Lietuviai visuomet buvo linkę keliones planuoti iš anksto, tačiau 2020 metų žiemą įsisiūbavusi pandemija pakoregavo visų mūsų įpročius. Baimė susirgti, didelė tikimybė neišvažiuoti, neturėti galimybės sugrįžti ir vyravusi nežinia daugelį sprendimų paskatino atidėti paskutinei minutei, įskaitant ir atostogų organizavimą. Remiantis tyrimo rezultatais, 2021 m. net 46 proc. lietuvių poilsines keliones įsigydavo likus itin trumpam terminui iki išvykimo. Nepaisant besitęsiančios pandemijos, 2022 metais atostogas vėl pradedame planuoti iš anksto.

Nusistovėjusios ir aiškios taisyklės

„Pirmaisiais pandemijos metais faktiškai kiekviena šalis turėjo savas skirtingas taisykles ir ribojimus, kurie padėjo užtikrinti didesnį saugumą jos teritorijoje. Tam tikrais periodais jos keitėsi taip dažnai, kad planavimas iš anksto tapo beprasmis. Sukūrus bendrą sistemą ir įvedus saugaus keliavimo taisykles, kurios taip drastiškai nebekoreguojamos, atsirado kur kas daugiau aiškumo“, – sako I. Aukštuolytė.

Stabilumą užtikrina ir nusistovėję saugaus elgesio bei higienos įpročiai. Kaukių dėvėjimas, rankų plovimas, atstumo laikymasis tapo savaime suprantamo elgesio norma ir nebesukelia didesnio diskomforto.

Galimybė atidėti bei keisti kelionės sąlygas be didesnių praradimų

Kadangi esama situacija palietė visus be išimčių, atsirado ir lankstesnis požiūris į atostogų datos keitimą darbe – pakoreguoti planus tapo įprasta. Prie esamų aplinkybių taip pat prisiderino ir kai kurie kelionių organizatoriai.

Pasak I. Aukštuolytės, įsigijus išankstinę kelionę per „Tez Tour“ iki tam tikros datos be jokių papildomų mokesčių galima keisti daugumą jos sąlygų: koreguoti žmonių skaičių, kelionės datą ar net kryptį. Jei likus mažiau nei 14 dienų susergama Covid-19 ar atsiranda būtinybė izoliuotis, klientui bandoma padėti kuo mažesnėmis sąnaudomis pakoreguoti planus arba susigrąžinti kuo didesnę sumokėtų pinigų sumą. Esant šioms aplinkybėms, įsigiję kelionę gali nemokamai pakeisti užsakyme esančius asmenis, už papildomą mokestį pakoreguoti datas, susigrąžinti net iki 80 proc. įmokėtos sumos.

Paklausa auga, kelionės brangsta

Atsigavus turizmo sektoriui, viešbučių kainos kyla. Kita vertus, brangsta ir kitos žaliavos, taip pat lemiančios atostogų kainų pokyčius. Vien kuro kaina, kuri yra viena iš sudedamųjų kelionės dalių, lyginant su 2019 metais, pabrango net 46 proc.

Išankstinis pirkimas, bene, vienintelis būdas įsigyti norimą kelionę už gerą kainą. Rezervuojantys kelionę prieš 6 mėnesius, gali pasinaudoti net apie 20-30 proc. mažesne kaina. Taip pat neprivalo sumokėti visos sumos, o gali tai padaryti dalimis per pasirinktą periodą.

„Išankstiniai pardavimai – tai abipusiai naudingi mainai. Išankstinis keliaujančių apsisprendimas mums leidžia suplanuoti savo veiklą, įgyti apyvartinių lėšų. Atsidėkodami už tai, mes pasiūlome galimybę atostogauti pigiau ir sutaupyti“, – sako „Tez Tour“ atstovė.

Išankstinis pirkimas – galimybė rinktis iš to, ko norite

Tiems, kurie iš anksto apsisprendę kokioje šalyje, kokiame viešbutyje norėtų atostogauti, rezervaciją rekomenduojame atlikti likus bent 3-6 mėnesiams iki numatomos kelionės pradžios.

Įvairių švenčių dienomis, vaikų atostogų metu ar prasidėjus sezonui labai išauga populiarių krypčių ir viešbučių paklausa. Paliekantys organizavimo klausimus paskutinei minutei, labai tikėtina, turės mažesnį pasirinkimą ir tą pačią kelionę įsigys už didesnę kainą.

Užsakymo nr.: PT_89274793