„Savo laiką čia galiu planuoti taip, kad jo užtenka ir profesionaliai sportuoti, ir keliauti. O prasmės jausmas apima ne tik tuomet, kai žmonės gauna išmokas nelaimių atvejais, bet ir tada, kai sukaupia kapitalą vaikų studijoms ar savarankiško gyvenimo pradžiai“, – apie profesinį pasitenkinimą pasakoja ji.

Situacijos, kurios paliečia širdį

J. Kriščiūnė sako, kad, kaip ir visi jos kolegos, ji susiduria su situacijomis, kurios labai paliečia širdį:

„Pamenu, dviem mano geroms draugėms buvo diagnozuoti onkologiniai susirgimai. Labai sukrečia tokios žinios. Tačiau atlėgus pirmai emocijai, viduje buvo ir šioks toks ramumas, mat jos abi buvo „Allianz Lietuva“ klientės, iš anksto pasirūpinusios ir kritinių ligų draudimo apsauga, taigi gavo solidžias išmokas kritinių ligų atveju.“

Allianz Lietuva finansų konsultantė Janina Kriščiūnė

Finansų konsultantė sako, kad visuomet savo klientus ragina gerai apsvarstyti, kokia draudimo suma geriausiai atitiktų jų poreikius ir taptų tvirta finansine atrama nelaimės atveju.

„Neretai žmonės drausdamiesi mano, kad pakaks minimalių draudimo sumų, tačiau reikia apgalvoti ir tai, jog kai kurios sunkios ligos pareikalauja ilgo gydymo, reabilitacijos, nedarbingumo. Jeigu žmogus gali sau finansiškai leisti didesnes įmokas ir didesnes draudimo sumas – jo finansinė pagalvė nelaimės atveju tampa minkštesnė. Gavusi išmoką man viena klientė dėkojo už paprotinimą renkantis draudimo sumas ir sakė, kad jai sveikti bus daug lengviau, nereikės galvoti apie finansus, iš ko gyventi, gydytis“, – dalijasi J. Kriščiūnė veiklą įprasminančių akimirkų prisiminimais.

Kai užauga antra klientų karta

Finansų konsultantų kasdienybėje būna ir nemažai linksmų akimirkų. J. Kriščiūnė sako, kad ją labiausiai džiugina, kai į biurą ateina jauni žmonės.

„Smagiausia, kai tėvai sukaupia lėšų, pavyzdžiui, vaikų studijoms, o šie, sulaukę pilnametystės, patys ateina atsiimti sukauptos sumos. Jie išdidžiai tiesia pasą ir klausia, kur rasti Janiną. Tuomet būna tikrai gera“, – šypsosi pašnekovė.

Allianz Lietuva finansų konsultantė Janina Kriščiūnė gyvenimo be sporto neįsivaizduoja

Jos teigimu, būtent tokia gera patirtis su gyvybės draudimu paskatina tuos jaunuolius vėliau sugrįžti kaip naujus klientus.

„Mano dukros klasiokę gyvybės draudimu buvo apdraudęs senelis. Tai buvo jo dovana anūkei. Sulaukusi 18-ojo gimtadienio ji gavo sukauptus pinigus, kuriuos išleido mokslams. Praėjo kiek laiko, ir ji atėjo pas mane sudaryti gyvybės draudimo sutarties sau.

Jaunas žmogus įvertino įžvalgų senelio sprendimą iš anksto ruoštis finansiškai saugiai ateičiai ir kai pati ėmė dirbti, gavo pirmąjį atlyginimą, nusprendė turėti draudimo apsaugą ir pati pradėti taupyti ateičiai, nes suprato, kokia tai naudinga paslauga“, – profesiniu džiaugsmu dalijasi J. Kriščiūnė.

„Allianz Lietuva“ finansų konsultantė sako, kad nutinka net kurioziškų situacijų, kai žmonės net nežino, jog turi draudimą.

Allianz Lietuva finansų konsultantė Janina Kriščiūnė -

„Kartą suaugęs vyras, jau pats turintis šeimą, tik po savo tėčio mirties sužinojo, kad tėtis buvo jį apdraudęs“, – pasakoja J. Kriščiūnė.

Jaunimas taupo, vyresni mąsto ir apie ligas

J. Kriščiūnė sako, jog žiūrėdama į savo klientus gali drąsiai teigti – jau auga antra karta, kuri supranta gyvybės draudimo naudą.

Tiesa, pasak jos, jaunimo ir vyresnių žmonių prioritetai kiek skiriasi: „Jaunimas labiau supranta taupymą, investavimą, jie mažiau galvoja, kad kažkas negera nutiks, jog galbūt susirgs. Vyresni jau mokosi iš savo klaidų, mato, kad niekas iš šalies nepuls aukoti ir dovanoti tūkstančių eurų nelaimės atveju.“

Pašnekovė sako, kad labai dažnai susimąstyti apie gyvybės draudimo reikalingumą žmones paskatina artimųjų netektys.

„Kita vertus, ne tik baimė, bet ir meilė sau verčia žmones draustis“, – pastebi finansų konsultantė. Ir primena, kad net mažus vaikus galima apdrausti nuo įvairių, taip pat ir kritinių ligų.

„Įvairios ligos jaunėja, kritinės ligos taip pat. Kartais ir vaikams prireikia pagalbos. Skaudu žiūrėti, kaip per įvairias akcijas jiems renkama finansinė parama. O juk draudimo dėka galima pasirūpinti ir jais“, – sako J. Kriščiūnė.

Kas mane labiau mylės, nei aš pati?

Nors profesinė veikla ir labai svarbi, tačiau J. Kriščiūnė savęs darboholike nevadina.

„Tolygiai paskirstau laiką profesinei veiklai, savo pomėgiams, šeimai. Savęs tikrai nepamirštu, nes kas gi mane labiau mylės, jei ne aš pati? O man svarbu gyventi aktyviai“, – šypsosi pašnekovė.

J. Kriščiūnė pasakoja, jog sportą pamėgo dar besimokydama vidurinėje mokykloje. Jau tuomet kaip lengvaatletė atstovaudavo savo mokymo įstaigai įvairiose varžybose, lankė sporto mokyklą. Su sportu nesiskiria iki šiol.

Allianz Lietuva finansų konsultantė Janina Kriščiūnė

„Profesionaliai užsiimu CrossFit (funkcinėmis treniruotėmis ), dalyvauju savo amžiaus grupės varžybose. Pernai atstovavau Lietuvai Aruboje. Gaila tik, kad Lietuvoje nėra daug brandaus amžiaus moterų, kurios rinktųsi profesionalų sportą“, – apgailestauja ji.

Janina sako, jog nepasiekiamų dalykų gyvenime nėra: „Svarbu tik susiplanuoti ir susidėlioti darbus. Jei padalini tortą mažais gabalėliais, tai po truputį jį ir suvalgysi. Taip ir su viskuo.“

Kalbėdama apie ateities perspektyvas, J. Kriščiūnė džiaugiasi, kad tarp finansų konsultantų yra ir vyresnio amžiaus žmonių. Tai ir pačią motyvuoja kuo ilgiau neapleisti šios veiklos: „Gyvybės draudimas kuo toliau, tuo labiau reikalingas. Su kritinėmis ligomis susiduria vis jaunesni žmonės.“

Pašnekovė sako, kad būtent laisvas grafikas jai yra bene pagrindinis variklis pasirinktame profesiniame kelyje: „Pati susidėlioju darbus, o jei kažkas nepavyksta, tai nieko negaliu kaltinti, tik save, kad kažko nepadariau. Čia niekas nuo 8 ryto iš lovos neverčia, tačiau mane gena motyvacija atlikti visus darbus ir visur spėti, turėti suplanuotas atostogas. O planuoju aš viską, kai kuriuos dalykus –net pusmečiui į priekį.“

Allianz Lietuva finansų konsultantė Janina Kriščiūnė gyvenimo be sporto neįsivaizduoja

Kalbėdama apie 14 metų patirtį su „Allianz Lietuva“, J. Kriščiūnė sako, jog finansų konsultanto veiklą galima lengvai įsimylėti, net jei pradžioje nėra lengva, ne viską supranti: „Finansų konsultantas turėtų būti mėgstantis bendrauti, komunikabilus, nebijoti užkalbinti nepažįstamą žmogų. Svarbu ir nesidrovėti paprašyti pagalbos – jei kas neaišku, „Allianz Lietuva“ kolegos visuomet patars.“

Ji džiaugiasi, jog įkalbėjo prie „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų gretų prisijungti ir savo draugę: „Pamačiau, kad žmogus, sąžiningas, stengiasi, tačiau vadovai to nevertina. O čia taip nebūna. „Allianz Lietuva“ visuomet esame vertinami už pastangas, norą tobulėti.“

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)