Projektą sudaro trys pagrindinės veiklos, kurių tikslas įtraukti į fizinio aktyvumo užsiėmimus kuo daugiau vaikų. Tai – Lietuvos šaulių sąjungos žiemos šventės sporto renginiai, kurie vyksta žiemą, jaunųjų šaulių žaidynės ir trečiasis – kliūčių ruožas.

„Kliūčių ruožas yra ta veikla, kur dirba visos raumenų grupės, protas, ugdomas komandiškumas. Šįkart turime renginį Kauno mieste, o iš viso surengėme 22 šauliško kliūčių ruožo renginius“, – sakė Šaulių sąjungos vado pavaduotojas Tadas Venskūnas.

Kauno generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjuje įrengto kliūčių ruožo iššūkį apsunkino ir prapliupęs lietus.

Dalyvių laukė komandinės vasaros slidės, kopėtėlės, labirintas, ropojimas po tinklu, sienelės, padangos ridenimas ir imitacinių granatų metimas. Vertinamas komandos greitis, taiklumas ir mokėjimas dirbti kartu.

„Kliūčių ruožas sunkesnis nei anksčiau būdavo. Buvo daugiau kliūčių ir kitokių nei tikėjomės. Be lietaus būtume dvigubai greičiau įveikę trasą, nes tikrai labai šlapia ir kritome daug, visi šlapi. Pabandėme, kitą kartą žinosime, ką taisyti“, – įspūdžiais dalijosi viena iš kliūčių ruožo dalyvių Lėja.

Kaip sakė Šaulių sąjungos vado pavaduotojas T. Venskūnas panašios veiklos numatomos ir toliau – tiek su Sporto rėmimo fondo lėšomis, tiek ir savais resursais.

Projektas „Šauliai kviečia Lietuvą sportuoti“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.