiks „National Geographic" tamsoje švytintys kristalai, edukaciniai „Gravitrax" takeliai ir sensorinius pojūčius pažadinančios „Lalaboom" erdvinės figūros.

 Barbie

Pasikliaukite tendencijomis

Jeigu vaikas nerašė laiško Kalėdų seneliui, neprašausite pasikliaudami žaislų tendencijomis. Jų populiarumą, pasak G. Gerulaičio, paprastai lemia žiūrimiausi animaciniai filmai, serialai ir socialiniai tinklai – sąsajas su kino teatruose, per televiziją ar internetu rodomais personažais atranda tiek mažiausieji, tiek paaugliai.

 Batman

Tad artėjant Kalėdoms, geidžiamiausių dovanų viršūnėse sužiba „Šunyčių patrulių" (ang. „Paw Patrol"), „Kiaulytės Pepos" (ang. „Peppa Pig"), „LEGO Ninjago", ir „Žmogaus – šikšnosparnio" (ang. „Batman") personažai bei jų aksesuarai.

 Monster Jam

„Įkvėpti piktadarius tamsoje medžiojančio Betmeno, berniukai ypač žavisi šiuo kultiniu personažu. Siekdama išpildyti kiekvieno vaiko lūkesčius, „Žaislų planeta" pasirūpino plačiu „Batman" žaislų pasirinkimu: nuo herojaus figūrėlių iki radijo bangomis valdomų automobilių", – pasakoja G. Gerulaitis.

Populiarumu visose amžiaus grupėse taip pat dalijasi lavinamieji žaislai: „LEGO", „Playmobil", „Meccano" konstruktoriai, „Ravensburger" ir „Clementoni" dėlionės, „Monopoly", „Gravitrax" ir „Exit" stalo žaidimai. Ypatingo dėmesio šiemet sulaukia ir magiški, puošnūs „Nebulous Stars" kūrybiniai rinkiniai.

 Furreal

Savo pozicijų neužleidžia rūpestingiems vaikams ir vaidmenų žaidimams puikiai tinkančios klasikinės „Barbie" lėlės, sparčiai populiarėja „Glo Up Girls" bei „Sparkle Girlz" lėlės, pliušiniai „Rainbocorns" siurprizai.

Nuotykių mėgėjai į smagias keliones leidžiasi su radijo bangomis valdomais „Monster Jam", „Maisto", „Rastar", „Bruder" ir „Hot Wheels" automobiliais, interaktyviaisiais „Cat" traktoriais . O nenustygstantys vietoje savo energiją puikiai išnaudoja vykdami į ypatingas gelbėjimo misijas su „Air Hogs Gravitor" ranka valdomais dronais bei naujausia „X-Shot" žaislinių ginklų „Skins" linija.

 Lummies

„Nors žaislai niekada neatstos tėvų dėmesio, atsakingai parinkta dovana vaikui kuria smagius šventinius prisiminimus. Kad Kalėdų laukimas būtų kuo ramesnis ir jaukesnis visai šeimai, šio smagaus proceso vertėtų neatidėlioti paskutinei minutei – „Žaislų planeta" parduotuvių ekspertai jau dabar pasiruošę patarti, kokia dovana po eglute vaiką šiemet džiugins labiausiai", – šypsosi G. Gerulaitis.