800 kilometrų atstumu nuo žemyninės Europos dalies nutolusi Madeiros sala priklauso Portugalijai. Pagrindinis ir didžiausias miestas – Funšalis (Funchal). Kasmet šią salą, kurioje gyvena 250 000 žmonių, aplanko apie 1 500 000 turistų. Šis srautas pasiskirsto per visus keturis sezonus, nes Madeiroje malonus klimatas vyrauja ištisus metus. Lietuviams patogiausia keliauti nuo vasario iki spalio mėnesio, kai „Tez Tour“ organizuoja tiesioginius skrydžius iš Lietuvos.

„Nepamirštamų atostogų šioje saloje gali tikėtis tie keliautojai, kuriems patinka kokybiškas ir aktyvus poilsis. Vos per vieną savaitę Madeiroje pamatysite daugybę įspūdingų vietų, kurias norėsite prisiminti ir apie jas kalbėti dar ilgai“, – sako „Tez Tour“ produkto vadybininkė Akvilė Barakauskaitė.

Pasiruoškite ilgoms ir kvapą gniaužiančioms kelionėms

Madeira garsėja kontrastingu savo kraštovaizdžiu. Statūs uolėti kalnai, kriokliai, egzotiškos giraitės ir maži jaukūs paplūdimiai – neretai keliautojų prilyginami vaizdui, kurį galima pamatyti tik Havajuose.

Salos pasididžiavimas ir išskirtinumas – levadų keliai, kuriuos sujungus į vieną, susidarytų ilgesnis nei 2000 kilometrų atstumas. Levados buvo sukurtos XVI amžiuje, kaip pagrindinė vandens paskirstymo po salą sistema. Šiandien uolose ir jų šonuose įrengtais takais teka ne tik vanduo, bet ir gali keliauti turistai. Vienos levados yra trumpos ir saugios, kitos gali būti net 15 kilometrų ilgo ir pakankamai pavojingos, todėl maršrutą reikėtų pasirinkti atsakingai. Keliaujant skirtingais levadų takais, atsiveria įspūdingi salos vaizdai, kontrastingas gamtos grožis.

Atostogaujant Madeiroje, bent vieną pusdienį vertėtų paskirti Montės kalno viršuje esančio botanikos sodo aplankymui. Niekur kitur neužuosite tiek malonių bei skirtingų kvapų ir nepamatysite tokių sodrių bei neįprastų spalvų. Šiame botanikos sode eksponuojami subtropiniam klimatui būdingi egzotiški augalai, kurių dalis įtraukti ir į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Kelionė į botanikos sodą ir iš jo labai patiks vaikams. Į viršų apie 20 minučių kilsite funikulieriumi, iš kurio atsivers įspūdinga salos panorama, o nusileisti į miestą galėsite roges primenančia transporto priemone – taboganu.

Natūralūs uolų baseinai ir kriokliai


„Keliaujant į Madeirą, svarbiausia nepamiršti maudymuisi skirtų priemonių, taip pat ir patogių šlepečių. Net jei leisitės į žygį kalnais, progų išsimaudyti bus ne viena“, – sako A. Barakauskaitė. Šiltą vasaros dieną labai malonu atsigaivinti uolose esančiuose natūraliuose vandens baseinuose. Kriokliai, kurių čia išties daug, vilioja visus ir visada. Pasiilgę vandenyno bangų, galės ne tik išsimaudyti, bet ir išmėginti nardymą.

Banginių ir delfinų stebėjimas

Pastaraisiais metais saloje itin išpopuliarėjo banginių ir delfinų stebėjimo ekskursijos. Tai viena iš daugiausiai teigiamų emocijų suteikiančių išvykų. Plaukdami ne įprastu laiveliu, o katamaranu, delfinus ir banginius galėsite stebėti ne tik iš toli, bet ir praplaukiančius po jumis. Jei pasiseks, pamatysite ir pačias rečiausias šių gyvūnų rūšis.

Madeira – vertinantiems kokybišką poilsį

Turizmas Madeiroje vienas iš svarbiausių pajamų šaltinių, todėl paslaugų įvairove ir kokybe nenusivilsite. Propaguojantys aktyvų laisvalaikį gali išsinuomoti transporto priemonę ir keliauti aplink salą savarankiškai arba įsigyti ekskursijas, kurių metu viskuo bus pasirūpinta. Vertinantys ramų poilsį maloniai laiką praleis viešbučio teritorijoje, galės apsilankyti SPA centruose ar muziejuose, tarp kurių ir vienas skirtas čia gimusiam bei augusiam futbolininkui Cristiano Ronaldo.

„Madeiroje nėra labai populiari „viskas įskaičiuota“ sistema, todėl rezervuojant viešbutį, papildomai rekomenduojame užsisakyti tik pusryčius. Pietauti ir vakarieniauti įprasta vietiniuose jaukiuose restoranėliuose, išsiskiriančiuose puikiu maistu ir aptarnavimu“, – pataria „Tez Tour“ atstovė.

Užsakymo nr.: PT_89181473