Projekto metu dalyviai supažindinami su dviračių sportu, jo įtaka žmogaus sveikatai. Didelis dėmesys skiriamas jaunimui, kuris gali išbandyti įvairias važinėjimo technikas.

Sporto veiklos vykdomos tiek dviračių varžyboms pritaikytose infrastruktūrose, tiek Panevėžio miesto viešosiose vietose, tokiose kaip parkai, miškai. Vaikai važiuoja Sporto rėmimo fondo lėšomis įsigytais dviračiais, daromos bendro fizinio parengimo treniruotės parke.

„Vaikai kaip ir suaugę prisiriša prie dviračių ir visą gyvenimą su dviračiu nesiskiria. Taip ir būna. Stengiamės kuo daugiau vaikų įtraukti pradžioje į masiškumą, gal kuris paskui pasiliks ir toliau sportuoti. Gal bus ir čempionas“, – pabrėžė dviračių sporto treneris Anatolijus Novikovas.

Beveik dvejus metus dviračių sportu užsiimantis Gabrielius čempioniškų planų kol kas nepuoselėja – nori tiesiog aktyviai leisti laiką, sportuoti ir gilinti sveikos gyvensenos žinias: „Sakyčiau važiavimas dviračiu apskritai kelia malonumą, geros emocijos būna, kai važiuoju, apskritai, kai sportuoju. Tai man patinka iš tikrųjų sportuoti“.

Tikimasi, kad projektu bus padidintas įvairių amžiaus grupių fizinis aktyvumas, išaugs populiarumas laisvalaikio metu važinėtis dviračiais, kas gali paskatinti ir projekto dalyvių šeimos narių įsitraukimą į aktyvias fizines veiklas. Projekto „Fizinio aktyvumo skatinimas per dviračių sportą“ trukmė – 4 metai.

Projektas „Fizinio aktyvumo skatinimas per dviračių sportą“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.