Būtent taip nutiko gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ grupės vadovei Simonai Radzevičienei. Buvusi šios bendrovės klientė tapo finansų konsultante, o vėliau – ir grupės vadove.

Nuomonę pakeitė vos vienas susitikimas

S. Radzevičienė „Allianz Lietuva“ klientus finansų klausimais konsultuoja daugiau nei 10 metų, tačiau pirmoji pažintis su bendrove įvyko gerokai anksčiau – kuomet dar buvo šios įmonės klientė.

„Tuomet man buvo 22-eji, apie pensijų kaupimą, gyvybės draudimą stokojau žinių, neslėpsiu. Tačiau susitikimas su „Allianz Lietuva“ finansų konsultantu padėjo kur kas geriau suprasti šių paslaugų prasmę ir reikalingumą. To pirmojo susitikimo pakako, kad sugriūtų visos mano nuostatos: ne tik sudariau pensijų kaupimo, o vėliau – ir gyvybės draudimo sutartis, bet ir labai susižavėjau pačia profesija bei tuo, kokie kvalifikuoti finansų konsultantai padeda perprasti finansų valdymo subtilybes bei pasirengti finansiškai saugiai ateičiai“, – prisimena ji.

Allianz Lietuva grupės vadovė Simona Radzevičienė

Pašnekovė sako, kad aplinkybės taip susidėliojo, jog gana greitai sulaukė anuometinės grupės vadovės skambučio – ji siūlė prisijungti prie „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų komandos.

„Gavusi tokį pasiūlymą, šiek tiek dvejojau – visgi turėjau neblogą darbą, tačiau jutau, kad darbdavys mano indėlio nevertino, nors dirbau viršvalandžius ir visaip stengiausi. Todėl pasiūlymas pakeisti karjeros kryptį atrodė prasmingas“, – sako Simona, kuri netrukus nutarė prisijungti prie „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų gretų.

„Supratau, kad ši profesija mane traukia. Pasitenkinimą teikia įgyjama patirtis, auganti kompetencija. Man patinka kolegos, kurie ne konkuruoja, bet dalijasi žiniomis. Patinka įmonės motyvacinė sistema, nes čia ypač skatinama siekti aukštų rezultatų, veikia motyvuojanti atlygio sistema.

Kiekvieno asmens rezultatai, rodoma iniciatyva visuomet pastebimi, jaučiamės vertinami. Galime ne tik kelti kvalifikaciją įvairiuose mokymuose, bet ir dalyvauti įmonės renginiuose, kelionėse, kuriose galime tiek pramogauti, tiek pagilinti profesines žinias, apsikeisti patirtimi ar patarimais su kitais finansų ekspertais“, –karjeros pokyčius vardija pašnekovė.

Profesijos privalumas – laisvės ir atsakomybės kombinacija

Dešimt metų teikusi finansų konsultantės paslaugas, prieš ketverius metus S. Radzevičienė tapo „Allianz Lietuva“ grupės vadove. Ryžtis šiam karjeros posūkiui, pasak jos, padėjo žinojimas, kad visuomet bus palaikoma kolegų ir vadovų, o pasitikėjimo savo jėgomis teikė sukauptas žinių bagažas.

„Gavusi pasiūlymą kilti karjeros laiptais – sutikau. Turėjau progą pažvelgti į finansų konsultanto darbą iš visai kitos perspektyvos, nes viena yra dirbti pačiam, bet visai kas kita yra vykdyti darbuotojų atrankas, įžvelgti žmonėse potencialą bei padėti jį atskleisti“, –apie pasikeitusią darbo specifiką kalba grupės vadovė.

Pašnekovė pabrėžia, kad šioje veikloje labai svarbus gebėjimas planuoti laiką. Pasak Simonos, kai kam tai gali būti nemenkas iššūkis.

„Darbo laiką susiplanuoju pati, labai skatinu visus kolegas tobulinti šį įgūdį. Ypač, jei žmonės prie mano komandos prisijungia iš darboviečių, kuriose buvo griežtai apibrėžtos darbo valandos“, – sako S. Radzevičienė.

Moteris džiaugiasi, kad dabar, net užimant vadovaujamas pareigas, laiko šeimai ir pomėgiams lieka užtektinai: „Man labai svarbu darbo ir laisvalaikio harmonija. Šeima man, moteriai, dviejų vaikų mamai, yra svarbiausias dalykas. Labai džiaugiuosi, kad ši profesija man suteikia galimybę būti gera mama, suplanuoti laiką taip, kad jo maksimaliai tektų šeimai, vaikų pomėgiams ir mano pačios laisvalaikiui, nes manęs nevaržo darbo valandos.“

S. Radzevičienė sako, kad darbas „Allianz Lietuva“ įmonėje skiriasi nuo ankstesnės patirties gamybos įmonės administracijoje, kuomet tekdavo sėdėti prie šūsnies dokumentų ir dirbti sausus darbus. „Allianz Lietuva“ įmonėje sudarytos sąlygos tapti aukščiausio lygio profesionalu ir jaustis vertinamu, svarbiu.

„Čia man labiausiai patinka laisvės ir atsakomybės kombinacija. Visos dienos skirtingos, nuolat bendrauju su klientais, konsultantais, tenka ruoštis grupės susirinkimams, juos vesti. O kur dar grupės formavimas, įmonės mokymų gausa ir grupės darbo organizavimas... Tačiau galiu kūrybiškai žiūrėti į visas situacijas, pasirinkti prioritetus, žinoma, paisydama grupės darbo rezultatų – juk esu už juos atsakinga“, – grupės vadovo atsakomybes vardija pašnekovė.

Allianz Lietuva grupės vadovė Simona Radzevičienė su šeima

Vadovas – toks pat veržlus komandos narys

S. Radzevičienė sako, kad jai ypač svarbu, jog šioje bendrovėje nei jaučia iš kitų, nei pati kuria hierarchinius santykius: „Mes stengiamės dirbti bendromis jėgomis, išklausyti visus kolegas, atsižvelgti į jų nuomonę, pasiūlymus. Juk geras vadovas pirmiausia turi siekti ir gebėti kurti glaudžius santykius su komanda, nes be komandos ir vadovas tampa niekuo.

Vadovas pats turi rodyti pavyzdį, siekti užsibrėžtų tikslų, o ne tik užduoti tam tikrą darbo toną. Dar svarbu būti empatiškam, kūrybingam Tik taip gali rodyti sektiną pavyzdį“, – apie vadovo darbo specifiką kalba pašnekovė.

Moteris prisipažįsta, kad jai patinka pasirinktas profesinis kelias, patinka ugdyti žmones, dalytis savo patirtimi, palaikyti kolegų entuziazmą einant tikslo link: „Mane labiausiai motyvuoja, kai grupės žmonės pasiekia aukštų pardavimų rezultatų, užauga kaip asmenybės bei tampa profesionalais.“

Finansų konsultantų reikės vis daugiau

S. Radzevičienė sako, kad šiuo metu finansų konsultantų poreikis vis didėja, o Vakarų šalyse tai jau senokai itin paklausi profesija.

„Deja, nėra studijų krypties, ruošiančios profesionalius finansų konsultantus. Jau porą dešimtmečių finansų konsultantus ruošia „Allianz Lietuva“. Įmonėje sukurta naujų žmonių įvedimo į veiklą sistema, nuolat vyksta įvairūs mokymai apie gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo rinką, nuolat tobulėjama pardavimų, psichologijos, bendravimo su klientais srityse, sudaromos galimybės kvalifikacijos kėlimui, o visus naujokus jų profesiniame kelyje lydi grupių vadovai. Mes padedame žmonėms persikvalifikuoti, esame sėkmingų istorijų liudytojai“, – apie profesines aktualijas pasakoja grupės vadovė ir priduria, kad tiek finansų konsultantams, tiek grupių vadovams yra labai svarbios žmogiškosios savybės: atsakomybė, disciplina, noras dirbti.

Tiesa, Simona yra įgijusi verslo ekonomikos magistro išsilavinimą ir sako, jog tai buvo labai naudingos studijos, o įgytos žinios praverčia ir finansų konsultanto darbe, ir vadovaujant.

„Baigiamąjį darbą rašiau jau būdama finansų konsultante ir analizavau Lietuvoje vykstančias pensijų reformas. Studijos man buvo dar vienas impulsas profesiniam tobulėjimui, norėjau skleisti žmonėms patikimą informaciją, kad jie galėtų priimti teisingus finansinius sprendimus, kad užsitikrintų tvirtą ir užtikrintą finansinę ateitį. Ir man tai sekėsi daryti. Dabar dalinuosi teorine ir praktine patirtimi su kitais finansų konsultantais“, – sako ji.

Viena Simonos Radevičienės aistrų - kelionės

Pašnekovė pripažįsta, jog nėra paprasta būti ir sėkmingam, ir gerbiamam, tam reikia įdirbio ir užsitarnauto pasitikėjimo. Moteris sako pastebinti, jog dažnai žmonės nepelnytai nepasitiki savimi, abejoja.

„Visuomet savo komandos žmones, finansų konsultantus, potencialius naujokus drąsinu pasiryžti ir žengi pirmąjį žingsnį, išbandyti save. Žmonės patys nustemba, kiek jie gali pasiekti, kai jais tikima, kai jiems sudaromos visos sąlygos reikštis. Taip ir auginame savo komandas“, – šypsosi S. Radzevičienė.

„Allianz Lietuva“ priklauso vienai didžiausių turto valdymo ir draudimo rinkos lyderių pasaulyje „Allianz“ grupei, veikiančiai daugiau nei 70 pasaulio šalių.

Lietuvos banko duomenimis, „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8 mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31).

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją