Balandžio pabaigoje šalyje prasidėjo nacionalinis miškasodis, prie kurio prisijungė ir nepriklausomi „Herbalife“ partneriai Lietuvoje. Šiaulių rajone, Kurtuvėnų girininkijoje, jie pasodino 2 tūkst. jaunų eglučių.

„Nors planavome tik 1000, tądien labai gražioje miško dalyje pasodinome dvigubai daugiau sodinukų. Susirinko labai motyvuota ir darbšti beveik 60-ies žmonių komanda – iš pradžių mums organizatorių buvo numatytas tik vienas plotas, kurį turėjome apsodinti, tačiau matydami, kaip greitai dirbame ir kad mūsų ambicijos nesenka, sparčiai susiorganizavome ir apsodinome dar vieną plotą. Mūsų efektyvumu stebėjosi net patys Valstybinių miškų urėdijos atstovai, kurie kasmet ir organizuoja miškasodį“, – įspūdžiais dalijasi Vitalija Ožemblauskienė, viena iš daugelio „Herbalife“ nepriklausomų partnerių Lietuvoje.


Sutampa vertybės ir požiūris į gamtą

V. Ožemblauskienė sako, kad darbai vyko labai greitai dėl draugiškos ir bendradarbiaujančios komandos. Daugiausiai dalyvių į šią akciją atvyko iš Šiaulių rajono, tačiau taip pat buvo atstovų iš Radviliškio, Mažeikių, Telšių ir Panevėžio.

„Mūsų komandoje visada vyrauja malonūs santykiai, o kai sugalvojame kažką gražaus ir prasmingo nuveikti, problemų tikrai nekyla. Medžius sodinome gerą pusdienį, vėliau surengėme nuostabią popietę ypatingai gražioje poilsiavietėje, kurią mums pasiūlė šio regiono urėdijos administracija. Kartu su kolektyvu ant laužo virėme „Herbalife“ pomidorų sriubą ir vaišinomės subalansuotais pietumis, kuriais pasirūpino kompanija. Buvome labai maloniai nudžiuginti gavę oficialią padėką iš Valstybinės miškų urėdijos, taip pat palikome specialų ženklą, kad tą miško vietą padėjo atkurti „Herbalife“ komanda. Smagu, kad atsirado žmonių, kurie neliko abejingi akcijai ir prisidėjo prie gamtos išsaugojimo“, – komentuoja pašnekovė.

Miškasodžio metu akcijos dalyviai taip pat turėjo galimybę daugiau sužinoti, kaip yra sodinami medžiai bei iš arčiau susipažinti su miškininko darbu.

„Mūsų komanda labai vertina miško svarbą ir gamtos puoselėjimą, o su mumis buvę jaunesnės kartos atstovai norėjo sužinoti, kaip atrodo medžio gyvenimas. Jiems buvo įdomu išgirsti, kad viskas prasideda nuo sėklos ir kaip ji ilgai bei sudėtingai auga, kiek procesų praeina, kol vienas daigelis virsta dideliu medžiu arba jiems gerai pažįstama kalėdine eglute“, – pasakoja V. Ožemblauskienė.

Bendrovė „Herbalife“ nuolat prisideda prie įvairių socialinių renginių – tiek pasaulinių, tiek vietinių. Pavyzdžiui, Lietuvoje nepriklausomi partneriai kasmet dalyvauja viešųjų erdvių tvarkymo akcijoje „Darom“, o Latvijoje – aplinkos švarinimo akcijoje „Lielā talka“. Pernai jie taip pat padėjo suplanuoti ir įrengti Saulės parką Siguldoje, Latvijoje.

„Mūsų nepriklausomi partneriai yra visada pasiruošę spręsti aplinkosaugos problemas ir tai yra svarbi mūsų prekės ženklo kuriama papildoma vertė. Be su tvarumu susijusių projektų, „Herbalife“ taip pat dalyvauja labdaringoje veikloje. Bendrovės įkūrėjo Marko Hugheso* šeima kadaise įsteigė fondą, skirtą remti vaikus, dalyvaujančius programoje „Zero Hunger“, kuria siekiama aprūpinti maistu vaikus tose pasaulio dalyse, kur trūksta maisto. Įgyvendindami šią iniciatyvą šiemet pradėjome naują strateginę partnerystę su Europos maisto bankų federacija (FEBA), kurios tikslas – padėti spręsti maisto švaistymo problemą ir mažinti maisto trūkumą. Ši partnerystė apima 10 Europos šalių, tarp jų ir Lietuvą“, – sako Nina Kandelaki, „Herbalife“ viceprezidentė regione.

2020 m. „Herbalife“ išsikėlė pasaulinį tikslą – iki 2030-ųjų, kuomet bendrovė minės 50-ąjį savo veiklos jubiliejų, pasiekti 50 milijonų teigiamų pokyčių: nuo maisto aukojimo akcijų iki plastiko mažinimo. Kartu su partneriais įvairiose planetos vietose bendrovė siekia padėti žmonėms gauti sveiko maisto ir suteikti verslo galimybių norintiems pradėti savo verslą.

*Markas Hughesas (1956-2000), „Herbalife“ įkūrėjas ir pirmasis nepriklausomas partneris