Tvirta finansinė padėtis suteikia užtikrintumo kovai su liga

Pasak gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ finansų konsultantės Sigitos Zubrickienės, sunkių gyvenimo momentų, nelaimių ir ligų numatyti neįmanoma. Tačiau įmanoma ir verta užsitikrinti finansinę pagalvę sunkios ligos ar nelaimės atveju.

„Prieš porą mėnesių vienai mūsų įmonės klientei buvo diagnozuotas pažengusios stadijos krūties vėžys, pradėtas chemoterapinis gydymas. Gydytojai, klientės teigimu, svarsto ir chirurginį naviko šalinimą. Po diagnozės klientė paskambino susirūpinusi, kas bus. Ar užteks jėgų kovoti su liga, kai tau jau gerokai per 50.

Kol ji save įtikinėjo, kad pasiduoti nevalia, ją pasiekė ir solidi, daugiau nei 27 tūkst. eurų „Allianz Lietuva“ išmoka, mat moteris ilgus metus turėjo ir papildomą kritinių ligų apsaugą. Tuomet ji paskambinusi pasakė, jog būtent draudimo išmoka jai leido suprasti, kad vėžiui ji nepasiduos. Juk tokios sumos pakaks ir plastinei krūtų rekonstrukcijai, jei to prireiktų, ir specialiems masažams, psichologo konsultacijoms, ilgai truksiančiai reabilitacijai“, – pasakoja S. Zubrickienė.

 Allianz Lietuva finansų konsultantė Sigita Zubrickienė

Be finansinio saugiklio sveikti sudėtinga

Pasak finansų konsultantės, tai ne pirma klientė, kuri būtent įvertinusi savo finansinę padėtį, nusprendžia, pakaks jėgų kovoti su liga, ar ne.

„Jeigu žmogus neturi tos finansinės pagalvės, vadinamos gyvybės draudimu, apsaugos nuo kritinių ligų ar bent apvalios sumos santaupų kritiniu atveju, neretas pats pasirašo sau nuosprendį. Pastebėjau, jog tie, kurie finansinius saugiklius susideda iš anksto, net juodžiausiais gyvenimo momentais išlieka pozityvesni ir daug užtikrinčiau sako, jog nepasiduos“, – dalijasi mintimis konsultantė.

Kalbant apie vėžinius susirgimus, „Allianz Lietuva“ Išmokų skyriaus duomenimis, pastaruosius trejus metus daugiausia išmokų už onkologinius susirgimus sudaro būtent išmokos dėl krūties vėžio. 2023 metais išmokos dėl krūties vėžio sudarė 21 proc. visų išmokų už onkologinius susirgimus.

Vėžį pažino iš arti – liga išmokė ieškoti saugiklių

„Allianz Lietuva“ finansų konsultantė tikina, jog pasitaiko klientų, kurie sudarydami gyvybės draudimo sutartį, nepageidauja papildomų apsaugų nuo traumų ar kritinių ligų, tačiau apsigalvoja tuomet, kai onkologinė liga aplanko artimuosius ar net pasiglemžia jų gyvybes.

„Kartais klientai teiraujasi, ar pati turiu gyvybės draudimą. Visuomet papasakoju, jog turiu ne tik jį, bet taip pat ir ilgametę savo pačios kovą su krūties vėžiu. Jeigu nežinočiau, kiek kainuoja gydymas, specialios mankštos, galbūt kalbėčiau kitaip. Tačiau kai jau maniau, kad pati išsilaisvinau nuo šios ligos, buvo aptikta metastazių, ir mano kova tęsiasi. Kiekvieną mėnesį ji man atsieina apie 500 eurų. Tad aš žinau, ką reiškia gyvybės draudimo išmokos tiek gydantis, tiek diagnozavus ligą ir kiek jos palengvina gyvenimą, kai nereikia tam leisti pinigų iš algos“, – asmenine patirtimi dalijasi S. Zubrickienė.

Finansų konsultantės teigimu, ieškoti kuo daugiau finansinių saugiklių ją paskatino ne tik onkologinė liga, bet ir mintis – kas pasirūpins šeima, jeigu pačios neliktų.

Sigitos teigimu, tai tamsios mintys, daugelis jų vengia. Tačiau šeimai praradus artimąjį, ir taip būna be galo sunku, tad finansų konsultantės pareiga bent jau pasirūpinti, kad šeima nepatirtų didelių finansinių sunkumų. Apie tą, tikriausiai, turėtų susimąstyti visi, kurie turi šeimas, ypač pagrindinis šeimos maitintojas ar maitintoja.

„Allianz“ – vertingiausias draudimo prekių ženklas pasaulyje (Interbrand Best Global Brands rating 2023).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)