Pagal 2022 m. duomenis Youtube naudojasi daugiau nei 2 milijardai vartotojų, o kiekvieną dieną platformoje apsilanko 122 milijonai žmonių. Tai pat skaičiuojama, jog Youtube turi 15 milijonų aktyvių turinio kūrėjų. Lietuvoje Youtube yra antroji pagal populiarumą lankoma internetinė svetainė, kurią lenkia tik Google. Lietuvoje vartotojai dažniausiai ieško muzikos ar savo mėgiamiausių laidų.

Komikas Nedas Zimantas – vienas iš tinklalaidės „Bazaras“ kūrėjų. Tinklalaidės formatas tikrai nėra svetimas Lietuvoje – kiekvienas galime rasti sau patinkančią, kadangi temų spektras yra tikrai įvairus. Tinkalaidės „Bazaras“ išskirtinumas – pokalbis filmuojamas gyvai, su žmonių auditorija ir tik vėliau patalpinamas „Youtube“ kanale. „Gyvos auditorijos faktorius mums buvo labai svarbus, nes tai ateina iš senų amerikietiškų sitcomų (aut. humoristinio turinio pramoginė laida, paremta kasdieniškomis istorijomis), jeigu tu girdi auditorijos juoką jis užkrečia ir kitus. Tai ta pati logika buvo ir su mūsų tinklalaide – jeigu žmonės žiūrėdami girdės gyvą juoką ir tada jiems bus juokinga. Ir šiaip, mes norime tiesiog kuo daugiau žmonių prajuokinti.“ – laidoje kalbėjo komikas Nedas Zimantas.

Daugiau nei 5 metus video turinį kurianti prodiuserė Kornelija Jasiūnaitė, įgyvendintus projektus skaičiuoja jau šimtais. Kornelija sako, kad atrasti savo vietą video turinio kūrime pavyko natūraliai. „Tas diapazonas skirtingų temų yra didžiausias žavesys šitame darbe, nes daug visko išmoksti, daug visko apkeliauji, su daug žmonių pabendrauji – man tas bendravimas yra aukso vertės“ – savo mintimis dalinosi Kornelija Jasiūnaitė.

Plačiau apie turinio kūrimą socialiniuose tinkluose bei pokalbį su Nedu Zimantu ir Kornelija Jasiūnaite rasite naujausioje „Ateitis dabarčiai laidoje“. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Projektas dalinai finansuojamas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo.