„Xiaomi Robot Vacuum X10+“ – gerai atliekantis darbą, pats prisižiūrintis

Brangesni, aukštesnės klasės robotai dulkių siurbliai kur kas išmanesni, reikalauja mažiau priežiūros, be to, ne tik siurbia dulkes, bet ir plauna grindis, automatiškai ištuština savo dulkių konteinerį, nešvarų vandenį vandens rezervuare pakeičia švariu. Taigi „Xiaomi X10+“ yra save aptarnaujanti grindų valymo sistema.

Siurbimo galia 4000 Pa. Pakankamai didelė, kad švariai išsiurbtų ne tik grindis, bet ir kilimus.

2,5 litro atliekų maišelis. Robotas savo konteinerį tokiame maišelyje gali ištuštinti apie 60 kartų.

Drėkinamos, besisukančios šluostės. Gerai nušveičia plyteles, parketą ir kitą grindų dangą.

Universali roboto stotelė. Įkrauna roboto bateriją, ištuština dulkių konteinerį, keičia vandenį roboto rezervuare, plauna ir džiovina šluostes.

„S-Cross AI“ žemėlapių sudarymo sistema. Kamerą, įvairius jutiklius, lazerinį skenerį turinti navigacijos sistema dirba sklandžiai: robotas dulkių siurblys gerai orientuojasi namuose, sudaro tikslų jų žemėlapį.

5200 mAh talpos baterija. Įkrovus bateriją, robotas dirba iki dviejų valandų.

Kaina apie 700 eurų. Yra gerokai brangesnių tos pačios klasės grindis valančių robotų, taip ir neparodžiusių geresnių darbo rezultatų.

Tikslus planas, galingas siurbimas, dangos atpažinimas

Man patiko, kad robotas dulkių siurblys „Xiaomi X10+“ moka greitai ir labai tiksliai nuskenuoti namus – telefone įdiegtoje „Xiaomi Home“ programėlėje, matau savo namų kambarių planą, galiu stebėti namų 3D vaizdą, planuoti roboto darbą.

Maža siurbimo galia dažnai būna vienas pagrindinių robotų trūkumų, tik ne šiuo atveju – galingas ir efektyvus roboto „Xiaomi X10+“ siurblys labai gerai siurbia dulkes. Patiko, kad šis robotas automatiškai atpažįsta kilimus (ne visi robotai tą sugeba). Užvažiavęs ant kilimo, „Xiaomi X10+“ atpažįsta dangą, padidina siurbimo galią, pakelia aukštyn grindis valančias šluostes, kad šios neliestų kilimo – jam nereikia programėlėje nurodyti kur kilimas, o kur grindys. Kaip ir grindis, taip ir kilimus „Xiaomi X10+“ išsiurbia puikiai, priekaištų neturėjau.

Švarios grindys, sausos šluostės

„Xiaomi Robot Vacuum X10+“ turi dvi šluostes, kurios sukasi 180 aps./min. greičiu, be to, siekiant didesnio efektyvumo, plovimo metu šluostės yra spaudžiamos prie grindų. Vanduo į šluostes gali būti dozuojamas pagal grindų tipą: plytelėms jo gali būti tiekiama daugiau, medinėms grindims – mažiau. „Xiaomi X10+“ grindis išvalo taip, kaip iš jo to tikimąsi – nešvarumų nelieka, dingsta net išdžiūvusios dėmės.

Plovimo šluostės yra roboto gale, o tai leidžia robotui „Xiaomi Robot Vacuum X10+“ tuo pat metu siurbti dulkes ir plauti grindis. Grįžęs į stotelę, šis robotas ne tik išplauna savo šluostes, bet ir karšto oro srautu jas išdžiovina.

Roboto išsivalymas

„Xiaomi Robot Vacuum X10+“ roboto stotelėje yra integruoti keli sprendimai: roboto baterijos įkrovimas, dulkių konteinerio ištuštinimas, vandens keitimas roboto rezervuare, šluosčių plovimas ir džiovinimas. Stotelėje nešvarus vanduo išsiurbiamas į atitinkamą talpyklą, o roboto rezervuaras užpildomas švariu vandeniu.

Pabaigęs darbą, robotas grįžta į įkrovimo stotelę, ištuština nešvaraus vandens rezervuarą, išskalbia šluostes, o to jas džiovina. Automatinis roboto rezervuarų išvalymas taupo mūsų laiką, todėl tam tikrus darbus (išpilti nešvarų vandenį, pripilti švaraus, keisti dulkių siurblio maišelį) atlikti reikės žymiai rečiau. Robotas pats programėlėje ir balsu įspės, kai reikės imtis atitinkamų darbų.

„Xiaomi Home“ programėlė leidžia valdyti robotą dulkių siurblį, nustatyti siurbimo ir plovimo operacijų parametrus, realiu laiku stebėti jo darbą, peržiūrėti namų žemėlapį, pasirinkti kokius kambarius robotui reiktų išvalyti, o kur jam nereiktų važiuoti.

Vertinimas

700 eurų kainuojantis „Xiaomi Robot Vacuum X10+“ robotas dulkių siurblys nėra pigus, tačiau, palyginus su kai kuriais kitais panašaus lygio ir tokias pačias funkcijas turinčiais dulkių siurbliais, ši kaina yra mažesnė. „Xiaomi Robot Vacuum X10+“ Plus“ darbus atlieka gerai. Efektyviai siurbia bet kokio paviršiaus grindis ir kilimus, švariai išplauna grindis, išvalo ir pridžiūvusias dėmes.

Robotas dirba tyliai, netrukdo užsiimti savo darbais, žiūrėti televizorių. Garsus yra tik automatinis rezervuarų ištuštinimas, tačiau jis trunka trumpai.

Kol robotas dirba, turime laisvo laiko, tad įsijunkime naująjį televizorių „Xiaomi TV Q2“. Galėsime žiūrėti įvairiausią turinį, pramogauti, o įdiegę „Xiaomi Home“ programėlę, patikrinti kuriame namų taške į yra jūsų robotas, ką jis veikia.

„Xiaomi TV Q2“ – gamintojo sprendimai nepalieka abejingų

55 colių įstrižainės QLED ekraną turinčiame naujame „Xiaomi TV Q2“ televizoriuje įdiegta „Google TV“ programinės įrangos platforma suteikia galimybę naudotis įvairiausiu interneto turiniu bei paslaugomis. Tyliai kambaryje dirbantis dulkių siurblys neužgoš erdvinio garso, kuriuo pasirūpina 2 x 15 W garsiakalbiai ir „Dolby Atmos“ technologija. HDR10+ („High Dynamic Range“) funkcija paryškina labai tamsių ir labai šviesių scenų detales, „Dolby Vision IQ“ rūpinasi, kad bet kokiomis aplinkos sąlygomis turėtumėte puikų vaizdą.

Solidus dizainas. Televizoriaus ekraną juosia labai plonas aliuminio rėmelis. Galinė dalis pagaminta iš tvirto ir kokybiško plastiko, joje – visos naujausių standartų jungtys, kurių reikia: 2 x USB, 3 x HDMI, AV jungtį, ryšio, optinio kabelio, antenos jungtis.

QLED ekranas. Ryškus vaizdas, tikslios spalvos,platus (178°) žiūrėjimo kampas, 4K raiška (3840 × 2160 taškų) ir 92 proc. DCI–P3 spalvų erdvės aprėptis. Ekrano atsinaujinimo dažnis – 60 Hz. Palaiko HDR10+ funkciją.

Komponentai. „Xiaomi TV Q2“ turi keturių branduolių „MTK 9611 Quad A55“ procesorių, „Mali G 52“ vaizdo plokštę, 2 GB operatyviosios atminties ir 16 GB vidinę atmintį.

Garsas. 2 x 15 W galios audio sistema su „Dolby Audio“ technologija.

Labai patraukli kaina. Apie 550 eurų už gerą vaizdą transliuojantį pramogų centrą – tikrai nedaug.


Vaizdas ir garsas

„Xiaomi TV Q2“yra QLED ekraną turintis televizorius. Šie ekranai, atsiradę apjungus „LED“ ir „Quantum dot“ technologijas, perteikia sodrią baltą spalvą ir tiksliai atkuria pagrindines spalvas, perteikiamas vaizdas yra daug ryškesnis, kontrastas ir vaizdo šviesumas žymiai didesni, vaizdas tikslesnis. QLED ekranuose vaizdas aiškiai matomas iš bet kurios kampo – „Xiaomi TV Q2“ ekrano žiūrėjimo kampas yra 178°. HDR10+ funkcija padidina kontrasto santykį ir spalvų erdvę, derina gilius juodus atspalvius su labai šviesiais akcentais, tad vaizdai – tikroviški. Be to, tonų atvaizdavimas koreguojamas kiekvienoje scenoje, kad vaizdas visada būtų optimalus. Televizoriaus jutikliai, atpažįsta aplinkos apšvietimą ir gali atitinkamai reguliuoti HDR vaizdo kokybę, tad puikų kontrastą ir ryškias spalvas matysite net gerai apšviestoje patalpoje.

„Xiaomi TV Q2“ televizoriaus vaizdo kokybę įvertinčiau pažymiu „labai gerai“.

„Xiaomi TV Q2“ televizoriuje sumontuoti du garsiakalbiai kurių bendra galia – 30W. „Dolby Audio“ technologija paryškina erdvinio garso efektą, tačiau nereikia tikėtis, kad jis bus toks išraiškingas kaip kino salėje. Atkuriamas garsas yra aiškus, detalumo jam netrūksta. Naudinga garso atkūrimo funkcija – maksimalaus garsumo nustatymas: televizorius kontroliuoja garso šuolius ir išlaiko vienodesni garsą.

Įsakinėkite televizoriui balsu

Televizoriuje „Xiaomi TV Q2“ įdiegta „Google TV“ platforma suteikia prieigą prie „Google“ asistento, mobiliųjų programų, žaidimų, filmų parduotuvės „Google Play“. Televizoriuje įdiegta ir „Xiaomi TV+“ programėlė – dar daugiau turinio, daugiau galimybių.

Televizoriui galima įsakinėti balsu naudojant „Google Assistant“ arba „Alexa“, tad galite paprašykite „Google“ surasti filmus, rodyti programas, leisti mėgstamą muziką, valdyti televizorių.

Įdiegę „Xiaomi Home“ programėlę galite valdyti kitus „Xiaomi“ išmaniuosius įrenginius, pavyzdžiui, dulkių siurblį „Xiaomi Robot Vacuum X10+“.

Vertinimas

Įvertinus puikias „Xiaomi TV Q2“ charakteristikas ir nedidelę kainą, aiškiai matosi, kad kurdama „Q2“ modelį, kompanija rado išmintingą kompromisą, leidusį ženkliai sumažinti televizoriaus kainą, išlaikant puikią vaizdo kokybę. „Xiaomi TV Q2“ televizoriaus vaizdas gali konkuruoti su kur kas brangiau kainuojančių televizorių atkuriamu vaizdu. „Google TV“ platforma ir didžiulis programų pasirinkimas, užtikrins smagų laisvalaikį namie – prijungei televizorių prie interneto ir turi, viską ko širdis geidžia.

Trumpai tariant – geras televizorius, bet kai pažiūri į kainą – labai geras. O kas įdomiausia, sudėjus televizoriaus „Xiaomi TV Q2“ ir namie besisukinėjančio, bei uoliai dirbančio roboto „Xiaomi Robot Vacuum X10+“ kainas, supranti, kad už vieno brangesnio, bet tokių pačių charakteristikų įrenginio kainą, šiuo atveju gauni du!