Pasitelkite augmeniją

Tai kone pats paprasčiausias ir populiariausias kiemo dekoravimo būdas – pasirinkus jį, praktiškai neįmanoma apsirikti. Pasirūpinkite, kad lauke netrūktų įvairiaspalvių gėlių, pasodinkite krūmus, medžius ir kiemas iš karto atrodys kur kas gyvybingesnis. Būtų sunku išvardinti visas šių augalų rūšis, tad turėsite galimybę atskleisti savo kūrybiškumą puoselėdami įdomiai atrodančias kompozicijas. Ypač pravartu rinktis daugiamečius augalus: tuomet kitais metais tokių sodinių priežiūrai prireiks ir mažiau laiko, ir papildomų išlaidų. Jas galėsite paskirti kitiems atnaujinimo darbams.

Įsirenkite jaukią poilsio zoną

Kieme dažniausiai neapsieiname be pasisėdėjimo vietos – šioje zonoje stovintys baldai taip pat prisideda prie bendro eksterjero. Geriausia, jei rinkdamiesi juos, atsižvelgsite ne tik į praktiškumą, bet ir į dizainą. Žinoma, pirmoji ypatybė turėtų būti prioritetinė, tačiau tikrai įmanoma pasirūpinti, kad lauko baldai būtų ir žavūs, ir funkcionalūs. Jei turite pakankamai erdvės, pagalvokite apie pakabinamus krėslus, talpesnes sofas ar gultus: tuomet kiemas taps ramybės ir atsipalaidavimo oaze, kurioje galėsite maloniai praleisti laisvą laiką.

Mėgaukitės vandens čiurlenimu

Vandens čiurlenimas kiemui gali suteikti papildomo jaukumo – jei sutinkate su šia mintimi, verta pagalvoti apie fontano įsirengimą. Toks darbas nėra sudėtingas, tačiau galutinis rezultatas pranoksta lūkesčius. Tą patį galima pasakyti ir apie dekoratyvinius baseinus, kurie neabejotinai taps pagrindine Jūsų kiemo puošmena. Iš arčiau su tokia įranga ir jai skirtais priedais galėsite susipažinti paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/sodo-prekes-gyvunams/baseinu-fontanu-iranga.

Naudokite kiemo dekoracijas

Be prieš tai minėtų augalų ir vandens įrangos, kiemą galima papuošti ir kitomis dekoracijomis. Galite rinktis įvairias gyvūnų skulptūras, vėjarodes, arkas ir kitus panašius papuošimus – jų pasirinkimo įvairovės dabar netrūksta. Be to, daugelis tokių dekoracijų yra šviečiančios, tad kiemas jaukiau atrodys ir tamsiuoju paros metu. Visgi, verta pagalvoti ir apie papildomus apšvietimo sprendimus: lauko žibintai taip pat gali ženkliai prisidėti prie puoselėjamo eksterjero ir tuo pačiu atlikti pagrindinę savo funkciją.

Užtikrinkite tvarką ir švarą

Kad ir kokias idėjas nuspręstumėte išbandyti, kiemas gražus bus tik tuomet, jei jis bus švarus ir tvarkingas. Įsitikinkite, kad visi daiktai turi savo vietas – jų laikymui į pagalbą dažnai pasitelkiami labai estetiškai atrodantys sodo nameliai. Taip pat reguliariai turėtumėte patrumpinti žolę, kuri turi įtakos bendrai kiemo aplinkai. Tiesa, šį darbą dabar galima patikėti vejos robotams, kurie yra pasiruošę pasirūpinti Jūsų pievute. El. parduotuvėje Pigu.lt vejapjovės robotai pasižymi plačia įvairove ir geromis kainomis.

Nepersistenkite

Formuojant kiemo aplinką, labai svarbu žinoti savo galimybes ir pasistengti išsaugoti aplinkos vientisumą. Idealiu atveju visos naudojamos detalės vienaip ar kitaip turėtų derėti tarpusavyje – priešingu atveju rezultatas gali atrodyti šiek tiek chaotiškai. Taip pat reikėtų įvertinti, kiek vietos atitinkamoms dekoracijoms galėsite paskirti: tikėtina, kad kieme norėsite užsiimti ir kitomis veiklomis, tad visos turimos erdvės nereikėtų paaukoti įvairiems papuošimams.

Pritaikę šiuos patarimus savo kiemui, lengvai sukursite gražią ir jaukią aplinką. Tačiau svarbiausia, kad galutinis rezultatas tenkintų Jus pačius – net ir tuomet, jei kitiems pasirinktos idėjos pasirodys šiek tiek neįprastos.