Pomėgis virto sėkmingu darbu

Kiekviena diena T. Kvasiliui – lyg šventė. Jis daugiau nei 15 metų sėkmingai kopia karjeros laiptais „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovėje. Anot jo, finansų konsultanto profesija persipina ir su laisvalaikiu.

„Šioje srityje ir atsidūriau todėl, kad man labai patiko finansai. Vytauto Didžiojo universitete studijavau istorijos mokslus, tačiau tuo pačiu metu daug domėjausi investavimu į akcijas. Man mama duodavo 30 litų, turėdavau su šia suma išgyventi visą savaitę. Išgyvendavau ir dar susitaupydavau. O sutaupytus pinigus investuodavau. Vasarą užsidirbdavau ir užsienyje. Buvo įdomu tai, kad mama juk duodavo 30 litų, o aš sugebėdavau investuoti ir turėti 50 tūkst. litų. Aišku, 2008 metų krizė tą pakoregavo. Tačiau tada pradėjau svarstyti: būti istorijos mokytoju ar dirbti finansų srityje? Supratau, kad finansų tema man žymiai įdomesnė“, – pasakoja ekspertas.

T. Kvasilius teigia, kad apsisprendęs savo gyvenimą susieti su finansais jis prisijungė prie „Allianz Lietuva“ komandos. Tuomet jis suprato, kad investicijos perkant tam tikrą populiarią akciją ar kažkokią kriptovaliutą yra tam tikras veiksmas. Tačiau investavime, taupyme ir esminiuose finansuose būtinas procesas.

„Įmonėje „Allianz Lietuva“ aš ir įgijau šį suvokimą. Juo dabar dalinuosi su savo klientais“, – sako specialistas.

Profesionalumą įrodo prestižinės organizacijos įvertinimas

T. Kvasilius pasakoja, kad dar studijuodamas universitete pirmuosiuose kursuose įgijo ir nemažai žinių apie finansus. Jis džiaugiasi, kad galėjo mokytis ekonomikos, logikos.

„Tačiau, mano nuomone, visas išsilavinimas – bendravimas su žmonėmis. Svarbiausia juk – žmogiškieji santykiai. Aš turiu labai daug klientų, iš kurių pats mokausi. Tad, manau, kiekvienas žmogus turi šansų savo srityje tapti ekspertu, jei tik skiria tam pakankamai laiko“, – įsitikinęs pašnekovas.

Įmonės „Allianz Lietuva“ atstovas pasakoja, kad draudimo ir pensijų fondų investavimo tarpininkus visame pasaulyje vienija tarptautinė organizacija „Million Dollar Round Table“. Į ją patenka vos 1 proc. geriausių pasaulyje finansų konsultantų.

„Dėl užsispyrimo ir skiriamo laiko šioje organizacijoje man pavyksta pasiekti išties gerus rezultatus, tad jau 8 metus galiu dalyvauti ir jų konferencijose. Pirmą kartą šios organizacijos konferencijoje sudalyvavau 2014 metais Toronte. Ten buvo susirinkę 10 tūkst. geriausių pasaulio finansų konsultantų. Į konferenciją vyko ir 10 atstovų iš Lietuvos – bene visi jie buvo iš „Allianz Lietuva“ įmonės.

Bendraudamas su amerikiečiais, kanadiečiais, airiais, britais, supratau, kad lygiai tos pačios problemos egzistuoja tiek Vakaruose, tiek pas mus. Ir nors mums kartais atrodo, kad mūsų problemos yra vietinės reikšmės, pavyzdžiui, vaikų mokslai, pensija, sveikatos draudimas, tačiau jos bendros visame pasaulyje“, – pabrėžia T. Kvasilius.

„Allianz Lietuva“ vyr. patarėjas-ekspertas Tadas Kvasilius

Anot jo, grįžęs po tokios konferencijos natūraliai būni įkrautas motyvacijos ir gali produktyviai dirbti su klientais bei jiems pasakoti apie tai, kad kiekvienas iš mūsų esame atsakingas už savo finansinę gerovę.

Su klientais – ne tik konsultacijos, tačiau ir bendri pomėgiai

„Allianz Lietuva“ bendrovės vyr. patarėjas-ekspertas su savo klientais bendrauja nuolatos: su jais vyksta žiūrėti krepšinio varžybų, bėga maratonuose, drauge aptarinėja ir investavimo galimybes.

„Žmogus, kuris tiki tavo idėjomis, natūraliai tampa tavo bičiulis. Man labai įdomu bendrauti su savo klientais, nes jie visi užsiima labai skirtingomis veiklomis. O mane taip pat domina įvairūs dalykai. Taip bendraudamas įsitraukiu ir pats, įtraukiu ir klientus“, – pasakoja pašnekovas.

T. Kvasilius įsitikinęs – tik geriau pažinęs savo klientus jis gali atliepti jų poreikius. „Allianz Lietuva“ atstovas vadovaujasi skambiu šūkiu – „Duosiu jums finansinį receptą.“

„Aš kasdien išdalinu daug įvairių patarimų. Žinoma, ne visi jais pasinaudoja, tai visai normalu. Tačiau tų žmonių, kurie tais patarimais pasinaudoja, poreikiai keičiasi. Žmonės sukuria šeimą, žmonės išsiskiria, jie augina vaikus, kurie vėliau sukuria savo gyvenimą ir išeina gyventi savarankiškai. Tad, keičiantis poreikiams, keičiasi ir finansinis receptas“, – įžvalgomis dalinasi specialistas.

Jis skaičiuoja, kad yra „išrašęs“ apie 3 tūkst. tokių vadinamųjų finansinių receptų – būtent tiek įvairių susitikimų su klientais yra turėjęs.

Geri darbai ir prasminga veikla – tiesiog būtini

Finansų ekspertas prisimena vieno savo dėstytojo mintį: „Jei tu neprisidedi prie visuomenės bendro gėrio – tu esi nulis.“ Pats T. Kvasilius visada stengiasi dalyvauti prasmingose iniciatyvose.

„2007 metais dalyvavau „Misija Sibiras“. Vėliau, net 8 metus iš eilės, važiavau į Rusiją tvarkyti kapaviečių, atidaviau taip vadinamąją duoklę, kaip sugebėjau. Važiavau ir į mokyklas, bendravau su mokiniais. Dalyvauju „Allianz Lietuva“ organizuojamose kraujo donorytės iniciatyvose. Esu įsitikinęs – mes turime tam tikras pareigas savo valstybei“, – pabrėžia pašnekovas.

„Taip pat aš labai mėgstu bėgioti. Juk bėgdamas tu būni su savimi, taip „prasivalo“ galva. Bėgiojant ateina ir daug puikių idėjų. O jei bėgi su draugais ir bičiuliais, gali dalintis idėjomis bei mokytis“, – teigia T. Kvasilius.

Kažkada, būdamas konferencijoje Bostone, jis rado laiko sudalyvauti ir paramos bėgime. Tai, anot jo, neįkainojama patirtis.

Linki drąsos ir nebijoti suklupti

T. Kvasilius taip pat veda seminarus apie finansų konsultanto profesiją. Jis įsitikinęs, jog žmonės dažnai pervertina tai, ką gali padaryti per vienerius metus. Tačiau jie neįvertina, ką gali padaryti per dešimtmetį.

„Jeigu tu kasdien padarai bent vieną mažą veiksmą, tas dalykas kaupiasi į tam tikrą patirčių fondą. Linkiu kiekvieną dieną kelti sau kažkokį iššūkį, pasistengti, kad ta diena būtų kažkuo kitokia. Iš savo klientų tikrai žinau viena – mes nežinome, kiek laiko mums skirta būti šioje žemėje“, – sako pašnekovas.

Jis linki visiems džiaugtis bei įvertinti tai, ką turi. T. Kvasilius pabrėžia – sėkmingi žmonės tikrai ne kartą krito, susidūrė su nesėkmėmis bei sunkumais, tačiau svarbiausia, jog sugebėjo atsistoti.

„Kuo žmogus daugiau daro, tuo daugiau išgyvena įdomių patirčių bei rizikų, nugali savo baimes. Taip jis dažniau suklumpa, tačiau dažniau ir pakyla su nauja patirtimi bei stiprybe. Viduje gal ir bijai, tačiau stengiesi, galbūt net kažkiek apsimeti drąsiu. Tada įsijauti ir patiki, kad ir esi drąsus“, – tvirtina ekspertas.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją