Valdybos pirmininkė A. Grabinskė „Allianz Lietuva“ vadovauja jau 20 metų. R. Nogė įmonėje dirba nuo veiklos Lietuvoje pradžios 2001 m., prie valdybos ji prisijungė 2011 m. R. Andruškevič įmonėje taip pat dirba nuo įmonės įkūrimo. 2017 m. jis buvo paskirtas valdybos nariu, prieš tai aštuonerius metus buvo Verslo sistemų ir operacijų vadovu.

2021 metais buvusi „Aviva Lietuva“ prisijungė prie draudimo milžinės Allianz grupės, o pernai pakeitė pavadinimą ir veikia nauju, bendrovės „Allianz Lietuva gyvybės draudimas“ vardu. Naujai paskirta nepakitusios sudėties valdyba naują kadenciją pradeda jau po „Allianz“ vėliava.

„Mūsų patyrusi ir darni vadovų komanda yra pasiryžusi vesti „Allianz Lietuva“ į priekį per ateinančius ketverius metus. Išgyvename ypatingą laikotarpį – sparčiai besikeičianti aplinka, geopolitiniai, ekonominiai iššūkiai ir kasdienis mūsų darbas reikalauja išskirtinio dėmesio klientams ir greitos reakcijos į pokyčius. Tai leidžia užtikrinti sklandų „Allianz Lietuva“ darbą, aukštus, tvarius veiklos rezultatus bei siekti, jog mūsų klientai jaustų kuo mažiau įtampų tiek banguojančiose rinkose, tiek dėl savo finansinės ateities. Beje, jau dešimtmetį (2013–2022, Lietuvos bankas) savo klientams išmokame daugiausiai iš visų gyvybės draudimo bendrovių nelaimės, ligos atveju ir esame tvirta finansine atrama savo klientams.

Didžiuojamės priklausydami vienai didžiausių pasaulyje „Allianz“ grupei ir kartu su 70-ties pasaulio šalių kolegomis galėdami prisidėti prie patikimos ir efektyvios „Allianz“ veiklos, nešdami naudą klientams, akcininkams, darbuotojams, partneriams ir mūsų bendruomenei“, - sako „Allianz Lietuva“ generalinė direktorė ir valdybos pirmininkė A. Grabinskė.

„Allianz Lietuva“ priklauso vienai didžiausių turto valdymo ir draudimo rinkos lyderių pasaulyje „Allianz“ grupei, turinčiai 122 mln. klientų ir veikiančiai daugiau nei 70 pasaulio šalių.

Lietuvos banko duomenimis, 2022 metais visos „Allianz Lietuva“ pasirašytos gyvybės draudimo įmokos sudarė 63,7 mln. eurų. Įmonės pelnas po mokesčių siekė 11,8 mln. eurų. Šiuo metu „Allianz Lietuva“ aptarnauja daugiau nei 305 tūkst. gyvybės draudimo ir pensijų fondų klientų sutarčių, klientų valdomas turtas viršija 1 mlrd. eurų.

„Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31). Vien 2022 metais gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo 5,4 mln. eurų, o nuo veiklos pradžios šios išmokos sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją