Lyderio pozicija – ne tik įvertinimas

Įmonės vadovė A. Grabinskė įsitikinusi, jog norint pasiekti finansų sektoriaus lyderio įvertinimo ir pakilti aukščiausiai tarp šalies gyvybės draudimo bendrovių, įmanoma tik ilgus metus dirbant ir kryptingai siekiant geriausio rezultato „Allianz Lietuva“ klientams, konkurencingų darbo sąlygų darbuotojams ir gebant suburti komandą, kuri vieningai siektų bendrų tikslų.

„Esame įpratę dirbti petys petin ir vieningai siekti visų įmonės tikslų. Jau daugiau nei dvidešimt metų Lietuvos gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo sektoriuje esame vieni lyderių, o ši pozicija kartelę pakelia aukštai ir įpareigoja kasdien pasiekti dar daugiau, dirbti dar efektyviau ir tų lyderių pozicijų neapleisti. Tai galioja tiek kalbant apie įmonės verslo rezultatus, tiek apie darbuotojų lojalumą, patikimo ir prestižinio darbdavio įvaizdį, patyrusius profesionalius finansų konsultantus.

Tam, kad lyderių pozicijose būtume kasmet, investuojame tiek į „Allianz Lietuva“ centrinio biuro darbuotojų, tiek finansų konsultantų tobulėjimą, multidisciplininius mokymus, paslaugų kokybės klientams užtikrinimą, kas ir lemia gerus įmonės rezultatus“, – tvirtina A. Grabinskė.

Žinoma, sustiprinti įmonės pozicijas šalies gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo rinkoje padėjo ir tai, jog įmonė prieš porą metų tapo vienos didžiausių ir stipriausių turto valdymo ir draudimo grupių pasaulyje – „Allianz“ – nariais.

Allianz Lietuva gyvybės draudimas UAB generalinė direktorė Asta Grabinskė

„Tad nors pastarųjų metų laikotarpis pametėjo didžiulių geopolitinių, ekonominių iššūkių mūsų regionui ir visam pasauliui, o praėjusiais metais namų ūkių realiosios pajamos žymiai sumažėjo dėl išaugusios infliacijos ir aukštų palūkanų normų, t. y. didėjo išlaidos paskoloms dengti, visgi didelį dėmesį skyrėme prisitaikymui veikti šiomis sąlygomis, siekdami, jog mūsų klientai jaustų kuo mažiau įtampų tiek rinkose, tiek dėl savo finansinės ateities“, – sako A. Grabinskė.

Gyvybės draudimo paslaugos nepraranda aktualumo

Didžiulė pastarojo laikotarpio infliacija, krentanti žmonių perkamoji galia, banguojančios finansų rinkos – tai iššūkiai, su kuriais, pasak A. Grabinskės, šiuo metu susiduria visa šalies gyvybės draudimo rinka ir šios paslaugos teikėjai.

„Finansų sektoriaus atstovams keliami didžiuliai įstatyminiai reikalavimai, valstybinis reguliavimas vis griežtėja ir stiprėja. Tai suprantama, nes žmonės mums patiki savo finansinę ateitį, ir jų interesai, lėšų saugumas ir profesionalus valdymas, patikima draudimo apsauga yra prioritetas. Mes, kaip šių paslaugų teikėjai, darome viską, kad mūsų klientas jaustųsi saugus ir ramus dėl savo gyvybės ir sveikatos draudimo“, – tikina A. Grabinskė.

Kad gyvybės draudimo paslaugos reikalingos, svarbios žmonėms, rodo stabiliai augančios pasirašomų gyvybės draudimo įmokų apimtys. Pagal Lietuvos banko paskelbtus duomenis, už aštuonis šių metų mėnesius jos auga daugiau nei 5 proc.

„Allianz Lietuva“ generalinė direktorė sako, jog įmonė aktyviai augina savo naujojo prekių ženklo žinomumą Lietuvoje: „Džiugina žmonių noras rinktis mus, kai svarsto apie gyvybės draudimo įsigijimą. Atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, jog apie 50 proc. žmonių, tikėtina, dar net nesusitikę su mūsų finansų konsultantu, mano, jog rinktųsi „Allianz Lietuva“ kaip savo gyvybės draudimo bei pensijų kaupimo paslaugų teikėją.“

Allianz Lietuva

Bendradarbiauja su švietimo įstaigomis

Vis dažniau garsiai kalbama, jog bendras finansinio raštingumo lygis Lietuvoje toli gražu nėra pakankamas, dėl to „Allianz Lietuva“ ne kartą organizavo atvirus online seminarus, skirtus plačiajai auditorijai apie asmeninių finansų valdymą, kaupimą pensijai, bet ir pradėjo bendradarbiauti su šalies švietimo įstaigomis.

„Studentams siūlome finansinio raštingumo paskaitas, kuriose pristatome svarbią ir aktualią informaciją, kurią šiais laikais turi žinoti kiekvienas žmogus. 2023-ųjų vasarį–gegužę „Allianz Lietuva“ specialistai, bendraudami su šalies aukštosiomis mokyklomis, organizavo „Allianz pardavimų akademijos“ mokymų ciklą ir studentams skaitė paskaitas apie finansų planavimą, investavimo naudą, pardavimų svarbą kiekvieno žmogaus gyvenime bei mokesčius ir ką apie juos turime žinoti.

Suprantama, jog finansinis raštingumas turėtų jaunimą pasiekti dar namuose, mokyklos suole, tačiau ir dabartiniams jaunuoliams trūksta bazinių asmeninių finansų valdymo, taupymo, paskirstymo žinių. Mes norime padėti ugdyti finansiškai išprususią visuomenę“, – pasakoja A. Grabinskė.

Ateinančių metų perspektyva – lėtas perkamosios galios augimas

Žvelgiant į ateitį, gyvybės draudimui, kaip ir daugeliui ekonomikos sričių, A. Grabinskės manymu, bus svarbūs Seimo priimti mokesčių įstatymai, sektoriaus plėtrai reikšmingi yra priežiūros institucijų priimami teisės aktai, rinkos reguliavimo sprendimai. „Tikimės, kad ir toliau galėsime suderinti rūpinimąsi geriausiais klientų interesais ir veiklos tvarumą, finansinį stabilumą“, – mintimis dalijasi A. Grabinskė.

Allianz Lietuva gyvybės draudimas UAB generalinė direktorė Asta Grabinskė

Na, o žvelgiant globaliai, įmonės vadovės teigimu, ateinantys metai tiek Lietuvos, tiek kitų pasaulio šalių ekonomikoms dar nebus patys lengviausi. Nors infliacija palaipsniui mažėja, tačiau centriniai bankai akcentuoja aukštesnių palūkanų normų svarbą ir ryžtą jas laikyti pakeltas ilgesnį laikotarpį. Tikėtina, kad Lietuvos ekonomika kitąmet grįš į nuosaikaus augimo trajektoriją, tačiau prireiks kelerių metų, kol namų ūkių reali perkamoji galia ir optimizmas atsistatys į buvusį lygį.

„Pastarųjų metų įvykiai jau parodė, jog bet kada gali ištikti tiek sveikatos krizės pandemijos pavidalu, tiek destabilizuotis geopolitinė, o kartu ir ekonominė aplinka. Viena vertus, tai lemia, kad žmonių finansinio pajėgumo tendencijos nėra džiuginančios. Kita vertus, neužtikrintumas diktuoja poreikį pasirūpinti tuo, kuo galime – savo ir artimųjų finansiniu saugumu, tiek ligos, tiek galimų sukrėtimų atveju.

Mūsų paslaugos išlieka svarbios ir reikalingos. O mes, „Allianz Lietuva“, dar turime ir tvirtą pasaulinės draudimo grupės „Allianz“ užnugarį – tiek finansine, tiek pasauline ekspertine prasme. Lietuvoje patikimai ir sėkmingai darbuojamės jau 22-tus metus ir toliau sieksime būti tarp šalies finansų sektoriaus lyderių“, – apibendrina „Allianz Lietuva“ generalinė direktorė.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją