„EKO lenktynių“ žaidime šiais metais užsiregistravo daugiau nei 31 tūkstantis dalyvių, o kasdien žaidimą žaidė vidutiniškai 6,6 tūkst. žmonių. Per dieną kiekvienas dalyvis turėdavo galimybę sužaisti du žaidimus su sistemos automatiškai parinktu priešininku, o laimėjęs kildavo per skirtingus lygius.

Aukščiausius žaidimo lygius – EKO čempiono, eksperto ir atleto – pasiekė kiek daugiau nei 7 tūkst. žaidėjų, geriausiai, greičiausiai ir aktyviausiai atsakinėję į organizatorių parengtus klausimus. USAD vadovas Gintaras Varnas tokius žaidimo rezultatus vertina labai teigiamai ir džiaugiasi, kad visuomenės sąmoningumas ir domėjimasis mus supančia aplinka, tvarumu ir ekologija nuolatos auga.

„Lyginant su praėjusiais metais, žaidimas sulaukė dar didesnio susidomėjimo. Dar daugiau žmonių panoro sužinoti įdomių faktų apie pasaulį ir klimato kaitą, žmogaus įtaką ekologijai, žaliąją energetiką, gyvąją gamtą ar technologijas. Žinodami daugiau mes tampame sąmoningesni, galime geriau pasverti savo kasdienius sprendimus ir tobulinti įpročius – prisidėti prie teigiamų savo aplinkos pokyčių, pavyzdžiui, pereidami prie technologijų, kurios labiau tausoja gamtą, taupo energiją, didina tvarumą“, – teigia G. Varnas.

Žaidėjų pasirinkimai „EKO lenktynėse“ šiemet atspindėjo ir pastarojo laikotarpio aktualijas – labiausiai juos traukė klausimai apie energiją ir energetiką. Ne veltui Lietuvoje matome sparčią saulės elektrinių plėtrą, pastangas tapti nepriklausomais ir tvariais energijos vartotojais.

„Tūkstančiai įvairaus amžiaus žmonių žaidimą žaidė kasdien, vadinasi, jų galvose nuolat sukosi mintys apie tvarumą, aplinkosaugą, ekologiją. Esu įsitikinęs, kad savo mintimis žaidėjai dalijosi su draugais bei šeimos nariais, natūraliai skleisdami žaliąsias idėjas, dėl kurių ir buvo sukurtos „EKO lenktynės“, – sako G. Varnas.

Įveikite sunkiausius klausimus

Kiekvieną žaidimo etapą sudarė penki skirtingo tipo klausimai, kurių iš viso buvo net 500. Kaip ir tikrose lenktynėse – kuo greičiau žaidėjai teisingai atsakinėjo į klausimus, tuo didesnę tikimybę laimėti prieš priešininką jie turėjo. Tiesa, kai kuriuos klausimus žaidėjams įveikti buvo išties nelengva. Norite išmėginti savo jėgas? Pabandykite teisingai atsakyti į 5 žemiau esančius klausimus, kurie tapo didžiausiu iššūkiu žaidimo dalyviams.

Puikūs prizai ir ateities startas

Priklausomai nuo pasiekto žaidimo lygio, burtų kelių dalyviams atiteko išties šaunūs prizai: 3 elektriniai dviračiai, 17 elektroninių skaityklių, 50 roll top kuprinių, 130 aplinkai draugiškų porų kojinių, pagamintų iš perdirbto plastiko, ir net 300 mėnesinių kino prenumeratų.

Na, o tiems, kurie šiais metais nespėjo sudalyvauti „EKO lenktynėse“, nusiminti neverta. Turite visus metus ruoštis naujam startui, gilinti savo žinias apie rūšiavimą ir tvarumą, domėtis aplinkosauga ir ekologija.

„Manau, kad trečius metus rengtas edukacinis žaidimas atspindi visuomenėje vykstančius pokyčius ir juos paspartina, nes žaidėjų gretos pastebimai plečiasi. Be abejonės, tai yra priežastis šią tradiciją tęsti, diegti naujoves, didinti žmonių įsitraukimą ir bendradarbiauti sprendžiant visiems aktualias aplinkosaugos problemas“, – sako USAD vadovas G. Varnas.