Sveikatos patikra buvo lemtinga

„Allianz Lietuva“ patarėja A. Nikė sako, jog savo praktikoje vis dažniau pastebinti, jog sunkios ligos jaunėja ir yra diagnozuojamos vaikams.

„Tikriausiai praėjo tie laikai, kai vaikai dažniausiai patirdavo traumas aktyviai dūkdami lauke, dabar, deja, jiems tenka kovoti ir su sudėtingomis ligomis. O kai kurios jų – visam gyvenimui, tad tai tampa iššūkiu visai šeimai. Turėjau praktikoje vieną istoriją, kai šeima grįžo iš emigracijos ir nutarė savo gyvenimą toliau kurti Lietuvoje, susirado darbus, vaikus užregistravo į ugdymo įstaigas. Taip pat jie pasirūpino ir gyvybės draudimo sutartimis visai šeimai. Tai buvo vienas geriausių sprendimų jų gyvenime – jie tuo jau spėjo įsitikinti. Mat vienai šeimos atžalai buvo diagnozuotas I tipo cukrinis diabetas“, – sako A. Nikė.

Pasak A. Nikės, prieš pradedant naujus mokslo metus klientų atžaloms teko pereiti profilaktinę medicinos patikrą, kurios reikalauja visos ugdymo įstaigos. Tad tikrinantis sveikatą, atlikus kraujo tyrimus vienai jų dukrai buvo įtartas, o vėliau ligoninėje diagnozuotas I tipo cukrinis diabetas.

Allianz Lietuva patarėja Alina Nikė

Šeimai tvirtumo suteikė draudimo išmoka

„Praėjus kelioms dienoms po to, kai išgirdo ligos dukrai diagnozę, man paskambinę klientai atrodė tikrai sumišę, tačiau prisiminė, jog vaikams sudarytas gyvybės draudimo sutartis buvo papildę ir apsaugomis nuo kritinių ligų. Netrukus juos pasiekė daugiau nei 15 tūkst. eurų išmoka. Ir man buvo ramu, jog šeimai bus mažiau finansinių turbulencijų taikantis prie naujo gyvenimo ritmo, tiek šeima suprato, jog gyvybės draudimas išties yra tvirta finansinė atrama sunkiu metu“, – pasakoja „Allianz Lietuva“ patarėja.

Pasak jos, nors I tipo cukrinis diabetas nėra visiškai išgydomas, bet liga valdoma. Tiesa, tai kainuoja nemenkus pinigus. Klientų teigimu, moderni insulino pompa kainuoja apie 10 tūkst. eurų, tačiau labai palengvina ligos stebėjimą ir valdymą. Tai – didelė pagalba rūpinantis vaiko gyvenimo kokybe.

„Be to, mergaitei teks ne tik stebėti cukraus lygį, tėvams pasirūpinti insulinu, bet ir itin rūpintis savo mityba. Tėvai teigė, jog dietologo konsultacijos nėra pigios, o šios ligos valdymui – ypatingai svarbios. Tad išmokos sumą paskirsčius protingai, ji ne vienerius metus leis rūpintis dukros liga neišleidžiant tam pinigų iš einamojo šeimos biudžeto ar santaupų“, – pabrėžia A. Nikė.

„Allianz Lietuva" – viena iš Lietuvos gyvybės draudimo rinkos lyderių pagal išmokas gyvybės draudimo klientams nelaimės, ligų, traumų ar netekčių atveju.

Nuo šių metų pradžios „Allianz Lietuva" išmokėjo 2,4 mln. eurų gyvybės draudimo klientams nelaimės, ligų, traumų ar netekčių atveju.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją