Apie inkstų vėžį išdavė nugaros skausmai

„Jeigu skausmai, nesvarbu, kurioje kūno vietoje kartojasi, ilgai neapleidžia, reikia jų neignoruoti. Visais atvejais raginu eiti pasitikrinti. Jau geriau sugaišti tą pusdienį gydytojo kabinete ir sužinoti, jog viskas gerai, nei pradelsti ir išgirsti sunkios ligos diagnozę“, – sako tokį patarimą duodanti kiekvienam klientui „Allianz Lietuva“ ilgametė patarėja ir finansų konsultantė Alina Nikė.

Pasak A. Nikės, klientų istorijos kalba pačios už save ir neretai tenka rūpintis išmokomis būtent po to, kai žmonės ilgą laiką ignoruoja kūno siunčiamus signalus apie gresiančią ligą.

„Prieš kurį laiką teko bendrauti su ilgamečiu klientu. Vyriškis perkopęs ketvirtą dešimtį, žmonių žmogus, visuomet labiau pasirūpinantis kitais, nei savimi. Pasakojo, jog kelis mėnesius kentė nugaros skausmus, tačiau, manė, jog kaltas jau ne pirmos jaunystės čiužinys, sėdimas darbas ar nedidelis aktyvumas. Deja, pasitikrinęs tik profilaktiškai išgirdo inkstų vėžio diagnozę“, – pasakoja A.Nikė.

Gyvybės draudimas – sudedamoji gyvenimo kokybės dalis

Patarėja tikina, jog net ir anksti diagnozuota onkologinė liga pareikalauja laiko gydymuisi, sveikatos stiprinimui, reabilitacijoms.

„Šis klientas neteko darbingumo bent trims mėnesiams. Pirmiausia teko iš inkstų pašalinti auglį, tada sekė kitos onkologinės procedūros ir reabilitacija. Pamenu, klientas paskambino dėkodamas, jog jį pasiekė daugiau nei 12 tūkst. eurų „Allianz Lietuva“ išmoka. Sakė, jog šių pinigų pakaks ne tik pragyvenimo reikmėms padengti, išlaikyti šeimą, bet ir pasirinkti geriausią reabilitacijos paketą viename jo pamėgtų Lietuvos kurortų. Jis nebuvo iš tų, kurie taupytų juodai dienai, bet finansiniu saugikliu pasirūpino iš anksto“, – tikina A.Nikė.

Pasak specialistės, retas žmogus taupo ligoms ir nelaimėms. Dažniau žmonės renkasi taupyti ateičiai, svajonėms, tam, kas pozityvu.

„Tai yra teisinga logika tuo atveju, jeigu žmogus susidėjo reikiamus finansinius saugiklius. Štai čia ir gali pagelbėti gyvybės draudimas, kaip gyvenimo kokybės garantas ištikus ligai ar nelaimei. Jeigu žmogus pasirūpina gyvybės draudimu, kritinių ligų ar traumų apsaugomis, jis dali taupyti gražiausioms svajonėms ir palikti nerimą, iš ko teks gyventi ar gydytis susirgus vėžiu ar patyrus insultą.

„Allianz Lietuva“ įsiklausome į klientų norus ir juos įgyvendiname gyvybės draudimo sutartyje taip, kad kaip ir šiam klientui, išgirdus inkstų vėžio diagnozę žemė iš po kojų neslystų, o beliktų rinktis prabangų kurortą ir aukščiausio lygio reabilitaciją“, – pabrėžia A. Nikė.

Lietuvos banko duomenimis, „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31)

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)