Ligą išdavė pilvo skausmas

„Allianz Lietuva“ finansų konsultantė Vilma Gabrilavičienė pasakoja kaupianti atmintyje pamokančias klientų istorijas, kurios priverčia stabtelėti ir susimąstyti, koks gyvenimas trapus, ir ką galime padaryti patys, saugodami jo stabilumą.

„Prieš gerus metus mane sukrėtė ilgametės klientės patirtis. Kurį laiką moterį kamavo stiprūs pilvo skausmai, pradžioje – kentėjo, tikėjosi, jog nuovargis, sėdimas darbas daro savo. Kadangi klientei beveik 50 metų, moteris įtarė, jog tai ir amžėjimo pasekmė. Ji pradėjo daugiau judėti, sveikiau maitintis, tačiau skausmai nedingo. Klientė kreipėsi į gydytojus, tačiau atlikę ginekologinė apžiūrą, vidaus organų echoskopiją nieko įtartino nepastebėjo. Skausmo priežastis taip ir liko neišaiškinta. Deja, vieną dieną pilvo skausmai tapo tokie stiprūs, jog teko kviestis greitąją medicinos pagalbą. Ligoninėje, atlikus reikiamus tyrimus, buvo diagnozuotas storosios žarnos navikas ir atlikta operacija“, - pasakoja V. Gabrilavičienė.

Finansų konsultantė tikina, jog ši klientė, visuomet buvusi veikli, puikios nuotaikos, dirbusi mėgstamą darbą grožio srityje, buvo sukrėsta išgirdusi vėžio diagnozę. Tačiau pozityvumą jai grąžino būtent „Allianz Lietuva“ išmoka, mat šiuo atveju ji siekė daugiau nei 13 tūkst. eurų ir tapo nemenka finansine atrama sunkiu metu.

Asmeninių finansų valdymas – vis aktualesnis

Ši istorija primena, jog sveikata turime rūpintis kasdien ir verčia susimąstyti apie tai, jog laiku sudėti draudimo saugikliai sunkiu metu padeda išlaikyti finansinį stabilumą.

„Visuomet klientams patariu – rūpinkitės savimi, tikrinkitės sveikatą, o gyvybės draudimu ir kritinių ligų apsauga pasirūpinkite kaip įmanoma anksčiau. Ši klientė, sumažėjus uždirbamoms pajamoms, norėjo rasti sprendimą, kuris padėtų ne nutraukti gyvybės draudimo sutartį, o ją išlaikyti. Pasakojo, jog nutikus nelaimei, neturėtų tiek būtinojo rezervo santaupų, kurios leistų kelis mėnesius nedirbti. O dirbant grožio srityje, kai pajamos nėra pastovios, taupyti savarankiškai, neturint įgūdžių, reikiamų žinių, dar sunkiau“, - akcentuoja V.Gabrilavičienė.

Finansų konsultantė sako, jog tokiais atvejais su klientu sėda prie bendro stalo ir kalbasi apie finansines galimybes, asmeninių finansų valdymo pagrindus, kurie padėtų ne tik išlaikyti turimą gyvybės draudimo sutartį finansiškai sunkesniu periodu, bet ir apie tai, kaip reikėtų racionaliai paskirstyti gaunamas pajamas.

„Su šia kliente taip pat radome sprendimą, padėjusį jai išlaikyti turimą gyvybės draudimo sutartį, kritinių ligų apsaugą. Likimo pirštas – praėjus keliems mėnesiams po pokalbio, jai buvo diagnozuotas storosios žarnos vėžys. Klientė tikino tuomet išsigandusi dėl ligos, bet likusi rami dėl to, kad nepatirs finansinių sunkumų, galės gydytis ir išlaikyti šeimą nemažindama poreikių, nesiverždama diržų“, - sako V.Gabrilavičienė ir priduria, jog tokios situacijos geriausiai iliustruoja, ką reiškia turėti tvirtą finansinį „Allianz Lietuva“ užnugarį.

Ne veltui sakoma, jog savo sveikata turime pasirūpinti šiandien, kad netektų apgailestauti rytoj.

Lietuvos banko duomenimis „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01 – 2022-12-31).

Išmokos Allianz Lietuva gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų (Allianz Lietuva 2022-12-31).

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją