Giminaitės mirtis paskatino išlaikyti gyvybės draudimą

„Turiu klientą, su kuriuo dar pernai, per kasmetinį susitikimą, kalbėjomės apie jo turimą gyvybės draudimo sutartį su „Allianz Lietuva“. Tai – ilgųjų reisų vairuotojas, žmogus, kuriam netrukus sukaks 60 metų. Atsidavęs darbui, į reisus vyksta nuolat, retai sau leidžia ilgesnį poilsį nuo darbo.

Pamenu, tąsyk pasakojo, jog algų karpymas palietė ir jį, svarstė atsisakyti papildomų – kritinių ligų, traumų ar stacionarinio gydymo – draudimo apsaugų. Tuo metu sutarėme, kad jis dar pasvarstys, ar tikrai ramiau gyventų tų apsaugų neturėdamas, ir atsisveikinome sutarę pasikalbėti po poros mėnesių“, – prisimena V. Varžinskienė.

Vyr. finansų konsultantė pasakoja, jog praėjus sutartam laikui, klientas paskambino sunerimęs. Užsienyje gyvenusiai jo giminaitei buvo diagnozuotas krūties vėžys, ketvirtos stadijos, ir moteris greitai mirė. Išgydyti nepavyko. Deja, giminaitė neturėjo gyvybės draudimo – jai mirus, šeima neteko didelio finansinio ramsčio, tad tragedijos artimoje aplinkoje buvo dvi: giminaitės netektis ir finansinė praraja.

„Tai giliai sukrėtė mano klientą, žmogus pasinėrė į darbą dar stipriau. Ne tik tam, kad atitrauktų save nuo liūdesio, bet ir dėl to, kad norėjo labiau finansiškai padėti užsienyje likusiems gyventi artimiesiems. Šis sukrėtimas paskatino ne tik išlaikyti savo gyvybės draudimo sutartį, bet ir neapkarpyti turimų papildomų apsaugų“, – tikina finansų ekspertė.

Prostatos vėžys – ilgųjų reisų vairuotojų rykštė

Pasak V. Varžinskienės, tenka apgailestauti, kad kai kurie žmonės savo gyvybės ar sveikatos nevertina tol, kol juos ištinka tragedijos, artimųjų netektys. Štai tada jie susiima.

„Po šios tragedijos praėjus vos pusmečiui, mano klientui buvo diagnozuotas pažengusių stadijų prostatos vėžys. „Allianz Lietuva“ jam išmokėjo daugiau nei 22 tūkst. eurų siekiančią išmoką už kritines ligas. O įsivaizduokite, kas būtų, jei žmogus būtų nutraukęs sutartį“, – kviečia susimąstyti vyriausioji finansų konsultantė.

V. Varžinskienė tikina, jog žmonės neretai svarsto, kad turint nedideles pajamas, gyvybės draudimo sutartį, papildomas apsaugas išlaikyti bus sunkoka, brangu. Tačiau iš tiesų – atvirkščiai.

„Kur kas sunkiau išgyventi netekus pajamų šaltinio, susirgus sunkia liga, laikinai ar visai netekus darbingumo, patyrus skaudžią traumą. Mėgstu sakyti, jog geriau atsisakyti vakarienių restoranuose, taksi paslaugas iškeisti į pasivaikščiojimą pėsčiomis, bet padaryti viską, kad turėtumėte gyvybės draudimą ir papildomas apsaugas, kurios, nutikus nelaimei, kaip ir šiam klientui, bus didelė finansinė atrama“, – tikina „Allianz Lietuva“ vyr. finansų konsultantė.

Lietuvos banko duomenimis „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31).

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją