Trys populiariausios kryptys šią žiemą

Praėjusiais metais socialiniai tinklai mirguliavo atostogų atvirutes primenančiais vaizdais iš žavingųjų tolimųjų kraštų. Gamtos grožiu užburiantys Maldyvai, keliautojų rojumi vadinama Meksika ar įspūdingais dangoraižiais ir prabangiais viešbučiais stebinantis Dubajus tapo dažniausiu lietuvių pasirinkimu.

Nieko keisto – kelionės į artimesnius kraštus buvo apribotos, tad išsiilgusiems atostogų teko vykti ten, kur apribojimų nebuvo. „Tez Tour“ produkto vadybininkė Akvilė Barakauskaitė pastebi, kad šiais metais tendencijos kinta: nors kai kurie keliautojai prioritetą vis dar teikia egzotikai, didžioji dalis jų renkasi artimesnius, tačiau ne mažiau žavingus kraštus – unikalia gama stebinančios Tenerifės ir Egipto kurortus.

„Šios kryptys lietuvių tarpe visuomet buvo populiarios, tad dėl pandemijos buvusius ribojimus keliautojams panaikinus, lietuviai suskubo pirkti žiemos keliones į pasiilgtus kraštus. Skrydžiai nėra tolimi, vykdomi tiesiogiai iš Vilniaus, tad persikelti iš šalčiu stingdančios žiemos į tikrą vasarą galima vos per kelias valandas“, – sako A. Barauskaitė.

Tiesa, lietuvių meilės Dubajui pasikeitusi situacija neatšaldė – į šį kraštą mūsų tautiečiai noriai keliauja kasmet, ne tik žiemos sezono metu.

Renkasi skirtingus kelionių paketus

Kelionių pasiūlymų norintiems šiltai paatostogauti užsienio šalyse po Naujųjų metų siūloma išties nemažai, tad tenka pasukti galvą, kokį paketą pasirinkti: viskas įskaičiuota ar kiek paprasčiau, tačiau tuo pačiu ir finansiškai patraukliau?

Anot „Tez Tour“ atstovės, atostogas Egipte pasirinkę tautiečiai įprastai renkasi „viskas įskaičiuota“ variantą, mat daugiau laiko praleidžia ne keliaudami, o mėgaudamiesi viešbučių teikiamais patogumais. Tačiau norintiems patyrinėti šalį ir pamatyti unikalias Egipto grožybes galimybių tikrai nepritrūks – kelionių organizatorius siūlo įvairias ekskursijas bei pramogas, kurias galima įsigyti papildomai.

„Įprastai Egipto viešbučiai turi dideles teritorijas, siūlo įvairias pramogas, gerą maisto asortimentą, tad ši šalis idealiai tinka norintiems kokybiško pasyvaus poilsio. O ir kainos atžvilgiu pasirinkimas tikrai platus: „viskas įskaičiuota“ kelionių paketus galima įsigyti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų – viskas priklauso nuo jūsų norų ir galimybių“, – sako A. Barauskaitė.

Nuolatos žaliuojanti, saulės spindulių nuskaidrinta ir labiau tropikus nei žemyninę Europą primenanti išdidi Kanarų salyno narė Tenerifė vilioja aktyvesnių pramogų mėgėjus. „Viskas įskaičiuota“ paketas nėra pats populiariausias pasirinkimas Tenerifėje, tačiau patogiausias – šeimoms su vaikais. O tie poilsiautojai, kurie nusiteikę keliauti ir pažinti salą, kur kas dažniau renkasi dalinį maitinimą – pavyzdžiui, tik pusryčius ir vakarienes, kad dienos metu galėtų nevaržomai keliauti ir semtis įspūdžių. Čia visi keliautojai ras tobulą poilsį žadančių paplūdimių, miškais nusėtų kalnų ir neapsakomą gausybę pramogų.

Keliones pataria planuoti iš anksto

Praėję metai buvo kupini nežinomybės visam pasauliui, tačiau noro keliauti pandemija nenuslopino, priešingai – atostogų šiltuosiuose kraštuose išsiilgę lietuviai keliones graibsto iš anksto.

„Geriau įvertinti viešbučiai labai greitai užsipildo, nes dauguma keliautojų prioritetą teikia kokybei ir užtikrintam saugumui. Tad planuojantiems savo atostogas po Naujųjų metų vertėtų suskubti ir užsirezervuoti viešbutį iš anksto. Planuojantys poilsį iš anksto neretai pasinaudoja ir patrauklesne kaina, mat kelionės datai artėjant, kainos auga“, – pataria „Tez Tour“ atstovė ir primena, kad nesuspėjusieji pasirūpinti atostogomis iš anksto, visuomet gali pasinaudoti paskutinės minutės pasiūlymais. Tik tokiu atveju teks rinktis iš to, kas liko, o nebūtinai tai, ko tikėjosi ir planavo.

Planuojančius atostogas artimiausioje ateityje A. Barauskaitė ragina nepamiršti pasirūpinti savo saugumu – įsigyti sveikatos draudimą, o taip pat aktyviai sekti nuolatos atsinaujinančią informaciją apie galimus ribojimus skirtingose šalyse.

Užsakymo nr.: PT_89037025