Privalumas dirbti arčiau namų

Vienoje iš Vilniaus rajono „Viada“ degalinių dirbanti moteris šypsosi – gera, kad galėjo kartu su gyvenamąja vieta „persikelti“ ir savo darbo vietą. Dviejų metukų atžalą šeimoje auginanti moteris džiaugiasi, kad laikas, sutaupytas keliaujant iki darbo vietos ir atgal, neretai virsta poilsio minutėmis, kurių jaunai mamai dažnai taip reikia.

„Prieš tai gyvenome Vilniaus mieste, tada darbas taip pat buvo netoliese. Vėliau su vyru įsigijome būstą Vilniaus rajone ir darbdavys pasiūlė dirbti kitoje tinklo degalinėje. Dabar viskas vėl šalia, be to, sutaupome kelionės išlaidas, nukrenta daugybė kasdieninių rūpesčių, nes nereikia važinėti didelių atstumų“, – džiaugiasi moteris.

Jaunai mamai ypatingai svarbu ir lankstus darbo grafikas, tad dideliu privalumu ji laiko vadovų pagalbą ir įsitraukimą. Sako, kad brangiausio laiko savo atžalai pavyksta atrasti visada.

„Darbdavys išties sudaro galimybes suspėti viską. Net jeigu atsiranda neplanuoti įvykiai, netikėtai prireikia laisvadienio, žinau, kad galiu drąsiai kreiptis ir gausiu teigiamą atsakymą, kolegos supras ir pagelbės“, – džiaugiasi Edita.

Grįžusi jaučiasi laiminga

Pabandžiusi dirbti ir naktinėse pamainose, moteris įsitikino, kad tai visiškai nesutrikdo dienos grafiko. Atvirkščiai, kiek pailsėjusi, didžiąją dienos dalį sako galinti skirti namams ir šeimai. Kita vertus, buvo laikas, kai norėjosi išbandyti darbą kitur.

Moteris pasakoja, kad kurį laika dirbo barmene. Vis dėlto, darbas buvo varginantis, o jėgų likdavo nebent atsigulti į lovą.

„Nusprendžiau grįžti į „Viadą“ ir esu laiminga, kad vadovai ir visa komanda mane priėmė. Tiesą sakant, jaučiausi netgi laukiama. Iš naujo galėjau įvertinti šio darbo privalumus, požiūrį į darbuotoją, bendras vertybes, ir dabar esu rami, kad dirbu ten, kur man geriausia. Pasistengti reikia visur, tačiau čia jaučiuosi įvertinta“, – patirtimi dalijasi Edita.

Maloniausia bendrauti su klientais

Kasdien į degalinę Vilnius rajone užsuka dešimtys klientų. Moteris sako, daugumą pažįstanti, nes didelė dalis lankosi čia dažnai.

„Turime gardžios kavos, vietoje keptų kvapnių bandelių, sumuštiniai taip pat neužsistovi lentynose, tad natūralu, kad klientai mielai užsuka pas mus. Malonus bendravimas, šypsenos yra tai, kas man teikia didžiausią džiaugsmą“, – šypsosi Edita.

Patirtis bendraujant su klientais, jos nuomone, labai vertinga ir pasitarnauja ne tik darbe. Gebėjimas pažinti žmones, atliepti jų lūkesčius, o kartais ir suvaldyti keblesnes situacijas praverčia ir kuriant darną namuose, ir susidūrus su nestandartinėmis situacijomis už jų ribų.