Bendraminčiai užaugino tradiciją

„Allianz Lietuva“ darbuotojai – ilgamečiai kraujo donorai, kurie nuo seno nepraleisdavo progos donuoti kraujo, vos išgirdę apie kurios nors kraujo grupės atsargų trūkumą. O kai kurie ilgus metus kraujo dovanoja nuolat, periodiškai. Įmonės generalinė direktorė Asta Grabinskė, pastebėjusi šią komandinę iniciatyvą nusprendė dar labiau suvienyti tiek centrinio biuro darbuotojus, tiek finansų konsultantų tinklą ir įvesti kasmetinę kraujo donorystės tradiciją, organizuojamą kartu su Nacionaliniu kraujo centru.

„Mūsų įmonės gretose gausu socialiai atsakingų žmonių, kai kurie jų – ilgamečiai kraujo donorai. Ir jų kasmet daugėja. Mūsų įmonės kultūroje tiesiog užkoduotas rūpestis žmonėmis, nuo gyvybės draudimo – iki kraujo donacijų. Tad prieš 17 metų nutarėme, jog suvienysime jėgas kasmet, dovanosime kraujo patys ir kviesime prisijungti kolegas, šeimos narius, bičiulius, klientus – visus, kuriems rūpi, kad išgyventų ir pasveiktų tas, kuris guli ligos patale. Kuo daugiau verslų, įmonių, viešųjų įstaigų perims šią gerąją praktiką, tuo daugiau pasieksime mes, kaip visuomenė. Būsime saugūs ir žinosime, jog ištikus nelaimei mumis pasirūpins“, – sako A. Grabinskė.

Allianz Lietuva gyvybės draudimas UAB generalinė direktorė Asta Grabinskė

Vienas kraujo donoras gali išgelbėti net trijų žmonių gyvybes, tai – vienas iš pagrindinių variklių, mat prie šios iniciatyvos kasmet prisijungdami įmonės darbuotojai, finansų konsultantai visuomet džiaugiasi – kažkam pasveikti bus lengviau, o kažkas gaus antrą progą gyvenimui.

„Kasmet prie mūsų iniciatyvos prisijungia vis daugiau šios iniciatyvos entuziastų, kraujo donorų skaičiai vis auga. Pernai metai buvo rekordiniai: mūsų iniciatyva išplito per 15 Lietuvos miestų, kraujo dovanojo net 412 kraujo donorų, iš viso kartu paaukojome 185,4 litro kraujo. Prisidėjome prie 1236 gyvybių išsaugojimo“, – pasakoja A. Grabinskė.

„Allianz Lietuva“ kraujo donorystei ruošiasi iš anksto

„Allianz Lietuva“ Elektrėnų biuro grupės vadovė R. Ščerbavičienė sako, jog pernai Elektrėnuose esančiame įmonės biure organizuotoje kraujo donorystės iniciatyvoje susirinko daugiau nei 200 paaukoti kraujo pasiryžusių žmonių. Tai buvo didžiausias šio biuro rekordas nuo pat iniciatyvos pradžios:

„Norinčių paaukoti kraujo buvo be galo daug, deja, dalis užsiregistravusiųjų donuoti negalėjo dėl nusilpusių kraujo rodiklių, slogos ar gerklės skausmo, neseniai darytų tatuiruočių ir panašiai. Ir vis tiek kraujo donorų atėjo tiek, kad NKC net pritrūko maišelių, į kuriuos imamas kraujas. Matyt jie nesitikėjo, jog tokią minią galime sukviesti kilniam tikslui.“

Pasak R. Ščerbavičienės, jau yra ir „Allianz Lietuva“ kraujo donorystės iniciatyvai ištikimų klientų, kurie kasmet laukia – kada gi bus galima ateiti ir dovanoti kraujo. Vienas tokių, kasmet dovanojantis kraujo – Elektrėnų meras, kuris šiemet ir bus pirmasis donoras.

„Šiemet viena elektrėniškė pasakojo, jog pasidariusi kraujo tyrimus net papildomai gėrė geležies papildus, kad tik prasidėjus mūsų iniciatyvai, galėtų aukoti kraujo. Kasmečiai donorai tam nuoširdžiai ruošiasi iš anksto: laikosi paros režimo, sveikiau maitinasi. Nuolat sulaukiame padėkų už tai, kad „Allianz Lietuva“ rūpi kraujo donorystė, dėkoja ir tie, kurių giminaičiai guli ligoninėje ir galbūt vieno iš mūsų padovanotas kraujas bus jiems reikalingas. Tai mums viena prasmingiausių tradicijų ir iniciatyvų“, – tikina R. Ščerbavičienė.

Allianz Lietuva Elektrėnų biuro grupės vadovė R. Šcerbavičienė su vyru Allianz Lietuva kraujo donorystėje

„Gera, kai mūsų klientai ne tik pasitiki mūsų įmone patikėdami savo finansinę ateitį, taupydami vaikų studijoms ar oriai senatvei, bet ir palaiko mūsų socialines iniciatyvas. Kraujo donorystės iniciatyvos metu tikrai juntame, jog esame viena didelė bendruomenė.

Esu dėkinga, kad mūsų kraujo donorų gretos auga kasmet ir didžiuojuosi, jog tiems, kuriems to reikia, galime ne tik padėti užsitikrinti finansiškai saugią ateitį, bet ir ištiesti pagalbos ranką“, – pasakoja A. Grabinskė.

Kraujo donorystės startas Elektrėnuose ir Kėdainiuose

Kaip ir kiekvieną rudenį, „Allianz Lietuva“ kartu su NKC skelbia kraujo donorystės iniciatyvą visoje šalyje, miestuose ir miesteliuose, kuriuose įsikūrę įmonės skyriai ar biurai. Šis rugsėjis – ne išimtis. „Allianz Lietuva“ kraujo donorystės banga šiais metais startuos Elektrėnų (rugsėjo 26–27 d.) ir Kėdainių (rugsėjo 26 d.) biuruose.

Allianz Lietuva ir NKC organizuojamos kraujo donorystės iniciatyvos artimiausios datos

„Elektrėnuose kasmet sukviečiame didžiausias gretas geros valios žmonių, norinčių prisidėti prie mūsų kilnios misijos ir padėti tiems, kuriems to reikia labiausiai. Tad ir šiais metais, labai kviečiame atvykti į „Allianz Lietuva“ Elektrėnų biurą ir būti tarp tų, kurie gelbėja gyvybes. Gyvenančius kituose miestuose kviečiame sekti mūsų kraujo donorystės iniciatyvos naujienas „Allianz Lietuva“ socialiniuose tinkluose. Juk visi kartu galime prisidėti prie to, kad mums nebetektų išgirsti, jog vėl kritiškai sumažėjo kraujo atsargos“, – sako R. Ščerbavičienė.

Gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ kartu su NKC inicijuojama kraujo donorystės iniciatyva rugsėjo – lapkričio mėnesiais Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose miestuose įsikūrusiuose įmonės skyriuose, biuruose bei NKC padaliniuose kvies visus norinčius, neabejingus nelaimės ar ligos ištiktiems žmonėms, prisijungti prie kilnios misijos ir padovanoti kraujo tiems, kuriems to reikia labiausiai.

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją