„Dažniausiai kelionės su vaikais planuojamos šventiniu periodu ir per atostogas, todėl tuo metu labai išauga kai kurių kelionių krypčių ir viešbučių paklausa. Todėl pirmoji ir pagrindinė taisyklė – keliones su vaikais planuoti iš anksto“, – pataria „Tez Tour“ produkto vadybininkė Akvilė Barakauskaitė. Tam, kad pati pirma atostogų diena praeitų sklandžiai ir neišvargintų, pasirenkant kelionės kryptį vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, ar yra tiesioginis skrydis ir kokia jo trukmė. Taip pat labai svarbus ir viešbutis, kuriame apsistosite. Šeimoms pritaikytuose viešbučiuose siūloma begalė skirtingų pramogų, sudaromas atskiras meniu vaikams, yra galimybė gauti lovelę, vežimėlį bei kitus reikalingus daiktus, o svarbiausia, į juos atvyksta daug kitų vaikų.

Pasak A. Barakauskaitės visus šiuos kriterijus atitinka kelios kryptys. Kuri tinkamiausia žiemos metu, priklauso nuo to, kiek laiko šeima planuoja atostogauti bei kokio pobūdžio kelionės norėtų.

Tenerifė – amžino pavasario sala

Ispanijai priklausanti Tenerifės sala – viena iš populiariausių krypčių visais metų laikais. Tenerifėje vyrauja sausas ir šiltas subtropinis klimatas. Vidutinė dienos oro temperatūra išsilaiko apie 23 oC, o vandens nenukrenta žemiau nei 19 oC, tad maudymosi sezonas trunka visus metus.

Tenerifėje palankus ne tik oras, bet ir puikiai išvystytas turizmas. Didelis pasirinkimas skirtingo lygio ir tipo viešbučių, kokybiškas ir labai skanus maistas, begalė lankytinų vietų bei pramogų. Vaikams įspūdį paliks ne tik smėlėti paplūdimiai, bet ir kelionė į didžiausią visoje Europoje „Siamo“ vandens atrakcionų parką, faunos ir floros karalystę – „Loro“ parką ar unikalų beždžionėlių parką. Išsinuomoję automobilį, galėsite aplankyti gražiausias salo vietas, nuvykti prie Teidės ugnikalnio ar Gvimaro piramidžių.

„Nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio du kartus per savaitę „Tez Tour“ organizuoja tiesioginius skrydžius iš Lietuvos. Kadangi kelionė trunka 6 valandas, o saloje gera ilsėtis ir itin daug veiklos, dažniausiai į Tenerifę šeimos vyksta bent dviem savaitėms“, – pasakoja A. Barakauskaitė.

Madeira – šeimoms, kurioms patinka kokybiškas ir aktyvus poilsis kartu

800 kilometrų atstumu nuo žemyninės Europos dalies nutolusi Madeiros sala priklauso Portugalijai. Kasmet šią salą, kurioje gyvena 250 000 žmonių, aplanko apie 1 500 000 turistų. Šis srautas pasiskirsto per visus keturis sezonus, nes Madeiroje malonus klimatas vyrauja ištisus metus. Lietuviams patogiausia keliauti nuo vasario iki spalio mėnesio, kai „Tez Tour“ organizuoja tiesioginius skrydžius iš Lietuvos.

„Nepamirštamų atostogų šioje saloje gali tikėtis tos šeimos, kurioms patinka kokybiškas ir aktyvus poilsis kartu. Vos per vieną savaitę Madeiroje pamatysite daugybę įspūdingų vietų, kurias norėsite prisiminti ir apie jas kalbėti dar ilgai“, – pasakoja A. Barakauskaitė. Labiausiai vaikams patiks banginių ir delfinų ekskursija, kurios metu šiuos gyvūnus galima pamatyti ne tik iš toli, bet ir praplaukiančius pro jus. Natūralūs uolų baseinai ir kriokliai daugeliui vaikų bus tikras atradimas. Įspūdį vaikams paliks kelionė į vieną iš gražiausių botanikos sodų visoje Europoje, apsilankymas čia gimusio ir augusio futbolininko Cristiano Ronaldo ar keliautojo Kristupo Kolumbo muziejuje.

Turizmas Madeiroje vienas iš svarbiausių pajamų šaltinių, todėl paslaugų įvairove ir kokybe tikrai nenusivilsite. „Madeiroje nėra labai populiari „viskas įskaičiuota“ sistema, tad pietauti ir vakarieniauti įprasta vietiniuose, jaukiuose restoranėliuose, kuriuose maistas ir aptarnavimas puikus“, – pataria A. Barakauskaitė.

Egiptas – gera kaina, puikus klimatas ir viskas įskaičiuota

Kelionę su šeima į Egiptą verta rinktis dėl kelių priežasčių: jūsų laukia puikus klimatas, trumpas, vos 4 valandų tiesioginis skrydis iš Lietuvos, gera kaina ir „viskas įskaičiuota“ sistema. Tikros atostogos, kurių metu nebus jokių buities darbų, maisto gaminimo ar skubėjimo. Tik saulė, poilsis ir pramogos.

Priešingai nei Tenerifėje ar Madeiroje, Egipte visas pramogas rasite didelėje viešbučio teritorijoje. Dauguma iš jų turi skirtingus baseinus, vaikų klubus, žaidimo aikšteles, organizuoja renginius su animatoriais ir siūlo specialų maisto meniu. Kol vaikai pramogauja, tėvai gali apsilankyti čia pat esančiame SPA centre, išbandyti nardymą, žaisti tinklinį, tenisą bei golfą ar tiesiog ramiai pailsėti. Ieškantiems aktyvesnių pramogų ar pažintinių kelionių, viešbučiai siūlo daugybę skirtingų ekskursijų.

Slidinėjimas – specialios mokyklėlės, profesionalūs instruktoriai ir atskiros trasos vaikams

Slidinėjimo kelionės su visa šeima kasmet tampa vis populiaresnės. Pagrindinės kryptys, kurias Lietuviai dažniausiai renkasi – Austrija ir Italija. Tik 2 valandos skrydžio ir jūsų laukia nepamirštamos atostogos.

Slidinėjimo kelionę galite drąsiai planuoti, jei jūsų mažiausiam šeimos nariui yra bent 1,5 metų. Austrija ir Italija būtent tuo ir patrauklios – dauguma žiemos kurortų pritaikyti ir vaikams. Čia veikia specialios mokyklėlės, dirba profesionalūs instruktoriai ir įrengtos atskiros trasos. Be to, šeimoms taikomos ir įvairios nuolaidos, pavyzdžiui inventoriaus nuomai ar slidinėjimo pasams.

Pasak A. Barakauskaitės, keliaujantys į Italiją taip pat įvertins ir maistą – picos bei makaronai niekada nepabosta vaikams. O norintiems slidinėti Austrijoje, „Tez Tour“ siūlo tiesioginį skrydį į Zalcburgą.

Užsakymo nr.: PT_89285055