Iš nuosavo verslo – į gyvybės draudimą

„2003 metais tapau „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės kliente. Mano konsultantė, veikiausiai pamačiusi, jog turiu savybių, reikalingų finansų konsultanto veiklai, pasiūlė išbandyti save šioje srityje. Ir štai, jau 20 metų savo karjeros kelią tiesiu su „Allianz Lietuva“, – prisimena R. Mikaliūnienė.

Allianz Lietuva grupės vadovė Rasa Mikaliūnienė

Tačiau tai nutiko ne iš karto. „Visą gyvenimą dirbau nuosavame versle, kurį sukūrėme drauge su vyru. Apie gyvybės draudimo paslaugų platinimą neturėjau žinių, taigi pasiūlymo jungtis prie „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų tinklo tą kartą atsisakiau.“

Tačiau pasėta mintis moters neapleido. Po pusmečio R. Mikaliūnienė visgi ryžosi nueiti į įžanginius mokymus, skirtus norintiems tapti „Allianz Lietuva“ finansų konsultantais. Juos išklausiusi Rasa suprato, jog buhalterės specialybės žinios šiame karjeros kelyje tikrai pasitarnaus.

Allianz Lietuva grupės vadovė Rasa Mikaliūnienė

Ji buvo teisi – pradėjusi nuo finansų konsultanto pozicijos, su laiku pasiekdavo vis aukštesnį karjeros laiptelį ir dabar vadovauja finansų konsultantų grupei.

Palikti šeimos verslą buvo teisingas sprendimas

Moteris pastebi, jog dabartinė jos veikla kažkuo panaši į nuosavą verslą. Čia labai svarbi atsakomybė, savidisciplina, savikontrolė, veiklos planavimas, organizavimas, tikslų išsikėlimas:

„Nuolatos ieškai naujų galimybių, svarstai, kaip kažką optimizuoti, kaip sugalvoti ką nors nauja. Ši veikla nėra darbas, kai 8 valandą įsijungi kompiuterį, o 17 valandą išjungi, uždarai duris ir pamiršti. Čia, kaip ir versle, prisiimi atsakomybę dėl sprendimų, nuo tavęs priklauso rezultatas.

Mano, kaip grupės vadovės, diena yra kiek segmentuota. Dalį laiko skiriu administraciniam darbui, didesnį – bendravimui su finansų konsultantais, gilinuosi į jiems kylančias problemas ir padedu jas spręsti, motyvuoju, ugdau, išklausau. Vadovo darbas yra savotiškas trenerio darbas“, – apie savo kasdienę veiklą pasakoja moteris.

Allianz Lietuva grupės vadovės R.Mikaliūnienės aistra - kelionės

Ji sako neabejojanti, kad anuomet taikliai pasirinko naują veiklos kryptį. „Pati džiaugiuosi, jog išdrįsau save atrasti naujame profesiniame kelyje, sakyčiau – net įgyti naują finansų konsultantės specialybę, atradau veiklą, kurioje galiu pritaikyti anksčiau įgytas žinias“, – savo pasirinkimą iš laiko perspektyvos vertina moteris.

R. Mikaliūnienė neabejoja, kad ir šeimai toks sprendimas buvo naudingas. Pasak jos, nuosavame versle tiek neinvestuoji į save, niekam nereikia įrodinėti, jog esi kažko vertas.

„O su „Allianz Lietuva“ tobulėjau, gavau labai daug mokymų – įvairių, kokybiškų ir vertingų. Išklausiau turbūt visų geriausių Lietuvos lektorių paskaitas! Įgytomis žiniomis smagu buvo pasidalyti ir su vyru, kuris dalį jų pritaikė ir savo veikloje“, – pasakoja ji.

Allianz Lietuva grupės vadovės R.Mikaliūnienė su kolegėmis MDRT konferencijoje

Poilsis ir hobiai – būtini saugant savo emocijas ir sveikatą

Intensyviai dirbdama R. Mikaliūnienė nepamiršta ir poilsio: „Būna ir gerų, ir sudėtingesnių, intensyvesnių dienų, nemažai emocijų, todėl visi pomėgiai man suteikia ramybės.

Mane žavi viskas, kas susiję su kalnais: jau 20 metų žiemą vykstame į kalnus slidinėti. Tai visos šeimos pomėgis, jaunesnioji dukra netgi tapo slidinėjimo instruktore. Tik vyresnioji dabar retai gali keliauti, nes yra ūkininkė. Vasarą irgi susiorganizuojame įvairiausių žygių į kalnus. Šis pomėgis labai gerai išvalo galvą, grįžtu su naujomis mintimis, nauja energija, pailsėjusi.“

Allianz Lietuva grupės vadovės R.Mikaliūnienės kasmet kuriamas kalėdinis miniatiūrų miestelis

Anot pašnekovės, toks laisvalaikis veikia ir profesinę veiklą, nes pamačius pasaulį, patyrus įspūdžių, gimsta daugybė naujų idėjų.

„Turiu dar vieną silpnybę – jai atsiduodu kartą per metus. Kasmet lapkritį pradedu kurti miniatiūrinį kalėdinį miestelį. Po to apie jį sukuriu filmuką ir įkeliu į savo „Youtube“ kanalą“, – pasakoja R. Mikaliūnienė.

Allianz Lietuva grupės vadovės R.Mikaliūnienės kasmet kuriamas kalėdinis miniatiūrų miestelis

Tokią veiklos idėją ji parsivežė iš Austrijos, mat ten, vieno pastato lange, pamatė įstabią kalėdinę miniatiūrų kompoziciją.

„Tai buvo tikra kalnų pasaka: maži nameliai, žmogeliukai, medeliai, net miniatiūrinis keltuvas... Labai panorau tokį pat kalėdinį stebuklą sukurti savo anūkams“, – apie kruopštumo ir kantrybės reikalaujančio pomėgio gimimą pasakoja moteris.

Allianz Lietuva grupės vadovės R.Mikaliūnienės kasmet kuriamas kalėdinis miniatiūrų miestelis

Ir nors anūkai jau ūgtelėjo, kalėdinis miestelis tapo šeimos tradicija, be kurio Kalėdos jau neįsivaizduojamos.

Narystė tarptautinėse organizacijose – profesionalumo įvertinimas

Keliauti mėgstanti R. Mikaliūnienė džiaugiasi, kad ir profesinė veikla suteikia tokių galimybių.

„Allianz Lietuva“ nuo kitų įmonių skiriasi pirmiausia tuo, kad čia labai stipri komandinė dvasia, o žmonės skatinami nuolatos tobulėti. Rengiami įvairūs konkursai, yra specialios programos, kurios nuolat skatina tave augti ir pranokti save“, – vardija privalumus grupės vadovė R. Mikaliūnienė.

„Kai motyvuoju savo grupės finansų konsultantus, sakau, kad šioje įmonėje viena pagrindinių jų siekiamybių yra narystė MDRT („Million Dollar Round Table“) organizacijoje“, – sako R. Mikaliūnienė.

Allianz Lietuva grupės vadovės R.Mikaliūnienės aistra - kelionės

MDRT organizacija jungia geriausius draudimo konsultantus iš viso pasaulio, kurie kiekvienais metais įvykdo tam tikrus numatytus reikalavimus ir gali siekti narystės.

„Ši birželį lankiausi Nešvilyje, JAV, kur vyko MDRT organizacijos metinė konferencija. Ji tęsėsi keturias dienas, buvo surengti įvairūs mokymai“, – šviežiausiais įspūdžiais dalijasi pašnekovė.

„Į mokymus susirenka finansų konsultantai iš visų žemynų. Jų būna tūkstančiai, ir tada supranti, jog gyvybės draudimo ar pensijų kaupimo paslauga yra aktuali visame pasaulyje. Jos svarba nepriklauso nei nuo žmogaus rasės ar tikėjimo, nei nuo mentaliteto ar socialinės padėties.

Allianz Lietuva grupės vadovės R.Mikaliūnienės aistra - kelionės

Mes turime tris pavojus visose šalyse: tai kritinė liga, trauma ir mirtis. Nesvarbu, kokioje šalyje žmogus gyvena, susidūrus su viena iš šių nelaimių, draudimo išmoka yra aktuali“, – kalba R. Mikaliūnienė.

Gyvybės draudimas – ne laimės siekis, bet gyvenimo būtinybė

Pašnekovė sako, jog gyvybės draudimas yra skirtas paprastam gyvenimui, o ne laimės siekiui:

„Taip, nėra populiaru apie tai kalbėti, tai nėra skatinimas pirkti, vartoti ir mėgautis gyvenimu čia ir dabar. Mes siūlome pasirūpinti ateitimi, pagalvoti, kas būtų įvykus nelaimei, atsidėti pinigų ateičiai. Tačiau, kai žmogus atsiduria sudėtingoje situacijoje, tampa dar neramiau, nes tenka galvoti ir apie pinigus.

Kai neturi sveikatos, noro, energijos, o privalai sukti galvą, iš kur gauti pinigų, turbūt yra pats nemaloniausias jausmas. Faktas – gyvybės draudimo išmoka negrąžina sveikatos, tačiau nuima papildomą rūpestį, suteikia galimybę rinktis, kur ir kaip gydytis, paprastai tariant, tiesiog palengvina gyvenimą.“

Allianz Lietuva grupės vadovė Rasa Mikaliūnienė

Pašnekovė sako mačiusi daugybę įvairių situacijų, kaip gyvybės draudimo išmokos keičia žmonių gyvenimus, tačiau bene labiausiai jai įsiminė jaunos, krūties vėžiu susirgusios moters istorija.

„Pamenu, jauna klientė susirgo krūties vėžiu. Ji gavo anuomet didžiulę 75 tūkstančių litų išmoką. Tie pinigai jai labai pravertė. Ji važinėjo gydytis, pirko vaistus ir nesuko galvos, iš kur gauti lėšų pragyvenimui. Pinigai jai užtikrino gyvenimo kokybę. Manau, tai labai svarbu“, – apie savo darbo prasmę kalba R. Mikaliūnienė.

Pasak jos, gyvenimas susideda iš smulkmenų, mažų dalykų. „Įsivaizduokime ir kitokią gyvenimišką situaciją: tėvai kaupė pinigus ir vaikas juos gavo sulaukęs pilnametystės. Jaunuolis nusprendė ne studijuoti, kaip įprasta, bet tuos pinigus investuoti į kokius nors labai brangius kursus. Ir tas pasirinkimas pakeitė jo gyvenimą, jis įgijo kompetencijų, žinių, kurios atvėrė jam galimybes. Taigi, viena smulkmena – apsisprendimas taupyti – vėliau gali pakeisti žmogaus gyvenimą“, – sako pašnekovė.

„Allianz Lietuva“ priklauso vienai didžiausių turto valdymo ir draudimo rinkos lyderių pasaulyje „Allianz“ grupei, veikiančiai daugiau nei 70 pasaulio šalių.

Lietuvos banko duomenimis, „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8 mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31).

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją