Tarp didžiausių šalies darbdavių esanti bendrovė yra įdarbinusi apie 5,5 tūkst. darbuotojų. Kiekvienas kolektyvo narys, išdirbęs įmonėje tris mėnesius, gauna vieną geidžiamiausių naudų šalyje – papildomą sveikatos draudimą. Tam „Iki“ kasmet išleidžia virš pusės milijono eurų.

„Aktyviai investuojame į darbuotojų gerovę, todėl nuolat peržiūrime ne tik darbuotojų atlyginimus, bet ir papildomų naudų spektrą. Dar prieš kelerius metus apsisprendėme darbdavio lėšomis apdrausti visus darbuotojus. Tikime, kad toks sprendimas komandai suteikia daug naudos sveikatai, o be kita ko – jiems dar ir sutaupo pinigų bei laiko“, – sako M. Milė.

Pernai „Kantar“ atlikta Lietuvos darbuotojų įsitraukimo ir darbdavio vertinimo analizė atskleidė, kad sveikatos draudimas patenka tarp 6 labiausiai pageidaujamų motyvacinių priemonių darbovietėje. Nors ši nauda populiarėja, tačiau jos iš darbdavio vis dar sulaukia tik maždaug kas penktas darbuotojas šalyje.

Sveikata galima rūpintis greičiau ir kokybiškiau

M. Milės teigimu, opi šių dienų problema – ilgos, dažnai net kelis mėnesius besitęsiančios eilės pas gydytojus specialistus. Darbdavio iniciatyva ir lėšomis apdraustiems „Iki“ darbuotojams nereikia laukti eilėse, o pas specialistus jie gali patekti ir be šeimos gydytojo siuntimo.

Taip pat bendrovės „Compensa Life Vienna Insurance Group SE Lietuvos filialas“ draudimas atveria galimybes kreiptis į privačias gydymo įstaigas – t. y., kokybiškas paslaugas gauti dar greičiau.

„Dažniausiai darbuotojai naudojasi proga nemokamai kreiptis dėl diagnostikos ir tyrimų: pasinaudoja draudimu konsultacijoms su gydytojais specialistais, laboratoriniams tyrimams. Kadangi privatus sveikatos draudimas skirtas uždengti valstybinio sveikatos draudimo spragas – būtent tokiomis paslaugomis dažniausiai ir naudojasi darbuotojai“, – pastebi M. Milė.

Draudimas galioja tiek ambulatoriniam, tiek stacionariniam gydymui. Pastarojo atveju apmokamos tos išlaidos, kurios nėra kompensuojamos iš privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų: mokama geresnė palata, diagnostikos ir gydymo paslaugos, įskaitant medicinos priemones, vienkartinius instrumentus ir vaistus.

Taip pat numatytos išmokos kritinės ligos atveju – siekiant padėti darbuotojams padengti didžiausias išlaidas, susijusias su ligos stebėjimu, atsigavimu ar reabilitacija. O rūpinantis ne tik fizine, bet ir emocine darbuotojų sveikata, „Iki“ į paketą įtraukė ir nemokamas psichiatro, psichoterapeuto bei psichologo konsultacijas.

Nuo odontologų paslaugų iki perpus pigesnių vaistų ir vitaminų

Be gydymui ir diagnostikai skiriamų lėšų, draudimas taip pat apima ir profilaktinius, periodinius sveikatos patikrinimus. Ši galimybė skatina darbuotojus pas gydytojus apsilankyti prevenciškai ir taip užkirsti kelią ligoms.

Bendrovės „Compensa Life“ duomenimis, „Iki“ darbuotojai taip pat aktyviai naudojasi odontologijos paslaugomis. Net 80 proc. ne tik dantų gydymo, bet ir protezavimo, burnos higienos kaštų padengia draudimas.

Draudimas yra naudingas ir tiems, kuriems neprireikia kreiptis į gydytojus. Jis suteikia 50 proc. nuolaidas perkant vaistus (tiek receptinius, tiek ne) ar medicinos pagalbos priemones. Be to – darbuotojai perpus pigiau gali įsigyti vitaminų, maisto papildų.

„Mūsų kolektyvas pasižymi komandine dvasia, kurią sukurti galima tik visapusiškai rūpinantis darbuotojais. Ne tik nuosekliai didiname algas, investuojame į jų fizinės bei emocinės būklės gerinimą, bet ir skatiname mokymąsi, tobulėjimą bei kopimą karjeros laiptais. Šios nuolatinės investicijos į kolektyvą padeda suburti ir išlaikyti tokią komandą, kuria didžiuojamės“, – sako M. Milė.

„Iki“ tinklas metų pradžioje buvo įvertintas prestižiškiausiu „Top Employer 2023 Lietuva“ sertifikatu. Geriausio darbdavio įvertinimą „Iki“ pelnė už visokeriopą rūpinimąsi darbuotojais – nuolatinį darbo sąlygų gerinimą, siūlomas naudas, karjeros augimo galimybes ir nenutrūkstamai kuriamą palankią darbo aplinką.

Tarptautinei „Rewe“ grupei priklausantis prekybos tinklas „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1992 metų. Turėdamas 237 parduotuves visoje Lietuvoje, „Iki“ yra vienas didžiausių mažmeninės prekybos tinklų. Prekybos tinklas kartu su „Pixevia“ Vilniuje atidaręs keturias autonomines parduotuves su „Iki“ prekių ženklu. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“ ir nuosavo prekės ženklo elektroninę parduotuvę.